Friday , December 15 2017
Lajmi i fundit

Udhërrëfyes turistik për shpendët: PËRPARËSI ULQINAKËVE

Kriporja, Solana

Qendra për mbrojtjen dhe studimin e shpendëve organizon trajnimin e udhërrëfyesve turistik të cilët do të merren vetëm me udhëzimin e turistëve të cilët duan të merren me vëzhgimin e shpendëve. Për disa habitate siç janë Kriporja e Ulqinit, Bularica, Liqeni i Shasit dhe Bjeshkët e Nëmura ka interesim të konsiderueshëm të turistëve, sidomos për Kriporen e Ulqinit, thonë nga ... Read More »

Shkalla e konkurueshmërisë së komunave: ULQINI MË I MIRË SE MESATARJA E MALIT TË ZI

Carshia, Carsija

Sipas mendimit të punëdhënësve, komuna e Ulqinit sipas shkallës së konkurueshmërisë është mbi nivelin e Malit të Zi, tregojnë rezultatet e anketës të cilën e ka bërë Ministria e financave. Për dallim nga indeksi i zhvillimit i cili matë nivelin e zhvillimit të njësisë së vetëqeverisjes lokale, shkalla e konkurueshmërisë paraqet treguesin e potencialit, gjegjësisht atraktivitetit të komunës, shkruan Portal ... Read More »

Ratkoviq: SEZONI I MIRË ATËHERË KUR TË ZGJAS NHA PRILLI DERI NË NËNTOR

Plazhi i madh, Velika plaza, Panorama

Sezoni turistik do të jetë e kënaqshme  atëherë kur të vijnë mysafirët nga tregjet kryesore eminente dhe kur ajo të zgjas nga prilli deri në nëntor, ka vlerësuar dekani i Fakultetit për biznes dhe turizëm në Budva, Rade Ratkoviq. “Me efektet e sezonit turistik do të jemi të kënaqur kur të kthehemi në tregjet kryesore eminente evropiane. Akoma kemi dyndje ... Read More »

Në Kripore: FILLOI ZYRTARISHT GRUMBULLIMI

Kriporja, Solana

Në basenet e Kripores së Ulqinit të premten në mëngjes zyrtarisht ka filluar grumbullimi i 79 i kripës në mënyrë klasike. “Sasitë e para të kristaleve të kripës veç janë dërguar në depo. Shpresojmë që koha të mbaj dhe të mos kemi prishje në mënyrë që ta përfundojmë punën në afatin e parashikuar”, është deklaruar për “Dan” nga drejtuesit e ... Read More »

OT: VAZHDON VIZITA E MIRË

Plazhi i madh, Velika plaza

Sipas të dhënave të Organizatës turistike, në Rivierën e Ulqinit këto ditë të fundit të gushtit pushojnë 13 për qind më shumë mysafirë se në të njëjtën periudhë vitin e kaluar. „Turistë ë Ulqin ka diçka më shumë se 6500, ndërsa gati 90 për qind janë të huaj“, tha punonjësja në këtë institucion Emina Dervishi. Ajo tha eë vizita është ... Read More »

Karamanaga për grumbullimin e taksës së banimit në Ulqin: MUND TË MBLEDHIM NJË MILION EURO

“Nga taksa e banimit mund të realizonim dhe deri në një milion euro nëse do të ndryshohej sistemi i mbledhjes. Jemi të vetëdijshëm që po na ikin mjete të mëdha të cilat mund ti investonim në promovimin e ofertës turistike të qytetit”, deklaroi drejtori i Organizatës turistike të Ulqinit Minir Karamanaga. Ai për “Dan” tha që tek organet kompetente do ... Read More »

Inspekcionet në plazhet e Malit të Zi: NJË E TRETA E DËNIMEVE U PAGUAN NË ULQIN

Plazhi i madh, Velika plaza, Panorama

Nga gjithsej 115 mijë euro të cilat Drejtoria për punë inspektuese i ka mbledhur në 100 ditët e kaluara në plazhet e bregdetit të Malit të Zi, një e treta janë paguar në Ulqin. Siç u njoftuan zyrtarisht „Dnevne Novine“, tek qiramarrësit e plazheve të Ulqinit gjatë sezonit janë konstatuar 175 parregullsi, ndërsa shuma e dënimeve ishte gjithsej 39 475 ... Read More »

Kriporja: GRUMBULLIMI SHTYHET PËR DISA DITË

Edhe pse drejtuesit e kompanisë kanë paralajmëruar që të hënën do të filloj zyrtarisht grumbullimi i 79 i kripës, ai është shtyrë për disa ditë. Jo zyrtarisht mësojmë që arsyeja kryesore e shtyrjes së fillimit të grumbullimit është problemi me funksionimin e transportuesit vetëlëvizës, i cili është i nevojshëm për grumbullimin e kripës në mënyrë klasike, me lopata dore. Shiu ... Read More »

Çmimet e karburanteve: TË NJËJTA DHE NË DY JAVËT E ARDHSHME

Çmimet me pakicë të karburantit në Mal të Zi do të mbesin të njëjta edhe për dy javët e ardhshme, është deklaruar për agjencinë Mina nga Ministria e ekonomisë. Eurosuper pa plumb 98 dhe 95 vazhdon të kushtoj 1.41, përkatësisht 1.38, derisa eurodizeli do të jetë 1.29. Çmimet me pakicë të karburanteve në Mal të Zi për herë të fundit ... Read More »

Scroll To Top