Saturday , October 20 2018
Lajmi i fundit

Botime: “DIJA” 11

Dija 11

Të hënën doli nga shtypi “DIJA” 11, revistë e Bashkimit të Krijuesve shqiptarë në Mal të Zi. Përmbajtje: editorial, poezi, prozë, Ex-libris, studime, gjuhësi, arkitekturë, shkencë kompjuterike, psikologji, mjekësi, farmaci. Kryredaktor i këti botimi është Hajro Ulqinaku. Ky numër u botua me financimin e Organizatës Turistike së Ulqinit. “Së shpejti pritet edhe botimi i revistës “Gjon BUZUKU” dhe mandej promovimi ... Read More »

Numri 17 i Lembës: ÇËSHTJA SHQIPTARE NË FOKUS

Shoqata-Art-Club-Ulqin.1

Javën e kaluar doli nga shtypi numri më i ri, 17 me radhë, i revistës “Lemba”, që botohet nga SHAI “Art Club”. Në këtë numër janë botuar artikuj dhe studime, pjesën qendrore  të të cilëve e përbëjnë ato që në fokus kanë çeshtjen shqiptare në dritën e 100-vjetorit të Pavarësisë së Shqipërisë.Botimi i këtij numri është mbështetur nga Fondi për ... Read More »

Ne Tiranë: PROMOVIM I REVISTAVE SHQIPTARE NGA MZ

Biblioteka Kombëtare dhe Akademia Shqiptare e Arteve dhe e Shkencave organizojnë në Tiranë, me datën 8. prill 2014, në  orën 11, VEPRIMTARI PROMOVUESE për revistat kulturore-shkencore: ”Dija”,”Lemba”,”Gjon Buzuku” dhe “”Malësia” si dhe për veprimtarin e Shoqatës së Krijusve shqiptarë në Malin e Zi. Nga Mali i Zi marrin pjesë: Gani Karamanaga, Hajro Ulqinaku, Gazmend Çitaku, Simë Dobreci, Nail Draga, Ali Salaj, Ardita Rama dhe Nik Gashaj. Read More »

Southern Soul Festival: NË FUND TË QERSHORIT NË DOLCIONIUM

Festivali i dytë me radhë Southern Soul do të mbahet në Plazhin e madh, nga 26 deri më 29 qershor. Gjatë katër ditëve të festivalit në Dolcinium Kite Club do të performojnë mbi 40 artistë nga regjioni, Evropa dhe bota dhe do të ndajnë me publikun tingujt e muzikës soul, jazz, disko dhe house, si dhe zhanreve tjera të ngjashme. ... Read More »

BI: KOPËSHTI XIXELLONJAT

Të ënjtën, me 13.03.2014, u bë inaugurimi i objektit të ri të kopështit të fëmijëve pranë KBI në Ulqin. Kopeshti i cili mbante emrin “Lulishtja e dritave” u mbiquajt “Xixellonjat” dhe gjendet ne rrugen “Vaso Spasojeviq”, ndersa inaugurimi u be ne prani te reisit te Bashkesise islame ne Mal te Zi z. Rifat ef. Fejziq, kryesise se KBI ne Ulqin ... Read More »

Shfaqja “Servantes dhe Dulcinea”: PREMIERA ME 1 MAJ

Koreodrama Kalendari

Skuadra nën udhëheqjen e Munib Abazoviq, e cila për javë të tëra po punon shfaqjen teatrale “Servantes dhe Dulcinea”, ka lajmëruar që premiera duhet të jetë për festat e një majit. “Besojmë që atëherë do të jetë e gjitha gati dhe që shikuesit do të mund të shohin premierën e kësaj drame me 1 maj. Jam i sigurt që atëherë ... Read More »

Prim.dr Gani Karamanaga: TREGIME

Gani Karamanaga

Dylundra Në vitet e pesëdhjeta dhe të gjashtëdhjeta të shekullit të kaluar (XX) në molin e Ulqinit kanë qenë të lidhura (gastuar) disa anijet e vogëla:”Sllani”, “Suka”(barka e Selitëve nga Rana), “Silni”(barka e Xhemal-Begut dhe Ismajlagëve), anija e vogël e familjes Kroma, si edhe dy “lundra”. Këto kanë qenë anije-varka të gjata, pa dyrek, dhe të ndërtuara përlundrim në lumë. ... Read More »

Instituti IDEA: ME RASTIN E DITËS SË MËSUESIT DHUROI LIBRA

Paraditën e së Hënës, me 10.03.2014, Instituti për Drejtësi, Edukim dhe Arsim – IDEA nga Ulqini, dhuroj sasi të librave për të gjithë mësuesit dhe arsimtarët e Shkollës Fillore “Bedri Elezaga” në Katërkoll me rastin e 7 marsit, ditës së mësuesit. Instituti IDEA dhuroj për të gjithë mësuesit dhe arsimtarët e Shkollës Fillore “Bedri Elezaga”, duke përfshirë edhe 8 paralelet ... Read More »

BKSHMZ: BOTIMI I REVISTËS “GJON BUZUKU”

Sime Dobreci

Bashkimi i Krijuesëve Shqipëtarë në Mal të Zi (BKSHMZ) me 4.03.2014 vendosi që të botoj Revistën periodike “Gjon BUZUKU” e cila është vazhdimësia e revistës “Buzuku” prej vitit 2002, me kryredaktor prof.dr Simë Gjon Dobreci. Redaksia Kryeredaktor: prof.dr Simë Gjon Dobreci Ndihmës kryeredaktori: Anton Ljuljgjuraj Anëtarët e redaksisë: prim.dr Gani Karamanaga, dr Zylfije Duraku, dr Ljukë Gjokaj, dr Nail Draga, ... Read More »

Scroll To Top