Tuesday , August 4 2020
Lajmi i fundit

Dr Gani Karamanaga: Tre periudha të prof. Simë Dobrecit

Gani Karamanaga, Sime Dobreci

Periudha e parë Simë Dobreci gjatë studimeve në Fakultetin e Mjekësisë në Beograd u shoqëronte me studentat e atëhershëm Shefqet Dollakun, Shuajb Resulbegun, Hajro Ulqinakun.. Në vitin 1963 ishte mjeku i parë në Ulqin. Punonte në Stacionin shëndetësor ku sot gjendet pushimorja e pensionistëve.. Banonte në Ranë në shtëpinë e Parrucës. Ka pasur shoqëri të mirë me Ismet Hidrin. Për ... Read More »

Dr. G.Karamanaga: Barbana rjedh në përjetësi

Gani Karamanaga

(Për romanin “Dashuria te palma”, Art club 2007, Autor Asllan Bisha) Me Asllan Bishën takohemi 2-3 herë në javë në kafenenë e Ali Hasës në Pazarin e Ulqinit. Asllani më ka folur për romanin “Dashuria te palma”. Një ditë vendosa: “Këtë roman duhet me e përkëthye në gjuhën malazeze. Është më shumë ngjarje, domethënës… “ Dimër, pranverë, fillova punën. Duke ... Read More »

Botim i ri: DOLI NGA SHTYPI LIBRI I AUTORIT ISMET KARAMANAGA

Ismeti (4)

Këto ditë doli nga shtypi libri nga cikli „Ulqini florini, Portrete, in memoriame II“ i publicistit dhe kronikut nga Ulqinit Ismet Karamanaga. Bëhet fjalë për librin e tij të radhës për njerëzit dhe ngjarjet të cilat karakterizuan këto hapësira në gjysmën e dytë të shekullit 20 dhe fillim shekullin 21. Ismet Karamanaga (1948) është punëtor i njohur arsimor, udhërrëfyes turistik ... Read More »

Shkolla e Muzikës: LAJMËRIM PËR REGJISTRIMIN ELEKTRONIK TË NXËNËSVE

Klavir, Piano

Të nderuar prindër, nxënës të dashur, regjistrimet për vitin e ri shkollor do të bëhen vetem në mënyrë ELEKTRONIKE. Afati i regjistrimit do të bëhet nga datat 01 deri me 09 qershor 2020. Fletë paraqitjet (formularët) për regjistrim mund ti merrni në faqen tonë Facebook (Shkolla e muzikës- Ulqin, Muzička škola- Ulcinj), ose në kërkesën tuaj mund t’ju dërgojm në ... Read More »

Muzeu i Ulqinit: Prezantimi virtual i trashëgimisë kulturore materiale të Ulqinit

1

Pjesa më e lartë e fortifikuar e qyteteve të vjetra apo në përgjithësi të kështjellave quhet Qyteti i Sipërm, ku ndodheshin objektet e tyre më monumentale dhe më të rëndësishme. Në literaturën ndërkombëtare përdoret termi citadelë dhe akropol. Zakonisht për periudhën mesjetare përdoret termi citadelë, kurse për periudhën antike akropol. Ulqini në pjesën e sipërme të Qytetit të Vjetër ka ... Read More »

Tituj të rinj: “MBROJTJA E ULQINIT”

Mbrojtja e Ulqinit

(Asim Lohja, Per mproje t Ulqinit, botoi Diti&Oli, Ulqin 2020) Këto ditë nga shtypi doli libri me titullin ”Mbrojtja e Ulqinit”. Është kjo një dramë e shkruar në vitin 1939 nga Asim Lohja njëherit kjo dramë edhe është vënë në skenë po në të njejtin vit. Libri në fjalë deri vonë ka qenë i panjohur për lexuesin ulqinak por edhe ... Read More »

Nga 18 maji: DITA NDËRKOMBËTARE E MUZEVE

Muzej, Muzeumi

Tema e caktuar nga KNM – ICOM për vitin 2020 është ” Muzetë për Barazi: Diversitet dhe Gjithëpërfshirje” vëndos theksin të trashëgimia e pasur botërore e cila më të gjithë diversitetin e sajë përfaqson thesarin e çmuar të krijimtarisë njerzore e cila duhet të mbrohet, valorizohet dhe promovohet më parimet e gjithëpranuara ndërkombëtare. Në shënimin e kësaj dite  Muzeu vendor ... Read More »

Gani Karamanaga: TREGIME RAMAZANIT

sinan-pasha-mosque

Sabahu në Prizren Xhamia e Sinan Pashës është ndër monumentet më të rëndësishme të Prizrenit dhe si e tillë mund të quhet edhe perla e qytetit dhe lirisht mund të them se është xhamia më me vlerë dhe më e bukur jo vetëm në Prizren por edhe në Kosovë. Është ndërtuar në vitin 1615 nga Sinan Pasha një ushtarak i ... Read More »

Qendra për Kulturë: APLIKONI PËR FESTIVALIN “SKENA VERORE”

Skena verore, Tregu i roberve, Trg robova

Qendra për Kulturë Ulqin, hap aplikimin për festivalin “Skena Verore” 2020. Nëse jeni të interesuar, mund të dërgoni projektet e juaja ne aplikacionin të cilin mund ta hapni duke klikuar KËTU. “Skena verore” 2020, si çdo vit, do mbahet ne muajin Korrik dhe Gusht. (Qendra per Kulturë – si organizator mban të drejtën e ndryshimit dhe anulimit të pjesëmarrjes, në ... Read More »

Scroll To Top