Sunday , April 30 2017
Lajmi i fundit

OT: NË ULQIN QENDROJNË RRETH KATËR MIJË TURISTË

Plazhi i madh, Velika plaza

Në rivierën e Ulqinit kah fundi i kësaj javë qëndrojnë rreth katër mijë turistë, kumtohet nga organizata turistike. Numri më i madh i turistëve, 1854, qendrorë në hotele. Nga ky numër të vendit janë 150, e të tjerët janë të huaj. Njëkohësisht në kampe banojnë vetëm 70 mysafirë. Sipas vlerësimeve të OT, në akomodimet private qëndrojnë nga 1500 deri në ... Read More »

Dështoj edhe një tender: KRIPOREN SE DO ASKUSH

Dështoj dhe tenderi i tetë për shitjen e pronës së Kripores. Sipas fjalëve të udhëheqësit të ndërmarrjes më të vjetër të Ulqinit e cila tani është në gjendje falimentimi Millorad Ikovic, as n tenderin e tetë nuk kishte të interesuar për blerjen e kompanisë me çmim prej 204 milion euro. Ai tha që më vonë do të vendoset për kohën ... Read More »

Peticioni kundër rritjes së TVSH-së: PËR DISA ORË U MBLODHËN RRETH 200 NËNSHKRIME

Aktivistët e Monitoring grupit MOGUL të hënën, për disa orë në Ranë dhe para ndërtesës së komunës, arritën të mbledhin rreth 200 nënshkrime për Kërkesën deputetëve të Parlamentit të Malit të Zi të refuzojnë Ligjin për tatim për Kombinatin e aluminit (KAP) dhe tajkunët. Qytetarët e Ulqinit me kënaqësi kanë nënshkruar peticionin me të cilën shprehet protesti kundër rritjes së ... Read More »

Qeveria e Malit të Zi: NGA E MARTA KARBURANTI MË I SHTRENJTË

Çmimi i benzinës në Mal të Zi nga mesnata do të jetë më i lart për tre cent, kështu që litri i eurosuperit 98 dhe 95 pa plumb dy javët e ardhshme do të kushtojë 1.38, përkatësisht 1.35, është deklaruar agjencisë Mina-business nga Ministria e ekonomisë. Eurodizeli në 15 ditët e ardhshme do të kushtojë 1.22, ndërsa eurodizeli për përdorim ... Read More »

OT: NË RIVIERËN E ULQINIT 2300 MYSAFIRË

Plazhi i madh, Velika plaza, Kalimera

Në rivierën e Ulqinit nga fundi i kësaj javë qëndrojnë rreth 2400 turistë, është deklaruar portalit UL-info në Organizatën turistike. Shumica qëndron në hotele, 1117, derisa në kampet e Ulqinit janë të vendosur 67 mysafirë të huaj. Në Organizatën turistike vlerësojnë që në akomodimet private janë të strehuar rreth 1100 turistë. Në këtë institucion theksojnë që nga java e ardhshme ... Read More »

Industria turistike e Ulqinit: E DHJETA PJESË E MALIT TË ZI

Hotel Otrant

Të dhënat e entit shtetëror për statistika MONSTAT tregojnë që në komunën e Ulqinit realizohen më pak se dhjetë përqind të xhiros turistike në vend. Kështu, për shembull, thuhet që vitin e kaluar, në strukturën e ardhjeve, Ulqinin e vizituan rreth 125 mijë mysafirë, që në nivel të shtetit paraqet pjesëmarrje prej vetëm 8.7%. Diçka më e mirë është përqindja ... Read More »

Gvozdenoviq: ANALIZOJMË MUNDËSINË PËR TENDERIN E RI PËR PLAZH TË MADHE

“Në Qeveri para nesh kemi përsëri analizën e hapjes së tenderit ndërkombëtar për ndërtimin, financimin i menaxhimin e kompleksit ekskluziv turistik në Plazh të madhe me qiramarrje afatgjate të tokës”, deklaroi Ministri për zhvillim të qëndrueshëm dhe turizëm në Qeverinë e Malit të Zi Branimir Gvozdenoviq. Më herët kryeministri i Malit të Zi tha që Plazhi i madh në këtë ... Read More »

Komuna e Ulqini: U SHPALL KONKURSI PËR OJQ

Komuna e Ulqinit, Opstina Ulcinj

Vetëqeverisja lokale në Ulqin me anë të ftesës publike lajmëroj të gjithë organizatat e sektorit civil që të mërkurën është shpallur “Konkursi publik për ndarjen e mjeteve për projektet e organizatave joqeveritare për vitin 2013”. Siç thuhet në lajmërimin e kryetarit të Komisionit Gazmend Kalabrezi, informatat më të hollësishme mund të fitohen në Sekretariatin për administratë dhe veprimtari shoqërore. Të ... Read More »

Kriporja: KËRKOJNË PARA PËR MBLEDHJEN E KRIPËS

Pronarët e Kripores kanë kërkuar nga Qeveria e Malit të Zi të gjejë rreth 250 mijë euro për mbledhjen e 79 të kripës. Me këto para, siç mendojnë në udhëheqësi të ndërmarrjes më të vjetër në Ulqin e cila ndodhet në falimentim, mund të paguajnë pagat e punëtorëve. Në Kripore tani janë të punësuar 72 punëtorë, apo shtatë herë më ... Read More »

Fushata e Elektro-ekonomisë: TA NDAJMË BARRËN

Elektro-ekonomia e Malit të Zi (EEMZ) ka lajmëruar që nga e enjtja fillon fushatën “Ta ndajmë barrën”. “Besojmë që në atë mënyrë blerësve nga kategoria e shtëpiakëve do të ju mundësojmë  që borxhin e mbetur, pavarësisht në shumën, ta shlyejnë në këste fikse, pa pjesëmarrje, interes apo ndërprerje të rrymës”, thanë nga kjo kompani. Shtohet që blerësit nga kategoria e ... Read More »

Scroll To Top