Tuesday , June 22 2021
Lajmi i fundit

Komuna e Ulqinit: BLLOKIMI I XHIRO-LLOGARISË PËR GJYSMË MILIONI EURO!

Komuna e Ulqinit, Opstina Ulcinj

Xhiro-llogaria e komunës së Ulqinit prej sot është në bllokadë, mëson Portali Ul-info. Kjo do të thotë se është bërë ekzekutiv vendimi i Gjykatës së lartë në Podgoricë në bazë të së cilit komuna e Ulqinit detyrohet të paguajë shumën e kërkuar nga avokati Nusho Kallaç nga Rozhaja. Këtë kërkesë më herët e dorëzoi kompania „Progres“ nga Piroti, të cilën ... Read More »

Fondi investues-zhvillimor: TË ENJTEN PREZANTIMI NË ULQIN

Euro

Fondi investues-zhvillimor (FIZH) të enjten në komunë të Ulqinit, në bashkëpunim me administratën lokale, do të organizojë prezantimin e përkrahjes financiare për personat fizik dhe juridik. Sidomos do të flitet për mundësit e kreditimit për ndërmarrje, si dhe për bujq. Kushtet e financimit do ti prezantojë funksionarët e FIZH në krye me kryetarin e Këshillit të drejtorëve të këtij institucion ... Read More »

NHT „Albatros“: PËR NËNTË MUAJ 50 PËR QIND MË MIRË SE VJET

Hotel Albatros

  Në Ndërmarrja hotelerike-turistike “Albatros” janë të kënaqur pas përfundimit të sezonit. Siç mëson Portali Ul-info, kjo ndërmarrje ka realizuar për 50 për qind rezultate më të mira se në të njëjtën periudhë vitin e kaluar. Përndryshe, dje hoteli me të njëjtin emër, i cili punon në kuadër të kësaj ndërmarrje, mbas gjashtë muajve punë, ka mbyllur dyert e veta. ... Read More »

OT: PJESËMARRJE NË PANARIN E NOVI SADIT

Aco Jacoviq, OT Ulqin, TO Ulcinj

Panairi ndërkombëtar i turizmit në Novi Sad, i 48 me radhe, mbahet prej 8 deri me 10 tetor 2015. Këtë vit Mali i Zi ka fituar statusin e shtetit partner të panairit të Novi Sadit, kështu që Organizata Nacionale e Malit të Zi në bashkëpunim me Ministrinë e turizmit, Ambasadën e Malit të Zi në Sërbi, dhe bashkë me organizatat ... Read More »

Prej të martën: NAFTA MË E LIRË

Gorivo, Dizel, Benzin, Karburanti, Nafta, Benzina

Eurodizeli në Mal të Zi nga e marta do të jetë më i lirë tre cent, ndërsa çmimi i benzinës do të mbetet i pandryshuar, mëson CdM nga Ministria e ekonomisë. Kështu litri i naftës dy javët e ardhshme do të kushtojë 1.06 euro për litër. Litri i eurosuperit BMB 98 edhe më tej do të kushtojë 1.21 euro litri, ... Read More »

Më herët se zakonisht: FILLOI MBLEDHJA E ULLINJVE

Ulliri, Maslina

Mbledhja e ullinjve në Ullishtën e Ulqinit zakonisht fillon nga mesi i tetorit, por këtë vit nisi pak më herët. Arsyeja është cilësia e mirë e ullinjve, gjë që është rezultat i kushteve të volitshme klimatike gjatë tërë vitit, por edhe implementimi i masave agroteknike në disa ullishta. Përndryshe, prodhimi i ullinjve është më i mirë se vjet, kur praktikisht ... Read More »

Kriporja: SHESIN KRIPËN E VITIT 2013

Kriporja, Solana

Administruesi i falimentit në Kripore të Ulqinit ka publikuar shpalljen publike për shitjen e kripës e cila gjendet e vendosur në rrethin e kësaj kompani. Siç vlerësohet, në stok ka rreth tre mijë tonë kripë, ndërsa çmimi fillestar është 39 euro për tonë. Përndryshe, bëhet fjalë për kripën e vitit 2013, sepse tash dy vite në këtë ndërmarrje më të ... Read More »

NHT „Riviera e Ulqinit“: SEZONI TEK NE DERI ME 25 TETOR

Radomir Mikan Zec

Nga Ndërmarrja hotelerike-turistike „Riviera e Ulqinit“ është njoftuar se këtë vit kanë realizuar rreth 150 mijë fjetje, gjegjësisht një të treten më shumë se vitin e kaluar. „Ky isht sezoni më i mirë turistik në 20 vitet e fundit“, tha për „Dnevne novine“ drejtori i kësaj kompani Radomir-Mikan Zec. Sipas fjalëve të tija, sezoni në objektet e Rivierës do të ... Read More »

Monstat: TURISTA KISHTE DIÇ MË SHUMË, MË SHKURT QËNDRUAN

Plazhi i vogel, Mala plaza

Për tetë muajt e parë të këtij viti në rivierën e Ulqinit zyrtarisht kanë pushuar rreth dy për qind më shumë mysafirë se në të njëjtën periudhë vitin e kaluar, tregojnë të dhënat e Entit shtetëror për statistikë – Monstat. Siç theksohet, në periudhën prej janarit deri në fund të gushtit në Ulqin janë realizuar 953 mijë fjetje. Më shumë ... Read More »

Komuna: AKTIVITETE INTENSIVE PËR RISTRUKTURIMIN E BORXHIT

Komuna e Ulqinit, Opstina Ulcinj

Administrata lokale në bashkëpunim me Ministrinë e financave intensivisht ka nisur aktivitetet të cilat kanë të bëjnë me rikonstruktimin e borxhit të komunës, mëson Portali Ul-info. Pritet se deri në fund të muajit të ardhshëm do të përfundojnë të gjithë aktivitetet, gjegjësisht se do të sillet vendimi i parlamentit, të merret pëlqimi i Ministrisë së financave dhe të nënshkruhet kontrata ... Read More »

Scroll To Top