Tuesday , January 26 2021
Lajmi i fundit

BI: KOPËSHTI XIXELLONJAT

Të ënjtën, me 13.03.2014, u bë inaugurimi i objektit të ri të kopështit të fëmijëve pranë KBI në Ulqin. Kopeshti i cili mbante emrin “Lulishtja e dritave” u mbiquajt “Xixellonjat” dhe gjendet ne rrugen “Vaso Spasojeviq”, ndersa inaugurimi u be ne prani te reisit te Bashkesise islame ne Mal te Zi z. Rifat ef. Fejziq, kryesise se KBI ne Ulqin ... Read More »

Shfaqja “Servantes dhe Dulcinea”: PREMIERA ME 1 MAJ

Koreodrama Kalendari

Skuadra nën udhëheqjen e Munib Abazoviq, e cila për javë të tëra po punon shfaqjen teatrale “Servantes dhe Dulcinea”, ka lajmëruar që premiera duhet të jetë për festat e një majit. “Besojmë që atëherë do të jetë e gjitha gati dhe që shikuesit do të mund të shohin premierën e kësaj drame me 1 maj. Jam i sigurt që atëherë ... Read More »

Prim.dr Gani Karamanaga: TREGIME

Gani Karamanaga

Dylundra Në vitet e pesëdhjeta dhe të gjashtëdhjeta të shekullit të kaluar (XX) në molin e Ulqinit kanë qenë të lidhura (gastuar) disa anijet e vogëla:”Sllani”, “Suka”(barka e Selitëve nga Rana), “Silni”(barka e Xhemal-Begut dhe Ismajlagëve), anija e vogël e familjes Kroma, si edhe dy “lundra”. Këto kanë qenë anije-varka të gjata, pa dyrek, dhe të ndërtuara përlundrim në lumë. ... Read More »

Instituti IDEA: ME RASTIN E DITËS SË MËSUESIT DHUROI LIBRA

Paraditën e së Hënës, me 10.03.2014, Instituti për Drejtësi, Edukim dhe Arsim – IDEA nga Ulqini, dhuroj sasi të librave për të gjithë mësuesit dhe arsimtarët e Shkollës Fillore “Bedri Elezaga” në Katërkoll me rastin e 7 marsit, ditës së mësuesit. Instituti IDEA dhuroj për të gjithë mësuesit dhe arsimtarët e Shkollës Fillore “Bedri Elezaga”, duke përfshirë edhe 8 paralelet ... Read More »

BKSHMZ: BOTIMI I REVISTËS “GJON BUZUKU”

Sime Dobreci

Bashkimi i Krijuesëve Shqipëtarë në Mal të Zi (BKSHMZ) me 4.03.2014 vendosi që të botoj Revistën periodike “Gjon BUZUKU” e cila është vazhdimësia e revistës “Buzuku” prej vitit 2002, me kryredaktor prof.dr Simë Gjon Dobreci. Redaksia Kryeredaktor: prof.dr Simë Gjon Dobreci Ndihmës kryeredaktori: Anton Ljuljgjuraj Anëtarët e redaksisë: prim.dr Gani Karamanaga, dr Zylfije Duraku, dr Ljukë Gjokaj, dr Nail Draga, ... Read More »

Eurosong: EDHE ULQINI NË DANIMARK

Plazhi i madh, Velika plaza

  Sekuencat e kripit për këngën me të cilën kantautori i njohur regjional Sergej Qetkoviq do të përfaqësoj Malin e Zi në Eurosong-un e sivjetshëm janë incizuar në Ulqin. Bukuritë unike të qytetit tonë do të kenë mundësi ti shohin dhjetra milion shikues që do të përcjellin Eurosong-un e sivjetshëm. Sekuencat e Ulqinit janë incizuar dy ditët e kaluar me ... Read More »

Art Club: LIBRI I RI I NAIL DRAGËS

Shoqata e Artistëve dhe Intelektualëve “Art Club” ka botuar këto ditë librin “Intelektuali dhe paragjykimet” të autorit Nail Draga.Libri është përmbledhje e artikujve, kumtesave dhe recensioneve, të cilat trajtojnë çështje të ndryshme nga dimensioni shoqëror, politik dhe kulturor që janë preokupuese për autorin. Një pjesë e tyre janë paraqitur në takimet kombëtare dhe ndërkombëtare, si dhe janë botuar në mediat ... Read More »

Libraria ARTI: BOTË INVERSE

(Fjala hyrëse e pronarit të Librarisë Arti Gazmend Çitaku në librin “Botë inverse”, botoi: Diti&Oli – Ulqin, 2014) Të nderuar lexues, Në dorë mbani një produkt final të një eksperimenti virtual perms rrjetit social Facebook. Për çka bëhet fjalë? Në të vërtetë duke pare shumë miq të mi në rrjetin social Facebook që publikojnë poezitë e veta erdha në ide ... Read More »

SHAQIR ISMAILI: ISA BOLETINI

Shaqir Smajli, Sacir Smajlovic

Prej vitit 1980 e deri në vitin 2004 kam qenë i punësuar në kuadrin e Bashkësisë islame duke ushtruar profesionin e kryeimamit në Titograd- 1992 Podgoricë. Popullata muslimane e Titogradit ka qenë e detyruar t’i braktisi varrezat muslimane, të quajtur „Tursko groblje“ ne Pobrezhje qysh në vitin 1973. Duke i u caktuar një parcelë tjetër jashtë qytetit afro 8 km, ... Read More »

Shoqata”Don Gjon Buzuku”: REAGIM

Në bazë të Ligjit për mediume , ju lutemi që këtë reagim ta publikoni në mediumet tuaja pas informatës që e publikuat me titull: “ Gani Karamanaga dha dorëheqjen nga Këshilli i gazetës “. Në e-mail që z. Karamanaga ia dërgoi redaksisë sonë , me datën 7.2.2014 , zotëriut ju dërgua përgjegja. Mirpo reagimi mbeti I pa publikuar edhe në ... Read More »

Scroll To Top