Sunday , January 24 2021
Lajmi i fundit

Anketa: PLAZHET, DIELLI, USHQIMI DHE MIRËPRITJA SJELLIN TURISTËT

Panorama Jadran. Mala plaza

Organizata nacionale turistike e Malit të Zi ka prezantuar rezultatet e anketës me mysafirët nga të cilët nxirret përfundimi që ato këtu vijë më me qejf vijnë këtu për shkak të kënaqjes në plazh dhe diell, gjegjësisht për shkak të pushimit pasiv dhe relaksimit (72,4%), si dhe për shkak të argëtimit (41%). Aktivitetet më të shpeshta janë noti dhe larja ... Read More »

Qeveria: PREJ NESER KARBURANTI MË I LIRË

Prej të martën, më 16 dhjetor, çmimi i të gjithë llojeve të karburantit do të jenë më të ulëta, njoftojnë nga Ministria e ekonomisë. Në 15 ditët e ardhshme, litri i eurosuperit 98 do të jetë më I lire për shtatë vent dhe do të kushtojë 1,18 euro në vend të 1,25 euro. Shtatë cent do të lirohet dhe litri ... Read More »

Prej kredisë: PUNËTORËVE TË KOMUNËS I JEPEN DY PAGA E GJYSMË

Komuna e Ulqinit, Opstina Ulcinj

Punëtorëve të administratës lokale në Ulqin do ti paguhen sot 2,5 paga të prapambetura, mëson Portali Ul-info. Kjo do të thotë që kredia me vlerë prej gjithsej 1,2 milion prej Atlas bankës pjesërisht është bërë operative. Pritet që ditët e ardhshme punëtorët e komunës të marrin të gjithë pagat e prapambetur, ndërsa një numër të madh të pagave do ti ... Read More »

Hoteli në Sukë: INVESTITORËT NGA HOLLANDA DËRGUAN “HARTËN E RRUGËS” SË NDËRTIMIT

Hotel Jadran 2

Drejtuesit e fondit investues holandez “Nedfact” i dërguan qeverisë së Malit të Zi dhe komunës së Ulqinit “hartën e rrugës” për ndërtimin e hotelit “Servantes” në Sukë. Siç theksohet në këtë dokument, në të cilin Portali Ul-info kishte qasje, ky objekt do të jetë në nivel 5+ yje dhe do të kushtojë mbi 50 milion euro. Nga “Nedfacti” theksuan që ... Read More »

Qeveria: BORXHI I KOMUNËS SË ULQINIT 7,2 MILION EURO

Euro

Borxhi tatimor i komunës së Ulqinit është 3,2 milion euro, ndërsa detyrimi kreditor 700 mijë më pak, ndërsa borxhi i përgjithshëm i kësaj vetëqeverisje lokale është 7,2 milion euro, shkruan “Pobjeda” duke u bazuar në të dhënat e Qeverisë malazeze, gjegjësisht Ministrisë së financave. Thuhet po ashtu që në këtë komunë punojnë 207 persona,  ndërsa 369 janë të punësuar në ... Read More »

Monstat: PËR DHJETË MUAJ MBI NJË MILION BUJTJE NË ULQIN

Ulcinj, Ulqin, Kalaja, Stari grad, Mala plaza, Plazi i vogel, Rana, Pristan

Të dhënat e Entit shtetëror për statistikë Monstat tregojnë se për dhjetë muajt e parë të këtij viti në rivierën e Ulqinit janë realizuar 1.004.260 bujtje. Mbi gjysmën, më saktësisht 523.365 bujtje, janë regjistruar në gusht, ndërsa gjysma e këtij numër në korrik. Pra, edhe statistike pohon se në Ulqin turizmi është dukuri sezonale, sepse gjatë këtyre dy muajve realizohen ... Read More »

Monstat: PAGAT PRAPË NËN 400 EURO, PUNËSIMI MË I LARTË

Plate u padu, Pagat ne renie

Sipas të dhënave të Entit shtetëror për statistikë – Monstat, pagat mesatare në Ulqin prapë janë poshtë vlerës 400 euro. Në tetor paga mesatare në këtë komunë ishte 386 euro, dhe ishte më e ulëta në nivel të Malit të Zi. Të dhënat po ashtu tregojnë që në tetor në Ulqin ishin të punësuar 4504 persona, apo dy për qind ... Read More »

Panairi në Varshav: MERR PJESË EDHE OT ULQIN

Panairi ne Varshav, Sajam u Varsavi

Delegacioni i Organizatës turistike të Ulqinit, në krye me drejtoreshën Zana Sarvan, merr pjesë në panairin e turizmit, Travel Show TT Warsaw 2014, i cili sot ka filluar në kryeqytetin e Polonisë. Travel Show TT Warsaw është vendi qendror në Poloni ku takohet industria ndërkombëtare dhe turistike e këtij vendi të madh evropian. Panairi zgjat tre ditë. Dita parë është ... Read More »

Moreno: ULQINIT I NEVOJITET RRUGË DYTËSORE

Djulio Moreno, Gjulio Moreno

Shefi i Bankës evropiane për rinovim dhe zhvillim (EBRD) në Mal të Zi, Gjulio Moreno ka thënë që çdo projekt në infrastrukturë është shumë i rëndësishëm për Mal të Zi, sidomos ato që rrisin qasjen e ofertës së saj turistike. “Meqë janë prioritet, mendojë që ishte shumë më e rëndësishme të ndërtohen rrugët dytësore (bypass) të qyteteve bregdetare”, tha Moreno ... Read More »

Scroll To Top