Friday , August 23 2019
Lajmi i fundit

Qendra për kulturë: SHPALLET KONKURSI PËR FESTIVALIN E KËNGËS PËR FËMIJË

Nail Draga

Qendra për kulturë ka shpallur konkursin për përzgjedhjen e këngëve për Festivalin e 10 të këngës për fëmijë – Ulqin 2014. Siç thuhet në shpalljen publike, në këtë manifestim jubilar të drejtë për pjesëmarrje kanë fëmijët e moshës prej gjashtë deri në 14 vjeç. Konkursi është i hapur deri më 20 dhjetor. “Planifikojmë që festivali të mbahet deri kah fundi ... Read More »

Ne Festival mbarëkombëtar: EDHE FËMIJËT NGA ULQINI

Festivali

Në kuadër të 102- vjetorit të Pavarësisë dhe 70- vjetorit të Çlirimit, Qendra Kombëtare e Kulturës për Fëmijë organizon Festivalin Mbarëkombëtar Folklorik për Fëmijë, shkruan Shekulli. Në kryeqytetin shqiptar do të mblidhen së bashku 14 grupe folklorike dhe rreth 300- 400 fëmijë nga të gjitha trevat shqiptare. Ky është një nga festimet më të rëndësishme folklorike, me shtrirje gjeografike në ... Read More »

OJQ „Harmonia”: LIBRI MBI JETËN E SHEH TAHIR KANAQIT

SHEH Tahir Kanaqi

 Në botim të organizatës joqeveritare “Harmonia” këto ditë nga shtypi doli libri “Jeta dhe veprimtaria e sheh Tahir Kanaqit”. Në mbi 280 faqe, me shumë fotografi, është treguar në detaj jeta e dijetarit të madh dhe autoritetit të pakontestueshëm fetar, shehut të rendit të dervishëve rufai, sheh Tahir Kanaqit (1907-1985) nga Kraja. Në libër janë botuar edhe punimet nga tryeza ... Read More »

Botimi i ri: “I BURGOSURI” EDHE NË SHQIP

Rifat Stankoviq, Stankovic

Përmbledhja e poezive “I burgosuri” e bashkëqytetarit tonë Rifat Stankoviq, i cili jeton dhe punon në Frankfurt, së shpejti para lexuesve do të paraqitet edhe në gjuhën shqipe. Siç na tha autori, me propozim të dr Gani Karamanaga, poezitë në gjuhën shqipe i ka përkthyer shkrimtari i njohur ulqinak Hajro Ulqinaku. Stankoviq tha që me 29 nëntor në Frankfurt do ... Read More »

Ali Salaj: Komunikimi kulturor Ulqin-Shkodër

Ali Salaj

Fjala përshëndetëse në Takimin me shkrimtarët shkodranë në Ulqin Shoqata e Artistëve dhe Intelektualëve “Art Club”, si shoqatë joqeveritare, arriti në këto vitet e fundit të zhvillojë një raport më të avancuar të bashkëpunimit institucional me Bibliotekën Publike “Marin Barleti” Shkodër dhe me Shoqatën e Shkrimtarëve Shkodër. Ky bashkëpunim, i cili për rrethana të ndryshme ka munguar, u fuqizua edhe ... Read More »

SHAI “Art club“: TAKIM ME SHKRIMTARË SHKODRANË

Shoqata e Artistëve dhe Intelektualëve “Art Club” në bashkëpunim me Bibliotekën publike “Marin Barleti” – Shkodër dhe Shoqatën e Shkrimtarëve Shkodër do të organizojnë Takimin me shkrimtarët shkodranë. Takimi do të mbahet të shtunën, më 15 nëntor 2014, në orën 18:00, në Galerinë e Arteve të Qendrës së Kulturës – Ulqin. Read More »

Koncert: GJYLIA E SHKYLQYESHME EDHE NË DURRËS

Gjulija

Në sallën e Teatrit “Aleksandër Moisiu” në Durrës mbrëmë u mbajt koncerti recital i sopranos ulqinake Gjylie Pelingu. E shoqëroi Orkestra e harqeve e këtij teatri me dirigjent Petrika Afezolli. Në koncert morri pjesë edhe mezzosoprano e mirënjohur Manjola Nallbani. “Ishte një mbrëmje e bukur, magjike ku Gjylia me interpretimin e saj më profesionalizëm, përcolli shumë emocione”, tha kryetari i Shoqatës ... Read More »

Bibliotekistët e MZ: RAMA NË KËSHILLIN DREJTUES

Ardita

Në Bibliotekën nacionale “Gjurgje Crnojeviq” në Cetinë të martën është mbajtur Kuvendi i shoqatës së bibliotekistëve të Malit të Zi. Në këtë mbledhje është zgjedhur Këshilli drejtues i këtij institucion, ndërsa drejtuesja e Bibliotekës së qytetit në Ulqin Ardita Rama do të jetë edhe në mandatin e ardhshëm dyvjeçar anëtare e organet më të lartë të bibliotekistëve të Malit të ... Read More »

BKSHMZ: TË THEMELOJMË LIDHJEN E SHKRIMTARËVE

Libra, Knjige

Bashkimi i krijuesve Shqiptarë në Mal të Zi propozoi sot që të themelohet Lidhja e shkrimtarëve në Mal të Zi. Kryetari i këtij institucioni prim.dr Gani Karamanaga tha se për fillim është e nevojshme të formohet një këshillë nismëtar. Në atë trup ai propozoi të janë: Hajro Ulqinaku, Jaho Kollari, Ibrahim Berjashi, Haxhi Shabani, Hajredin Kovaçi, Anton Gojçaj, Shaban Hasangjekaj, ... Read More »

Garat e recituesve: BEHAR PALI SHPALLET FITUES I PËRGJITHSHËM

Garat e recituesve

Të shtunën, më 8 nëntor 2014, Fondacioni ʺStudentiʺ organizoi Garat e recituesve të rinj 2014, ku morën pjesë të gjitha shkollat me mësim në gjuhën shqipe në Malin e Zi. Këto gara u financuan nga Fondi për Mbrojtjen dhe Realizimin e të Drejtave të Pakicave dhe Komuna e Ulqinit. Në fjalën e tij përshëndetëse, kryetari z. Hajredin Kovaçi tha se ... Read More »

Scroll To Top