Sunday , October 22 2017
Lajmi i fundit

Në Maqedoni: “TEUTA” NË FESTIVALIN E TEATROVE SHQIPTARE

Teatri Teuta

Në Qendrën e kulturës në Dibër në fillim te nëntorit do te mbahet edicioni i 16-të i Teatrit shqiptar, në të cilin do të marrin pjesë teatro nga Maqedonia, Shqipëria, Kosova dhe Mali i Zi. Në këtë manifestim i cili zgjatë gjashtë ditë, do të marrë pjesë edhe Teatri “Teuta” me shfaqjen “Nana”. Në mbrëmjen e fundit të festivalit do të ... Read More »

Skandal: KONSERVIM APO DEVASTIM I BEDENAVE TË ULQINIT

Bedeni 3

Në shtator filluan punimet në konservimin (pastrimin e sipërfaqeve) në pjesën veriore të bedenave të Ulqinit. Mjetet për këto punime i ndau Ministria e kulturës. Mbas kryerjes së punimeve fillestare ishte e dukshme që trajtimi i bedenave është bërë në mënyrë joadekuate, gjegjësisht joprofesionale, nga ana e kontraktuesit të punimeve. U shfaq nevoja për ndërprerjen e menjëhershme të punimeve, gjë ... Read More »

Ekspozitë: EDIN KAPLLANI ME „PESHQIT“ NË MALËSI

Edin Kapllani

Ekspozita „Peshqit“ e piktorit akademik Edin Kapllani do të hapet nesër në Qendrën kulturo – informative „Malësia“ në Tuz. „Thelbi i mendimit të tij artistik i shprehur në këto punime vërteton përfundimin se akriliku në telajo është mediumi i tij kryesor i të shprehurit, gjersa burim i frymëzimit të tij është tek deti dhe peshqit. Autori aty e gjen bazën ... Read More »

BOTIMET E “ART CLUB-IT” NË BIBLIOTEKËN E “COLUMBIA UNIVERSITY”

Columbia library

Disa nga botimet kryesore të viteve të fundit të Shoqatës së Artistëve dhe Intelektualëve “Art Club” kanë gjetur vend në Bibliotekën e “Columbia University”, njëra ndër bibliotekat më të mëdha dhe më të njohura në botë. Në letrën e falënderimit, drejtoresha për katalogizimin e materialeve origjinale dhe të veçanta të kësaj biblioteke, Kate Harcourt, shprehet se “Columbia University” me bibliotekën ... Read More »

Në Festivalin balkanik në Prishtinë: MIRËNJOHJE PËR SHKA “ANA E MALIT”

SHKA Ana e Malit

  Shoqata kulturo – artistike „Ana e Malit“ uikendin që lam pas morri pjesë në Festivalin ballkanik të folklorit në Prishtinë. Kjo shoqatë është prezantuar me vallet dhe këngët e Shqiptarëve në Mal të Zi dhe është vlerësuar me mirënjohje. Përndryshe, SHKA „Ana e Malit“ së shpejti do të festojë tre vjet të formimit dhe të veprimtarisë së saj. Read More »

Pjesë e stendës së Kosovës: LIBRI “NA DY” I F.MUSTAFES EDHE NË FRANKFURT

Panairi i librit

Në Panairin e librit, i cili këto ditë po mbahet në Frankfurt të Gjermanisë, Kosova merr pjesë me një stendë të përbashkët të shtëpive më të rëndësishme botuese nga vendi, në mes të cilëve është edhe “Buzuku”. Rikujtojmë që kohë më parë pikërisht kjo shtëpi botuese botoi librin “Na dy” të poetes së re nga Ulqini Flutur Mustafa. Kjo vepër ... Read More »

Dr Gani Karamanaga: RANA DHE PRRONI – DIKUR DHE SOT

Prroni në vitet pesëdhjetë të shek. XX

Rrëfimi 1. Më telefonoj Dr.Ljilja Vuk. Ajo është drejtoresha e repartit anesteziologjik në Institutin për sëmundjet kardio vaskulare në Dedinje-Beograd, bashkëshortja e të ndierit Prof. Florian Vuk, shokut tim nga studimet e mjekësisë në Beograd. Ishte mysafire në hotelin “Kastel Lastva” në Petrovac me një shoqen e vet e cila e kishte nënën ulqinake prej familjes Bevenja. Shkuam për të ... Read More »

Mr. Arben Berjashi: NOSTALGJIA RINOVON SHTËPITË  E  BRAKTISURA NË KRAJËN PERËNDIMORE

Kraja 12

Në kuadër të Ditës  ndërkombëtare  të trashëgimisë kulturore ,realizuam një ekspeditë kërkimore në zonën e Krajës  perëndimore,disa  vendbanime,të Shestanit,dikur me shumë banorë edhe një cilivizim të trashëguar burimor. Së bashku me  adhuruesin e aventurave alpinsite, Fatmir  Markashin,  morëm këtë udhë me  shumë befasira të panjohura. Nga pelegrinazhet  tona të përvitshme në majen e Rumisë, kemi vërejtur  vendbanime  të shumta  edhe ... Read More »

Scroll To Top