Friday , October 18 2019
Lajmi i fundit

Afati i ri: POMPAT NË KRIPORE NË FUNKSION NGA 1 KORRIKU

Port Milena, Solana, Kriporja 2

Mbas rregullimit të dëmit të shkaktuar nga vjedhja, të mërkurën e ardhshme, gjegjësisht më 1 korrik, do të fillojnë me punë pompat në Gjerana, njoftohet për Portalin Ul-info nga Qeveria e Malit të Zi. Siç thuhet, diversioni i javës së kaluar vetëm për një periudhë të shkurtër e shtyu procesin e nxjerrjes së ujit të ëmbël dhe pastaj mbushjes me ... Read More »

Riviera e Ulqinit: HITI I SEZONIT TURISTËT NGA POLONIA

Ulcinj, Ulqin, Kalaja, Stari grad, Mala plaza, Plazi i vogel, Rana, Pristan

Sipas rrjedhës së tanishme të sezonit në rivierën e Ulqinit, duket që rritjen më të madhe kanë shënuar mysafirët nga Polonia. Më së shumti janë në akomodimin individual, ndërsa numër i konsiderueshëm erdhën edhe nëpërmjet agjencive. Ndër to janë një numër i konsiderueshëm i të rinjve. Për Ulqin është jashtëzakonisht e rëndësishme që të kthehet në tregun e madh. Sepse, ... Read More »

Kriporja: VITIN E KALUAR HUMBJA NJË MILION EURO

Solana, Kriporja

Kuvendi i Kripores një zëri ka miratuar raportin financiar dhe të revizorit për vitin e kaluar në të cilët thuhet se kjo ndërmarrje më e vjetër në Ulqin vitin e kaluar ka punuar me afro një milion euro humbje. Në mbledhje është thënë se qëndrimin për përcaktimin eventual të përgjegjësisë për këtë gjë, kur çdo gjë të jetë më e ... Read More »

Sekretariati për financa: MBUSHJA MË E MIRË E BUXHETIT KOMUNAL

Avdo Dervishi, Valdet Axhemoviq

Për pesë muajt e parë të këtij viti në arkën komunale janë derdhur 23 për qind të mjeteve të planifikuara me buxhet për këtë vit, ose rreth 1,6 milion euro, njoftohet për Portalin Ul-info nga Sekretariati për financa dhe buxhet. Sipas fjalëve të shefit të këtij organi Valdet Axhemoviq, në krahasim me të njëjtën periudhë vitin e kaluar bëhet fjalë ... Read More »

Kriporja: SHPALLET LAJMËRIMI PËR QIRAMARRJE AFATGJATE

Solana, Kriporja

Administrata e falimentit në Kripore ka publikuar shpalljen e dytë publike për dorëzimin e ofertave për qiramarrje të kësaj ndërmarrje më të vjetër në Ulqin. Siç thuhet, me qira jepet i tërë kompleksi teknik-teknologjik i Kripores në afat të gjatë, furnizimet e kripës së papërpunuar dhe asaj të paketuar, pjesëve këmbyese, ambalazhet… “Prodhuesit e interesuar kanë detyrim të organizojnë prodhimin ... Read More »

OT: PREZANTIMI I ULQINIT NË LUBJANË

picture (1)

Organizata Turistike e Ulqinit është duke vazhduar promovimin për ofertën turistike në vendet regjionale dhe për të parën herë në Lubjanë në kuadër të Road Show prezantimit që organizon Organizata Nacionale Turistike në bashkëpunim me organizatat e Tivarit, Budvës dhe Podgoricës. Promovimi është mbajtur ne lokalin AS ku nikoqir ishte z.Raspopoviq nga Mali i Zi  dhe të gjithë vizitorëve ju ... Read More »

Kriporja: POMPAT NË PUNË PREJ 22 QERSHORIT

Solana Ulcinj

Në fillim të javës së ardhshme, më 22 qershor pompat në Gjerana do të jenë në funksion. Ato fillimisht do të nxjerrin jasht ujin e ëmbël, e pastaj do të shtijnë ujin e detit në basenet e Kripores, mëson Portali Ul-info. Mjetet për këtë gjë i ka ndarë Qeveria e Malit të Zi, ndërsa UNDP-ja për Kripore poashtu dedikoi 40 ... Read More »

Shoqata e ullishtarëve: KROATËT KËRKOJNË VAJ NGA ULQINI

Nga Shoqata e ullishtarëve Ulqin kanë njoftuar se as këtë vit, të tretin me radhë, nuk mund të pritet prodhim i mirë i ullishtave. “Situata nuk është e mire, sepse nuk ka fryte siç është pritur”, tha për “Dan” kryetari i kësaj shoqatë Fikret Katana. “Nëse është ndonjëfarë ngushllimi, kjo situatë nuk është veç tek ne. Kemi informata që situate ... Read More »

Administrata e falimentit: NUK E DIMË E KUJT ËSHTË KRIPORJA

Këshilli për ekonomi, financa dhe buxhet pranë Kuvendit të Malit të Zi ka shqyrtuar realizimin e përfundimeve të veta për Kripore të cilët u miratuan në shkurt të këtij viti duke konstatuar se vetëm një pjesë e vogël e tyre është realizuar. Sipas fjalëve të administruesit të falimentit Ognjen Jovoviq, erdhi koha më në fund që të zgjidhet çështja e ... Read More »

EEMZ: KONSUMI MË I MADH NË ULQIN

Elektricna energija, Rryma elektrike

Fatura mesatare për energjinë elektrike të konsumuar në amvisëri në maj në Ulqin ishte 33,8 euro dhe është më e larta në nivel të Malit të Zi, njoftohet nga Elektroekonomia. Kjo do të thotë se fatura mesatare në Ulqin është për rreth 15 për qind më e lartë se në nivel shtetëror. Përndryshe, për shkak të qiradhënies së dhomave kjo ... Read More »

Scroll To Top