Monday , November 19 2018
Lajmi i fundit

Art klub: PËRURIM I LIBRIT

Të enjten, me 12 dhjetor 2013, në orën 18, do të bëhet përurimi i librit “Ylli i shkrimtarit – biografi e Ismail Kadaresë nga koha e tiranisë deri me sot”, të autorit Ndriçim Kulla. Përirimin i cili do të mbahet në hotelin “Mediteran”, e organizon Shoqata e artistëve dhe intelektualeve “Art club”. Në këtë libër rrëfehet edhe historia e marrëdhenieve ... Read More »

Përmbledhje autoresh: NË RRUGË UDHËTARËT

Pesë autorë shqiptarë të gjeneratave të ndryshme janë të përfaqësuar në përmbledhjen e tregimeve të zgjedhura të shkrimtarëve të popujve pakicë në Mal të Zi. “Në rrugë udhëtarët (Na putu putnici)”, të cilën pak kohë më parë e ka botuar Qendra për ruajtjen dhe zhvillimin e kulturës së pakicave në Mal të Zi. Në këtë përmbledhje gjenden tregimet e “Rexhep ... Read More »

Princ Nikolla: RIKONSTRUKTIMI I NDËRTESAVE TË VJETRA NË ULQIN

Princ Nikolla Petroviq ka paralajmëruar që “Fondacioni Petroviq-Njegosh” dhe profesionistët nga Mali i Zi në këtë lëmi në bashkëpunim me kolegët nga Franca do të formojnë skuadrën e ekspertëve të cilit do të merren me rikonstruktimin e ndërtesave të vjetra në Ulqin. Ai para disa ditëve vizitoi Ulqinin dhe  sidomos Kalanë në mënyrë që në vendngjarje të bindet në gjendjen ... Read More »

Në Tuz: 35 VITE TË SHKA “KOHA”

Tuz, Tuzi, Malesia, Malesija

Shoqata kulturo-artistike „Koha“ nga Dinosha mbrëmë ka festuar 35 vite të ekzistencës dhe veprimit. Në vend të koncertit për shënimin e këtij përvjetor, është inçizuar filmi „35 vite të Kohës“ Shoqata numëron rreth 50 anëtarë dhe vepron në drejtimin e ruajtjes sa më origjinalë të traditës dhe zakoneve të shprehura me vallen në skenë“, tha drejtori i kësaj shoqate më ... Read More »

Përurimi i librit të dr Karamanages: “DIELLI, DETI, SHËNDETI” NË TIRANË

Gani Karamanaga

Në kuadër të festave të nëntorit dhe 101 vjetorit të pavarësisë të Shqipërisë  Universiteti Kristal në vazhdimësi të aktiviteteve shkencore, me datën 26.11.2013 dhe  nën kujdesin e presidentit Ahmet Muçaj promovoj librin “Dielli, deti, shëndeti -përmbledhje e punimeve kërkimore dhe shkencore” t autorit ulqinak Dr Gani  Karamanaga. Para një auditoriumi ku ishin prezentë  mjekët nga Klinika Universitare për sëmundjet e mushkërive në ... Read More »

Në Qendrën kulturore: “SOS” PREZANTON DOKUMENTARIN “DIJE DHE PROFESION”

Arkiv, Arhiva, Veshjet popullore, Narodna nosnja

SOS telefonit për femra dhe fëmijë viktima të dhunës në Ulqin, me datën 23 nëntor ,në ora 18, në Galerinë e arteve në Qendrën Kulturore në Ulqin , do të bëjë prezantimin i  dokumentarit “Dije dhe profesion”financuar nga Fondi për mbrojtjen dhe realizimin e të drejtave të pakicave në Mal të Zi. Në dokumentar janë përfshi veshjet popullore karakteristike të komunës ... Read More »

Ligjërata e P.Royster në Qendër për kulturë: EDHE ULQINI ËSHTË SHTËPIA IME

1456763_620491234682012_1103737_n

Kryetarja e Qendrës afro-amerikane për hulumtim Paula D. Royster ka mbajtur të enjten në Galerinë e Qendrës për kulturë, ligjëratë në temën “Afrika e shpërndarë – krijimi i një Amerike më të përsosur”. Para sallës së mbushur plotë ajo në mënyrë frymëzuese ka folur për luftën e Zezakëve të SHBA-së për arritjen e të drejtave të veta themelore të njeriut ... Read More »

Në Qendër për kulturë: TË ENJTEN LIGJIRATË E PROFESORESHËS NGA AMERIKA

Kryetarja e Qendrës për hulumtime afro-amerikane Paula D. Royster do të mbaj të enjten, në ora 19, në Galerinë e Qendrës për kulturë, ligjëratë në temën “Afrika e shpërndarë – Krijimi i një Amerike më të përsosur”.Kjo profesoresh e njohur e specializuar në gjenealogji të Zezakëve afro-amerikan tash katër ditë qëndron në Ulqin. Ajo është takuar me Zezakët e mbetur ... Read More »

Univerziteti i Sarajevës: ELEZAGA STUDENT I GJENERATËS

Të shtunën, më 09.11.2013.  në pallatin sportiv “Zetra” në Sarajevë u bë promovimi i më se 7.000 studentëve të diplomuar, që gjatë vitit 2013. diplomuan në universitetin e Sarajevës. Në këtë spektakël i cili drejtpërdrejtë u transmetua ne programin e I të RTV Sarajevo, përveç Kryetarit të Kryesisë së Bosnjë dhe Hercegovinës, Zhelko Komshiq, morën pjesë edhe zyrtar tjerë të ... Read More »

Festivali i këngës për fëmijë: U SHPALL KONKURSI

Festivali per femije, Djeciji festival

KonkursQendra e kulturës e ka shpallur konkursin për “Festivalin i këngës për fëmijë – Ulqini 2014”, i cili mbahet për të 9 herë. Nga Drejtoria e Festivalit njoftuan që të interesuarit duhet të përmbushin këto kushte: 1.Këngët që konkurojnë duhet të jenë të publikuara për herë të parë në festival, 2.Kompozimet duhet të kenë partiturat me vijen melodike të shënuara ... Read More »

Scroll To Top