Saturday , November 28 2020
Lajmi i fundit

Turizmi: TË UNIFIKOHET OFERTA E HOTELEVE TË VEGJËL

Panorama Jadran. Mala plaza

Një nga problemet më të mëdha të turizmit të Ulqinit është mungesa e hoteleve. Por, derisa ato priten, duhet të unifikohet oferta e hoteleve të vegjël në të cilët ka rreth 2 mijë shtretër, mendojnë ekspertët. “Pronarët e hoteleve të vegjël duhet të themelojnë firmën e përbashkët për shitje dhe që bashkërisht të marrin pjesë në tregje. Kështu, kur prezantohen ... Read More »

Lajmërim: MYSAFIRËT NGA KRUZERI NË TIVAR DO TË VIJNË EDHE NË ULQIN

Kruzer, Anija, Brod

Në Ulqin nga viti i ardhshëm do të qëndrojnë mysafirët nga kruzerët(anijet) të cilët si destinacion  do të kenë Tivarin, është lajmëruar nga kompania “Terminalët kontejnerik dhe mallrat e përgjithshme”, e cila është pronë shumicë e kompanisë turke Global ports (GP). Në mënyrë që të prezantojnë ofertën e mundshme për turistët e kruzerit, përfaqësuesit e kompanisë të cilët organizojnë udhëtimet ... Read More »

CZIP: POMPAT VENDIMTARE PËR KRIPOREN

Kriporja, Solana

Në mënyrë që të sigurohen kushte më të mira ekologjike për qëndrimin e shpendëve në Kripore, e të cilët janë në lidhje të drejtpërdrejtë me pompimin e ujit të kripur nga deti në kripore (pra edhe me prodhimin e kripës), Qendra për mbrojtjen dhe hulumtimin e shpendëve (CZIP) do të përpiqet që të gjithëve që do ta marrin me qira ... Read More »

Kthesë: AMBASADORËT DHE KE MBROJNË KRIPOREN

Solana Ulcinj

Për vet faktin që Kriporja e Ulqinit është e rëndësishme në nivel europian si habitat i shpendëve dhe lokalitet shumë me vlerë, ambasadorët e disa shteteve europiane në Podgoricë kanë iniciuar një sërë aktivitetesh me të cilët do të ndihmojnë këtë ndërmarrje dhe do të ruhet biodiversiteti në këtë hapësirë. Në këtë gjë sidomos dallohen ambasadorët e Gjermanisë, Francës dhe ... Read More »

Kriporja: DO TË KETË GRUMBULLIM VITIN E ARDHSHËM

Kriporja, Solana

Administrata e falimentit në Kripore ka shpallur dje thirrjen publike për dhënien e ofertës për qiramarrje të kësaj kompani apo për bashkëpunim ekonomiko-teknik. “Prodhuesit e interesuar janë të detyruar që të organizojnë prodhimin dhe përpunimin e kripës në terrenet dhe me pajisjet e Kripores apo të kryejnë veprimtari të ngjashme që janë në përputhje me potencialet hapësinore, natyrore dhe materiale ... Read More »

Ditët e ardhshme: MBËRRIJNË DREJTUESIT E AGJENCIONEVE GJERMANE

Plazhi i madh, Velika Plazha

Përfaqësuesit e shoqatës gjermane të agjencive turistike, Deutcher Reisering, do të vizitojnë në fillim të javës së ardhshme rivierën e Ulqinit dhe të bisedojnë me hotelierët vendas, njoftohet nga Organizata nacionale turistike. Bëhet fjalë për 30 pronarë dhe drejtorë të agjencive anëtare të shoqatës, e cila grumbullin mbi 200 agjenci turistike nga gjermania dhe vepron në kuadër të REWE Travel ... Read More »

Prej 2015: MË SHUMË FRANCEZ NË RIVIERËN E ULQINIT

Ulcinj, Ulqin, Kalaja, Stari grad, Mala plaza, Plazi i vogel, Rana, Pristan

Prej vitit të ardhshëm në rivierën e Ulqinit do të ketë numër shumë më të madh të turistëve nga Franca, mëson Portali Ul-info. Pra, dje edhe sot përfaqësuesi i turoperatorit të njohur francez “Thalasso n 1” Sami Guenaoui ka biseduar me drejtuesit e NHP “Riviera e Ulqinit”, hotelit “Otrant” dhe “Pallatit Venecia”. Është arritur marrëveshja preliminare, kështu që nëpërmjet kësaj ... Read More »

Kriporja: NUK KA SHITJE, SHPALLIN TENDERIN PËR QIRADHËNIE

Kriporja, Solana

Administrata e falimentimit në Kripore ka hequr dorë nga shitja e pronës së kësaj ndërmarrje më të vjetër në Ulqin, shkruan „Vijesti“. Kjo është vendosur mbasi që pak kohë më parë ka dështuar tentimi i 11 që me çmim prej 179 milion euro të shiten objektet, mjetet dhe toka me sipërfaqe prej 15,2 milion metër katror. Siç thekson kjo gazetë ... Read More »

EEMZ: KONSUMI MË I MADH I ENERGJISË NË SHTATOR NË ULQIN

Ulqin, Ulcinj, Panorama

Konsumi më i madh i energjisë elektrike muajin e kaluar është realizuar në Ulqin ku amvisëritë mesatarisht kanë shpenzuar energji elektrike me vlerë prej 39,4 euro, njoftohet nga Elektroekonomia e Malit të Zi. Fatura mesatare e shtatorit për amvisëri në gusht në nivel shteti ishte 30,9 euro. Siç shtojnë nga EEMZ, të gjitha informatat për faturë, historinë e konsumit dhe ... Read More »

Montenegrobursa: RRITEN AKSIONET E “RIVIERËS SË ULQINIT”

Berza, Bursa, Aksionet, Akcije

Çmimet e aksioneve të Ndërmarrjes hotelerike-turistike “Riviera e Ulqinit” kanë përjetuar ekspansion të vërtet në Montenegrobursë. Në të vetmin treg të kapitalit në vend çmimet e aksioneve të kompanisë nga Ulqini për dy muaj janë dyfishuar. Kështu, për shembull, në mes të gushtit çmimet e aksionit të “Rivierës së Ulqinit” ishte rreth tre euro, ndërsa në fund të javës së ... Read More »

Scroll To Top