Thursday , February 21 2019
Lajmi i fundit

Draga: MINISTRIA NUK PAGUAN ASGJË PËR SHKOLLËN E MUZIKËS

Nail Draga

Ka kohë që ekziston një çështje e pazgjidhur në mes Qendrës së Kulturës dhe Ministrisë së Arsimit, e ate jo me fajin tone por me qendrimin e refuzues nga ana e Minsitrisë së arsimit. Fjala është për hapësirat të cilat i shfrytëzon Shkolla për arsim fillor të muzikës në sipërfaqe prej 272m2, pa asnjë vendim apo kontartë nga data 18.5.2010. ... Read More »

Përurimi i Buzukut: NUMRI 40

Të shtunën, me 28 dhjetor 2013, në ora 18, në Ulqin, ndërtesa e Shtëpisë së Kulturës, salla e Shkollës së Muzikës, do të organizohet përurimi i numrit jubilar të revistës BUZUKU 40. Kryeredaktori i kësaj reviste është prof. dr Sim Gjon Dobreci. Read More »

Qendra e kulturës: FESTIVALI I FËMIJËVE KAH MESI I SHKURTIT

“Festivali i këngës për fëmijë do të mbahet kah mesi i shkurtit të vitit të ardhshëm”, deklaroi drejtori i Qendrës së kulturës Nail Draga. Ai tha që deri tani janë lajmëruar pesëmbëdhjetë kandidat, si dhe që pritet që ai numër të zmadhohet javën e ardhshme. Festivali i tetë i këngës për fëmijë është mbajtur me 16 shkurt të këtij viti ... Read More »

Ali Salaj: Thesar i çmuar në zhanrin e biografisë

Shkrimtari, studiuesi dhe politologu i njohur Ndriçim Kulla paraqitet me një vepër biografike shumë të guximshme, por edhe tunduese pasi bëhet fjalë për biografinë e një figure të madhe letrare të njohur botërisht, i cili tash sa vite gjendet një hap pranë Çmimit Nobel. Është kjo biografia për Ismail Kadarenë, të cilën autori Ndriçim Kulla e konsideron si një biografi ... Read More »

Draga, Qendra për kulturë: BORXHE, KOMUNA DHE MINISTRIA

Nail Draga

Problemet financiare në Qendrën e Kulturës nuk janë të kohës së re, ata vazhdojnë më vite dhe si të tilla janë edhe në ditët e fundit. Nga marrja e detyrës së drejtorit me datën 01.11.2011, të punësuarit në Qendër kanë qenë minus 8 rroga dhe pa kontribute të pagaura nga data 01.9.2010. Ndonse themeluesi Komuna e Ulqinit është përpjekur për ... Read More »

Art klub: PËRURIM I LIBRIT

Të enjten, me 12 dhjetor 2013, në orën 18, do të bëhet përurimi i librit “Ylli i shkrimtarit – biografi e Ismail Kadaresë nga koha e tiranisë deri me sot”, të autorit Ndriçim Kulla. Përirimin i cili do të mbahet në hotelin “Mediteran”, e organizon Shoqata e artistëve dhe intelektualeve “Art club”. Në këtë libër rrëfehet edhe historia e marrëdhenieve ... Read More »

Përmbledhje autoresh: NË RRUGË UDHËTARËT

Pesë autorë shqiptarë të gjeneratave të ndryshme janë të përfaqësuar në përmbledhjen e tregimeve të zgjedhura të shkrimtarëve të popujve pakicë në Mal të Zi. “Në rrugë udhëtarët (Na putu putnici)”, të cilën pak kohë më parë e ka botuar Qendra për ruajtjen dhe zhvillimin e kulturës së pakicave në Mal të Zi. Në këtë përmbledhje gjenden tregimet e “Rexhep ... Read More »

Princ Nikolla: RIKONSTRUKTIMI I NDËRTESAVE TË VJETRA NË ULQIN

Princ Nikolla Petroviq ka paralajmëruar që “Fondacioni Petroviq-Njegosh” dhe profesionistët nga Mali i Zi në këtë lëmi në bashkëpunim me kolegët nga Franca do të formojnë skuadrën e ekspertëve të cilit do të merren me rikonstruktimin e ndërtesave të vjetra në Ulqin. Ai para disa ditëve vizitoi Ulqinin dhe  sidomos Kalanë në mënyrë që në vendngjarje të bindet në gjendjen ... Read More »

Në Tuz: 35 VITE TË SHKA “KOHA”

Tuz, Tuzi, Malesia, Malesija

Shoqata kulturo-artistike „Koha“ nga Dinosha mbrëmë ka festuar 35 vite të ekzistencës dhe veprimit. Në vend të koncertit për shënimin e këtij përvjetor, është inçizuar filmi „35 vite të Kohës“ Shoqata numëron rreth 50 anëtarë dhe vepron në drejtimin e ruajtjes sa më origjinalë të traditës dhe zakoneve të shprehura me vallen në skenë“, tha drejtori i kësaj shoqate më ... Read More »

Përurimi i librit të dr Karamanages: “DIELLI, DETI, SHËNDETI” NË TIRANË

Gani Karamanaga

Në kuadër të festave të nëntorit dhe 101 vjetorit të pavarësisë të Shqipërisë  Universiteti Kristal në vazhdimësi të aktiviteteve shkencore, me datën 26.11.2013 dhe  nën kujdesin e presidentit Ahmet Muçaj promovoj librin “Dielli, deti, shëndeti -përmbledhje e punimeve kërkimore dhe shkencore” t autorit ulqinak Dr Gani  Karamanaga. Para një auditoriumi ku ishin prezentë  mjekët nga Klinika Universitare për sëmundjet e mushkërive në ... Read More »

Scroll To Top