Friday , May 24 2019
Lajmi i fundit

Migjeni dhe Ulqini: BANOI TE VAJZA E AXHËS

Në pasaportën e datës 17 qershor 1932, emri i Migjenit shënohet Milosh Nikolic me l, pastaj në dekretin e emërimit si mësues një vit mbrapa, më 18 maj 1933, nënshkruar nga Ministri i Arsimit Mirash Ivanaj, emri shënohet Millosh Nikolla. Në letërnjoftimin që mban datën 11 tetor 1933, përsëri gjejmë Milosh Nikoliq. Në certifikatën e lindjes, e datës 26 janar ... Read More »

KADRIU: Shasi, qenka një thesar i civilizimit dhe frymëzimit

Përfundoi me sukses aktiviteti i parë i takimeve ,tashmë,tradicionale, DITA E POEZISË SHQIPE SHAS 2013, të organizuar nga Shoqata “Harmonia” edhe të përkrahur nga Fondi për Mbrojen dhe realizimin e të drejtave të pakicave. Kryepersonazhi i veprimtarisë së sivjetme ishte prozatori dhe poeti i njohur nga Kosova,Ibrahim Kadriu, autor i më shumë se 50 veprave të zhanreve të ndryshme të ... Read More »

Në Shas: DITA E POEZISË SHQIPE

Kalaja e Shasit, Stari grad Sas

Të shtunën, me 12 tetor,në ora 14.00, në Ulqin do të mbahet manifestimi tradicional letrar, DITA E POEZISË SHQIPE, SHAS-ULQIN 2013. Në këtë manifestim do të marrin pjesë poetë, shkrimtarë, publicistë dhe artistë nga Shqipëria, Kosova dhe Mali i Zi. I ftuari special është poeti dhe prozatori i mirënjohur kosovar, Ibrahim Kadriu. Projekti është përkrahur nga Fondi për mbrojtjen dhe ... Read More »

Nikolaidis në Zvicër: DO TË LEXOJ TEKSTET E VETA DHE TË MARR PJESË NË DEBAT

Shkrimtari nga Ulqin Andrej Nikolaidis do të marr  pjesë në fund të këtij muaji në festivalin “Culturescapes” në Zvicër. Ky manifestim këtë vit është i dedikuar artit të Ballkanit dhe në të do të mbahen rreth 300 programe artistike me rreth 400 pjesëmarrës. Nikolaidis në Festival do të lexoj tekstet e veta në segmentin e programit ”Krokodil” (“Tubimet letrare që ... Read More »

Librat e rinj: ALI LLUNJI PËR HARAPËT E ULQINIT

Arkiv, Arhiva

Publicisti i njohur Ali Llunji së shpejti do të botoj monografinë për harapët e Ulqinit. Do të jetë kjo vepra më e kompletuar deri tani për këtë grup etnik i cili për gati tre shekuj e bëri Ulqinin qytetin më interesant në bregun lindor të Adriatikut. Ali Llunji ka lindur në vitin 1939 në Ulqin, ndërsa pjesën më të madhe ... Read More »

Punëtoria e artit figurative: TË ENJTEN FILLON ME PUNË SEKSIONI PËR TË RRITUR

Meqë të shtunën, me 28 shtator, filloi me punë Punëtoria e artit figurativ për fëmijë, të enjten fillon punën dhe seksioni për të rritur. Punëtoria e artit figurativ filloj me punë në vitin 2004, ndërsa deri tani punimet e veta, në mes tjerash, i ka ekspozuar në Ulqin, Beograd, Berat dhe Podgoricë. Punëtorinë e udhëheqin Vahida Hasanagiq Nimanbegu piktore e ... Read More »

Vitin e ardhshëm: “TEUTA” NË RISAN

Dhënia e çmimit letrar “Teuta”, të cilin e jep shoqata regjionale me të njëjtin emër, do të organizohet vitin e ardhshëm në Risan. Sipas fjalëve të anëtarit të kësaj shoqatë Mirash Martinoviq, selia e mbretëreshës legjendare ilire është vendi më i mirë për këtë manifestim. Romani më i njohur i Martinoviqit quhet pikërisht “Teuta”. Fituesi i parë i këtij çmim ... Read More »

Të mërkurën në Qendrën kulturore: PROMOVIMI I LIBRIT TË RI TË DR KARAMANAGËS

Gani Karamanaga

Në Qendrën kulturore në Ulqin të mërkurën, më 2 tetor, me fillim në ora 18, do të mbahet promovimi i librit të ri të primarius dr Gani Karamanaga “Dielli, deti, shëndeti”. Bëhet fjalë për punimet e zgjedhura shkencore dhe profesionale të këtij mjeku dhe publicisti të njohur. Libri është me kopertinë luksoze dhe ka dy botime, në gjuhën shqipe dhe ... Read More »

Dita botërore e trashëgimisë kulturore pa jehonë në Ulqin: A EKZISTON DIÇKA E TILLË?

Kalaja, Stari grad

23 shtatori në botë shënohet si Dita ndërkombëtare e trashëgimisë kulturore, ndërsa në Evropë është Dita evropiane e trashëgimisë kulturore. Sepse, ruajtja e trashëgimisë materiale dhe asaj jomateriale tregon në rëndësinë e komunitetit të caktuar në zhvillimin e diversitetit të vet kulturor dhe kreativitetit njerëzor. Për këtë arsye kjo ditë është gjithmonë mundësi e mirë të tregohet për rëndësinë e ... Read More »

Libri i ri i dr Karamanages: “DIELLI, DETI, SHËNDETI”

Gani Karamanaga

Këto ditë nga shtypi doli libra e tretë me radhë e primarius dr Gani Karamanages “Dielli, deti, shëndeti”. Bëhet fjalë për punimet shkencore të zgjedhura  të këtij mjeku dhe publicisti të njohur. Libri është me kopertinë luksoze dhe me dy botime, në gjuhën shqipe dhe atë malazeze. Karamanaga tha për Portalin tonë që promovimi i këtij libri do të bëhet ... Read More »

Scroll To Top