Wednesday , June 26 2019
Lajmi i fundit

„Miss Globe 2018“: MALIN E ZI E PREZANTON TIJANA QETKOVIQ

Cetkovic

Në Tiranë sot fillon manifestimi „The Miss Globe 2018“, i cili do të zgjasë dy javë, e të cilin e organizon Deliart Association. Malin e Zi në këtë garë të njohur do ta prezantojnë studentja 19-vjeçare e ekonomisë Tijana Qetkoviq nga Kotori. Në „The Miss Globe 2018“ marrin pjesë 55 bukuroshe nga pesë kontinente, të cilët me 14 dhe 15 ... Read More »

Nga mesi i këtij muaji: „THE MISS GLOBE 2018“ NË ULQIN

Miss Shqiperia 2014

Në Ulqin me 14 dhe me 15 tetor do të mblidhen 55 bukuroshe nga pesë kontinente të cilat do të marrin pjesë në „The Miss Globe 2018“. Gara finale e këtij manifestimi i cili organizohet për të 15 herë, do të mbahet në Tiranë me 21 tetor. Organizatorë kryesor i „The Miss Globe 2018“ është Deliart Association, ndërsa qëndrimin e ... Read More »

Festivali i poezisë: TAKIMI I KRYETARIT TË KOMUNËS ME POETËT

Poetet, Pjesnici

Sot në Ulqin qëndruan pjesëmarrësit e Festivalit botëror të poezisë,,Eminesku-Njegosh ,,Ata u pritën nga Kryetari i Ulqinit Loro Nrekiqi i cili  bëri një prezantim të shkurtër të qytetit, duke u ndalur vecmas në bukuritë e tij dhe trashëgiminë kulturore .Ai tha se Ulqini gjithnjë ka qenë dhe vazhdon të jetë inspirim për artistë të arteve të ndryshme. Për Akademik Sreten ... Read More »

Nga 1 tetori: DITËT E FILMIT EVROPIAN NË ULQIN

Filmi

  Delegacioni i Bashkimit Evropian në Mal të Zi, në bashkëpunim me ambasadat e Bullgarisë, Republikës së Çekisë, Danimarkës, Estonisë, Greqisë, Kroacisë, Holandës, Qipros, Letonisë, Hungarisë, Rumanisë, Sllovakisë, Sllovenisë, Suedisë dhe Kinotekën malazeze, me përkrahjen e Info Qendrës së BE-së, organizojnë “Ditët e Filmit Evropian” në Mal të Zi. Gjashtëmbëdhjetë filma, të zhanreve të ndryshme të produksionit evropian do të ... Read More »

Të premten: EKSPOZITA E PIKTORIT AKADEMIK MIRKO DRAGOVIQ

Mirko Dragovic

NP Qendra për Kulturë, Galeria  e Arteve, 28.09.2018, 20:00 h. Ju ftojmë të merrni pjesë në ekspozitën e Piktorit Akademik MirkoDragoviq. Emërtimi i ekspozitës: “Kujtim” Mirko Dragoviq  ka lindur me 1980 ne Priboj. Me prejardhje është nga Dragovica Polje – komuna e Kollashinit. Shkollën e mesme të artit “PetarLubarda” në Cetinë e ka përfunduar në vitin 1999. Në Akademinë e Artit ... Read More »

Poetët në Ulqin: TAKIMI LETRAR I 16 SHKRIMTARËVE

Libraria Arti

Te premten, me 28 shtator 2018, ne Galerine e Qendres per Kulture, me fillim ne oren 12 do te mbahet takimi letrar me 16 shkrimtare pjesemarres te Festivalit Boteror te Poezise: Atila Balash nga Sllovakia Ataol Berhamoglu nga Turqia Dmitro Çistjak nga Ukraina Nikolae Dabija nga Moldavia Jon Deakonesku nga Rumunia Laura Garavala nga Italia Mend Ooyo Gombojav nga Mongolia ... Read More »

Të shtunën: PËRURIMI I LIBRIT MBI ARKITEKTURËN DHE IDENTITETIN E ULQINIT

Promovim

Të shtunën, me 29 shtator, do të bëhet përurimi i librit “Hapësirat Kulturore – Mbi Arkitekturën dhe Identitetin e Ulqinit, Mali i Zi”. Libri është punuar nga Universiteti Teknik i Vjenës, përkatësisht Departamenti i Historisë së Arkitekturës dhe Arkeologjisë së Ndërtimit. Ky publikim përfshin mendime të profesionistëve dhe përmbledhjen e punimeve të bëra gjatë periudhës mars – shtator 2017, nga ... Read More »

Scroll To Top