Saturday , February 27 2021
Lajmi i fundit

Juria e gazetës së Zagrebit: NUKOLAIDIS NË RRETHIN E NGUSHTË PËR ÇMIMIN

Në rrethin e ngushtë për çmimin e njohur letrar të cilin e jep “Jutarnji list” i Zagrebit për veprën më të mirë prozë të botuar në vitin 2012 ndodhet edhe shkrimtari dhe kritiku nga Ulqini Andrej Nikolaidis. Në garë për këtë çmim me prestigj ai merr pjesë me romanin “Shtyrje. Paresia” (Odlaganje. Parezija). Kjo vepër fletë për “rastin Nikolaidis” me ... Read More »

Panairi i librit: PËR TË 13 HERË NË RANË

Panairi i librit, Sajam knjiga

“Panairi i librit” këtë vit do të mbahet në fund të korrikut dhe fillim të gushtit në Ranë, mëson portali UL-info. Ky manifestim organizohet për të 13 herë dhe tashmë është bërë tradicional. Organizatorët, komuna e Ulqinit dhe Qendra kulturore, presin që këtë vit në panair do të mblidhen më shumë botues nga vendi dhe jashtë se sa vitin e ... Read More »

Flautistja Shefika Kutluer: GJYSHI IM ËSHTË ULQINAK

“Gjyshi im Ekrem Karadagli ka lindur në Ulqin, e pastaj me familje u shpërngul në Prizren ku lindi babai im. Kështu unë faktikisht erdha në vendin tim. Erdha në shtëpi”, tha flautistja e njohur nga Turqia Shefika Kutluer. Ajo këtë javë është paraqitur si soliste në Teatrin popullor malazez dhe ka kënaqur publikun. “Të gjitha shumëllojshmëritë që kam në shpirt ... Read More »

SHOQATA GLOBUS-ART: Panairi i I-rë Ndërkombëtarë i prodhimeve artistike

Shoqata  e artizaneve “Globus-Art“ nga data 13 deri më 23 qershor 2013 organizon Panairin e I-rë  Ndërkombëtarë të prodhimeve artistike, në komunën e Ulqinit. Me datën 13 qershor Panairi mbahet në Krythë, kompleksi “Lamiga” me fillin në ora 10:00-18:00h. Hapja solemne do të mbahet në Ulqin, hoteli “Llolla” me 14 qershor në ora 10:00-23:00 dhe me 15 qershor nga ora 10:00-15:00. Panairi ... Read More »

Perurim në Ulqin: ENCIKLOPEDI E SHESTANIT

Don Gjon Buzuku, Kraja Shestani

Të martën, në “Art gallery” të Qendrës kulturore në Ulqin, është bërë përurimi i librit “Kraja me veçantit shestanase në rrjedhën e shekujve”. Për këtë “enciklopedi të vogël shestanase” kanë folur anëtarët e redaksisë dr Nail Draga dhe dr Ruzhdi Ushaku, si dhe kryeredaktori prof dr.Simë Dobreci. U lexua edhe kumtesa e prof. Hajrullah Koliqit. Në këtë libër janë përmbledhur ... Read More »

ART klub: NË FILLIM TË KORRIKUT FESTIVALI I FILMIT

Shoqata-Art-Club-Ulqin.1

Shoqata e artistëve dhe intelektualëve „Art klub“ ka deklaruar  se bë fillim të muajit të ardhshëm do të organizohet “Festivali i filmit të shkurtër dokumentar”. “ Planifikojmë që nga 5 deri më 7 korrik të paraqesim dhjetë filma të njohur të këtij zhanri të cilët i kanë bërë regjisorët nga Shqipëria dhe Kosova”, tha për portalin UL-info kryetari i kësaj ... Read More »

Perurim: LIBRI PËR SHESTAN NË KRAJË

Shoqata Don Gjon Buzuku

Të martën, me 11. qershor, do të bëhet përurimi i librit “Kraja me veçantit shestanase në rrjedhën e shekujve”. Në te janë përmbledhur kumtesat e studiuesve nga Mali i Zi, Kosova, Shqipëria dhe Kroacia të kumtuar në sesionin shkencor të mbajtur në Ulqin me 7 dhe 8 tetor 2011. Botues i këti libri është shoqata “Don Gjon Buzuku“. Promovimi fillon ... Read More »

Tryezë e rrumbullakët: MONUMENTET E KULTURËS DHE TURIZMI

Tregu i roberve, Trg robova, Kalaja, Stari Grad

Në organizim të Qendrës kulturore dhe Organizatës turistike të Ulqinit, të hënën në hotelin “Dolcino” u mbajt tryezë e rrumbullakët “Monumentet e kulturës dhe turizmi”. Ai që hapi tubimin, njëkohësisht dhe drejtor i Qendrës Nail Draga tha që vetëm 13 objekte në territorin e komunës së Ulqinit janë të shkruar në Regjistrin e monumenteve kulturore në Mal të Zi. “Kjo ... Read More »

FUQIA E BESIMIT…

Mos mendo që je i humbur, dhe kur fati bëhet dreq, se asgjë s’është e pamundur, dhe në Çastin më të keq! Fatit kurrë nuk i dihet, vetëm Zotin mbaj në mënd, se patjetër diku fshihet, yll’ i artë i fatit tënd! Mendimet që kob afrojnë, krejt nga mëndja t’i largosh, se ato té errësojnë, dhe asgjë s’mund të shikosh! ... Read More »

Kalaja dhe Unesko: INICIATIVA DUHET TË NISET NGA KOMUNA

Kalaja, Stari grad

Që një objekt apo një tërësi arkitektonike të arrij nën mbrojtjen e UNESKO-s, iniciativa duhet të niset nga Komuna, e pastaj ti dorëzohet Komisionit nacional i cili vlerëson vlefshmërinë e projektit, mëson UL-info. Si një nga qytetet më të vjetër dhe më mirë të ruajtur në brigjet e Adriatikut, ekspertët dakordohen që Kalaja e Ulqinit i ka të gjitha predispozitat ... Read More »

Scroll To Top