Sunday , August 18 2019
Lajmi i fundit

Në Tuz: 35 VITE TË SHKA “KOHA”

Tuz, Tuzi, Malesia, Malesija

Shoqata kulturo-artistike „Koha“ nga Dinosha mbrëmë ka festuar 35 vite të ekzistencës dhe veprimit. Në vend të koncertit për shënimin e këtij përvjetor, është inçizuar filmi „35 vite të Kohës“ Shoqata numëron rreth 50 anëtarë dhe vepron në drejtimin e ruajtjes sa më origjinalë të traditës dhe zakoneve të shprehura me vallen në skenë“, tha drejtori i kësaj shoqate më ... Read More »

Përurimi i librit të dr Karamanages: “DIELLI, DETI, SHËNDETI” NË TIRANË

Gani Karamanaga

Në kuadër të festave të nëntorit dhe 101 vjetorit të pavarësisë të Shqipërisë  Universiteti Kristal në vazhdimësi të aktiviteteve shkencore, me datën 26.11.2013 dhe  nën kujdesin e presidentit Ahmet Muçaj promovoj librin “Dielli, deti, shëndeti -përmbledhje e punimeve kërkimore dhe shkencore” t autorit ulqinak Dr Gani  Karamanaga. Para një auditoriumi ku ishin prezentë  mjekët nga Klinika Universitare për sëmundjet e mushkërive në ... Read More »

Në Qendrën kulturore: “SOS” PREZANTON DOKUMENTARIN “DIJE DHE PROFESION”

Arkiv, Arhiva, Veshjet popullore, Narodna nosnja

SOS telefonit për femra dhe fëmijë viktima të dhunës në Ulqin, me datën 23 nëntor ,në ora 18, në Galerinë e arteve në Qendrën Kulturore në Ulqin , do të bëjë prezantimin i  dokumentarit “Dije dhe profesion”financuar nga Fondi për mbrojtjen dhe realizimin e të drejtave të pakicave në Mal të Zi. Në dokumentar janë përfshi veshjet popullore karakteristike të komunës ... Read More »

Ligjërata e P.Royster në Qendër për kulturë: EDHE ULQINI ËSHTË SHTËPIA IME

1456763_620491234682012_1103737_n

Kryetarja e Qendrës afro-amerikane për hulumtim Paula D. Royster ka mbajtur të enjten në Galerinë e Qendrës për kulturë, ligjëratë në temën “Afrika e shpërndarë – krijimi i një Amerike më të përsosur”. Para sallës së mbushur plotë ajo në mënyrë frymëzuese ka folur për luftën e Zezakëve të SHBA-së për arritjen e të drejtave të veta themelore të njeriut ... Read More »

Në Qendër për kulturë: TË ENJTEN LIGJIRATË E PROFESORESHËS NGA AMERIKA

Kryetarja e Qendrës për hulumtime afro-amerikane Paula D. Royster do të mbaj të enjten, në ora 19, në Galerinë e Qendrës për kulturë, ligjëratë në temën “Afrika e shpërndarë – Krijimi i një Amerike më të përsosur”.Kjo profesoresh e njohur e specializuar në gjenealogji të Zezakëve afro-amerikan tash katër ditë qëndron në Ulqin. Ajo është takuar me Zezakët e mbetur ... Read More »

Univerziteti i Sarajevës: ELEZAGA STUDENT I GJENERATËS

Të shtunën, më 09.11.2013.  në pallatin sportiv “Zetra” në Sarajevë u bë promovimi i më se 7.000 studentëve të diplomuar, që gjatë vitit 2013. diplomuan në universitetin e Sarajevës. Në këtë spektakël i cili drejtpërdrejtë u transmetua ne programin e I të RTV Sarajevo, përveç Kryetarit të Kryesisë së Bosnjë dhe Hercegovinës, Zhelko Komshiq, morën pjesë edhe zyrtar tjerë të ... Read More »

Festivali i këngës për fëmijë: U SHPALL KONKURSI

Festivali per femije, Djeciji festival

KonkursQendra e kulturës e ka shpallur konkursin për “Festivalin i këngës për fëmijë – Ulqini 2014”, i cili mbahet për të 9 herë. Nga Drejtoria e Festivalit njoftuan që të interesuarit duhet të përmbushin këto kushte: 1.Këngët që konkurojnë duhet të jenë të publikuara për herë të parë në festival, 2.Kompozimet duhet të kenë partiturat me vijen melodike të shënuara ... Read More »

Në Qendrën kulturore: EKSPOZITA KUNDËR PIRJES SË DUHANIT

Shoqata e Malit të Zi për luftë kundër kancerit në bashkëpunim me IP Shtëpia e shëndetit në Ulqin dhe NP Qendra kulturore Ulqin organizon me rastin e Ditës nacionale për kontroll të prodhimeve bujqësore ekspozitën me temën “Kënaqu me vizatime pa tym të duhanit” duke paralajmëruar në këtë mënyrë të gjithë në Ulqin dhe Mal të Zi, para së gjithash ... Read More »

Nikolaidis: MË PËLQEN TË JEM DHE SHKRIMTARË SHQIPTARË

“Mediet me rastin e fitimit të një çmimi kanë theksuar që jam shkrimtarë nga Ulqini dhe që familja ime, shumë kohë më parë, erdhi në Ulqin nga Shqipëria e sotme. Kjo më pëlqen: të jem dhe shkrimtarë shqiptarë. Shikojeni këtë: shkrimtar BoshnjakHercegovac-Malazez-Shqiptarë-Grek, me emër Rus dhe mbiemër grek, me gjyshin nga Shqipëria dhe gjyshen nga Romania. Unë jam Boro dhe ... Read More »

Në Podgoricë: LEKSIKON I GJUHËTARËVE TË SHQUAR SHQIPTARË

Të enjten, në ora 19, në Bibliotekën popullore “Radosav Ljumovic” në Podgoricë do të prezantohet libri “Leksikon i gjuhëtarëve të shquar shqiptarë” i autorëve Artan Haxhi dhe Tefë Topalli. Për këtë libër do të flasin Mimoza Priku, Tomor Osmani, Mark Camaj, Adnan Çirgiq dhe koautori Artan Haxhi. Moderatori i mbrëmjes është Ivana Vuliq. Read More »

Scroll To Top