Friday , November 15 2019
Lajmi i fundit

Në Kala: PREZANTOHET MONOGRAFIA E RE E G.ÇITAKUT

Gazmend Çitaku

Të premten mbrëma poshtë Muzeut Arkeologjik në Kala u prezantua monografia “Udhëtim në kështjellat ilire në Mal të Zi” e publicistit Gazmend Çitaku. Për këtë vepër, për krijimin e saj, folën pjesëmarrësit në projekt, publicisti Sami Flamuri, shkrimtari Jaho Kollari dhe vet autori. Në këtë libër u prezantuan hollësisht kalatë e Ulqinit, Budvës, Risanit, Meteonit dhe Duklës (Doclea), ndërsa vlerë ... Read More »

Londër: PUBLIKOHET “TRILOGJIA E ULQINIT” E ANDREJ NIKOLAIDISIT

Andrej Nikolajdis

Shtëpia botuese “Istros books” nga Londra publikoi këto ditë librin “The Olcinium Trilogy” (Trilogjia e Ulqinit), i cili përmbledh tre romane të shkurta të Nikolaidisit: I Biri, Ardhja dhe Deri në Mbretëri. Siç theksohet në recension, këto vepra së bashku përmbledhin vizionin apokaliptik të qytetit të lashtë: atje ku mistikët parashikojnë, ku regjimet planifikojnë kundër qytetarëve të vet dhe ku njerëzit e ... Read More »

NË SHKOLLËN FILLORE NË KATËRKOLLË: TAKIM LETRAR ME SHKRIMTARIN PËR FËMIJË HAJRO ULQINAKU

Shkolla

Me rastin e 1 Qershorit – Ditës Ndërkombëtare të Fëmijëve, të premten (më 31 maj 2019), në Shkollën Fillore „Bedri Elezaga“ – Katërkollë u organizua takim letrar me Hajro Ulqinakun, njërin prej shkrimtarëve më të mirë të letërsisë shqipe për fëmijë. Nxënësit kanë paraqitur interesim të posaçëm për krijimtarinë e Ulqinakut. Në një bisedë të ngrohtë me nxënësit, shkrimtari është ... Read More »

OT: ULQININ E VIZITOI GRUPI I GAZETARËVE NGA AUSTRIA

Gazetarët

Organizata Turistike dhe Organizata Nacionale Turistike në Ulqin organizuan këto ditë qëndrimin e grupit studimor të gazetarëve nga mediet e njohura Austriake. Ato u njoftuan me ofertën turistike të Komunës së Ulqinit dhe vizituan monumentet natyrore dhe kulturore të qytetit. Gazetarët e e medieve nga Austria u akomoduan në objektet hotelerike të kompanisë “Karisma”, ku iu organizua pritja solemne. Read More »

Qendra për Kulturë: TË SHTUNËN FESTOHET DITA NDËRKOMBËTARE E FËMIJËVE

Qendra (1)

Nga Qendra për Kulturë njoftuan se të shtunën, me 1 qershor, solemnisht do të hapet Dita Ndërkombëtare e Fëmijëve. Kremtimi do të mbahet në Ranë me fillim në ora 12, me pjesëmarrjen e institucioneve edukuese – arsimore dhe shoqërive kulturo – artistike nga Ulqini. Ky eveniment organizohet me përkrahjen e Komunës së Ulqinit dhe Organizatës Turistike të Ulqinit. Read More »

Qeveria e Malit të Zi: GËRMIME ARKEOLOGJIKE ME KARAKTER SONDAZHI NË SHAS

Kisha Shas

Qeveria e Malit të Zi në mbledhjen e fundit dha pëlqimin për kryerjen e gërmimeve arkeologjike me karakter sondazhi në lokalitetin e qytetit mesjetar Shas. Me Programin e Mbrojtjes dhe Ruajtjes së të Mirave Kulturore për këtë vit, u miratua sufinancimi i projektit me emër “Gërmimet arkeologjike të qytetit mesjetar Shas”, në bazë të të cilit u nënshkrua Kontrata për ... Read More »

Në Qendër për Kulturë: MISS & MR CHILDREN 2019

Miss 2 (1)

Për herë të parë në Ulqin, nën organizimin e Qendrës për Kulturë, do të mbahet evenimenti “MISS & MR CHILDREN 2019”. 20 kandidatë, djem e vajza, përveç bukurisë së tyre fëmijërore do të shfaqin edhe talentet e tyre artistike në këndim, vallëzim dhe aktrim. Mysafirë të mbrëmjes do të jenë: Porta di danza, Erina Buzuku, Aurora Axhemoviq, Sara Suliq, Laura ... Read More »

DPI: 60 MIJË EURO PËR AKOMODIMIN E INSPEKTORËVE NË ULQIN

Budzet, Inspekcija, Inspektorati, Buxheti

Nga Drejtoria për Punë Inspektuese (DPI) njoftuan se për akomodimin e inspektorëve në Ulqin gjatë sezonit turistik do të shpenzohen 60.000 euro. Me tender për këto shërbime kërkohen hotelet me dy ose më shumë yje. Siç thuhet, në Ulqin në qershor do të jenë 13, ndërsa në korrik dhe gusht 14 inspektorë nga jashtë. Read More »

Scroll To Top