Friday , February 22 2019
Lajmi i fundit

SSF: TRI SKENA, 50 DJ, ATMOSFERA E SHKËLQYER

Southern Soul Festival

Southern soul festival, manifestimi i cili Ulqinin e ka sjell në hartën e qyteteve të rëndësishme europiane, me sukses mbahet në plazhin „D’Olcinium“, njoftuan organizatorët për Portalin UL-info. Siç thanë, në këtë spektakël janë vendosur tri bina, nga të cilat njëra është në ujë, marrin pjesë 50 DJ të njohur evropian dhe regjional, ndërsa atmosfera është e shkëlqyer. Festivali fillojë ... Read More »

KD “Qendra për kulturë”: JENUZ ABAZI DHURON PAGEN MUJORE

Jenuz Abazi

Anëtari i Këshillit drejtues të Ndërmarrjes publike “Qendra për kulturë” Jenuz Abazi në mbledhjen e sotme ka thënë që kompensimin e vet mujor për punën në këtë trup do të ja dhurojë Bibliotekës së qytetit dhe Qendrës për kulturë. Paga mujore për anëtarë të këshillave drejtues të ndërmarrjeve publike themeluese e të cilëve është vetëqeverisja lokale është 150 euro. Jenuz ... Read More »

Gjekë Gjonaj: DRAMA “SERVANTES DHE DULÇINEA”

Servantes dhe Dulcinea

Kush e ka parë shfaqjen premierë “Servantesi dhe Dulçinea” të trupës amatore të Ulqinit, në regji të Munib Abazait e cila është shfaqur më 16  maj 2014 në Qendrën Kulturore të këtij qytetij jam i bindur se ka përjetuar mjaft emocione që vetëm arti di t’i dhurojë. Kjo shfaqje erdhi në skenë si një freski për publikun vendas, i cili ... Read More »

Në Festivalin në Bijelo Pole: VENDI I DYTË PËR ULQINAKËT

Shefqet Luca

Shfaqja “Servantes dhe Dulçinea”, në regjinë e Munib Abazit, fitoi vendin e dytë në Festivalin e amatorëve teatral të Malit të Zi, të 44 me radhë, i cili përfundoi mbrëmë. Juria e përbërë prej tre anëtarësh, të cilin e udhëhoqi Ivona Çoviq, ia ndau çmimin për rolin më të mirë mashkull Shefqet Lucës, gjegjësisht Mehmet Begut në dramën “Servantes dhe ... Read More »

Të shtunën: EKSPOZITA E PIKTURAVE TË ARTISTEVE NGA ULQINI

Vera Androvic

Të shtunën, më 7 qershor, me fillim në ora 19:30 në Qendër për kulturë në Ulqin do të hapet ekspozita e pikturave të Punëtorisë artistike për të rritur nga Ulqini. Kjo punëtori ekziston që prej vitit 2007dhe e drejtojnë dy artiste tona të njohura, Renata Mashanoviq Rijavec dhe Vahida Hasanagiq Nimanbegu. Me piktura të veta do të prezantohen: Lilana Glenxha, ... Read More »

Na Festivalu: ZA ULCINJANE KARTA 25 EURA

Southern Soul Ulqin

Nakon što je opština Ulcinj saopštila da će pružiti svaku vrstu pomoći za održavanje Southern Soul Festivala, organizatori ove prestižne manifestacije su kazali da će građani Ulcinja imati značajan popust na cijenu ulaznica. Naime, za strance praćenje tri dana trajanja Southern Soul festivala košta 44, za državljane Crne Gore 34, a za sve one koji imaju ličnu kartu izdatu u ... Read More »

Në Festivalin në Bijelo Pole: PUBLIKU KUPTOI MESAZHIN

Servantes i Dulcinea

Në diskutimin e sotëm mbi shfaqjen “Servantes dhe Dulçinea”, e cila mbrëmë është luajtur në kuadër të Festivalit të 44 tradicional të amatorëve teatral të Malit të Zi në Qendër për kulturë të Bijelo Poles, është arritur përfundimi që ajo dha mjeshtri regjisoriale dhe aktoriale të nivelit të lartë. Anëtaret e jurisë Ivona Çoviq dhe Dragana Tripkoviq i uruan Ulqinakët ... Read More »

Në Festivalin në BP: MAHNITËN ULQINAKËT

Servantes dhe Dulcinea

Në kuadër të Festivalit tradicional të dramës amatore, mbrëmë në Bijello Polje u mbajt shfaqja “Servantes dhe Dulçinea”. Ky realizim tanimë shumë i afirmuar teatral, në regji të Munib Abazit, i mahniti të pranishmit në sallën e Qendrës për kulturë të këtij qyteti. Juria e publikut për rolin më të mirë femër në shfaqjen “Servantes dhe Dulçinea” përzgjodhi Flutur Mustafen, ... Read More »

Në Ora News: INTERVISTË ME ANDREJ NIKOLAIDIS

Andrej Nikolaidis, një nga shkrimtarët më premtues të Malit të Zi sipas “The Economist”, në një intervistë për emisionin “Tonight Ilva Tare” në Ora News thotë se nacionalizmi në Ballkan është një kërcënim i madh. Shkrimatri malazez me gjak shqiptari rrëfen jetën e tij. Fituesi i çmimit europian për letërsinë në vitin 2011 për librin “Bir” tregon emocionet kur mori ... Read More »

Scroll To Top