Saturday , March 6 2021
Lajmi i fundit

Faktet janë të rëndësishme!

Feed Subscription

Suzana Ganiq: NGA PARATË E TË MIRAVE DETARE MË SË PAKU PËR QYTETARËT

Ndertesa Pinjesh, Zgrada Suka

Ligji i ri për financimin e vetëqeverisjeve vendore parasheh që t’i lë komunat bregdetare pa mjetet të cilat i fitonin nga Ndërmarrja Publike për Menaxhimin e të Mirave Detare. Komuna e Ulqinit do të mbesë pa 700 mijë euro, ndërsa arsyeja për këtë vendim është shpenzimi i padedikuar i mjeteve. Loro Nrekiq, personi i parë i Ulqinit kundërshton një vendim ... Read More »

Arijana Kurmemoviq: BOTA DETARE DHE PESHKATARËT VIKTIMAT E PARA TË KËRKIMIT TË NAFTËS DHE GAZIT

Polar 2

Tre vite pas shpalljes së tenderit, nisi kërkimi i naftës dhe gazit në Bregdetin malazez. Paralajmërohen tendera dhe shpime të reja kërkimore, u përcaktua tashmë edhe fitimi për shtetin, por jo edhe për qytetarët. Për dëm pak kush brengoset. Këto ditë në ujërat territorial të Malit të Zi do të lundrojë anija për kërkime sizmike të konsorciumit italo-rus “Eni – ... Read More »

S.Ganiq: EKOSISTEMI I KRIPORES ÇDO DITË PO PRISHET, SHTYRJA E ZGJIDHJES ËSHTË FATALE

Kriporja, Solana 7

Në hapësirën e Kripores së Ulqinit gjendja është alarmuese. Biodiversiteti po prishet dita ditës, basenet janë në gjendje katastrofale, u ndryshua edhe përbërja kimike e ujit, ndërsa për shkak të të gjitha të përmendurave, përbërja e botës shpendore po ndryshon konsiderueshëm. Në Kripores ot ka më shumë lloje të shpendëve të ujërave të ëmbla, u shkatërruan më shumë se 60 ... Read More »

M.Knezheviq: EROZIONI DHE PAKUJDESI PO I HANË “MUSHKËRITË E QYTETIT”

Borova 1

Nëse urgjentisht nuk ndalet shkatërrimi i Pyllit të Pishave ky ambient unik bregdetar në pjesën e pasme të shumë plazheve në bregdetin e Ulqinit mund të ndryshohet në mënyrë drastike vitet e ardhshme dhe të zhduket ngadalë. Pjesa më e rrezikuar e pyllit shtrihet pranë bregdetit, nga ish hoteli “Galeb” deri tek hoteli “Albatros” dhe më gjatë, në gjatësi prej ... Read More »

A.Kurmemoviq: ULQINAKËT S’KANË ÇFARË TË BËNË ME MBETURINA

Mbeturina, Otpad, Bashbylyk

Ulqinit çdo ditë po i zihet fryma nga deponitë e egra, ndërsa përpjekjet e përditshme të Ndërmarrjes Komunale nuk janë të mjaftueshme, sepse, tash gati dy vite, nuk ekziston vendi për deponimin e mbeturinave të ngurta dhe ndërtimore. Drejtori i Ndërmarrjes Publike “Veprimtaritë Komunale” Skender Kaleziqi thotë se po e përballojnë situatën ashtu si dinë dhe munden dhe se fajtori ... Read More »

Arijana Kurmemoviq: SHTËPIA E PASHËS NË ULQIN – NGA SIMBOLI NË FOLE GJARPËRINJSH

Ari 1

Dikur një nga ndërtesat më të bukura në Ulqin, sot është e harruar, e lënë pas dore, e rrënuar. Shtëpia e Pashës ishte simbol, ndërsa tani është bërë shtëpi e fantazmave, deponi, shëmti në qendër të qytetit. Edhe pse është e vendosur në “Rrugën 7”, në afërsi të të cilës gjendet Kalaja, shkolla më e vjetër në qytet, “Boshko Strugar”, ... Read More »

RASTI VALDANOS – PAKUJDESI DHJETËRA VJEÇAR I SHTETIT

Valdanos

Në janar të këtij viti u bënë plotë katër dekada prej ditës kur Ulqinakët mbetën pa rreth 18 mijë rrënjë ullinj shekullor në gjirin e Valdanosit. Me Vendimin e Kuvendit të Komunës së Ulqinit nga viti 1978, në Valdanos nga një numër i madh i Ulqinakëve u morr prona “për ndërtimin e objektit ushtarak me karakter të përhershëm”. Me këtë ... Read More »

Scroll To Top