Wednesday , March 21 2018
Lajmi i fundit

E.Nimanbegu: ËSHTË E VËSHTIRË T’JA PREZANTOSH PUNËN E VET ATYRE QË I NJEH

edita-nimanbegu

Dizajnuesja nga Ulqini dhe pronarja e “Eden Atelier” Edita Nimanbegu, në bashkëpunim me miqtë e saj, Leo Jankoviqin (L&G design), Muho Uruçin dhe Anella Zuberoviq, të shtunën në Kala do t’i prezantohet për herë të parë publikut vendas. Ajo për “Vijesti” tha se kishte dëshirë që publikut t’i prezantohet me sfilatë të vet, por për këtë rast kjo do të ... Read More »

Mbrëmje për detarinë: ULQINIT I NEVOJITET MUZEU I DETARISË

Bilal Nikeziq, Anija, Brod

Në Kullën e Ballshajve të mërkurën, në kuadër të manifestimit “Të gjithë për turizëm”, u mbajt tubimi i dedikuar detarisë së Ulqinit. Për këtë çështje folën botuesi dhe publicisti Gazmend Çitaku dhe drejtuesi i Muzeut të Ulqinit Gazmend Kovaçi, gjersa për pasurinë nënujore foli sipërmarrësi dhe zhytësi profesionist Ibrahim Milla. Të gjithë ato theksuan historinë e lavdishme detare të këtij ... Read More »

Në Kala: MBAHET SIMPOZIUMI “SERVANTESI NDËR KOHËRA”

image2 (13)

Në Sallën e kongreseve të hotelit “Pallati Venecia” të mërkurën u mbajt simpoziumi “Servantesi ndër kohëra”. Për jetën e këtij shkrimtari të njohur spanjoll folën mysafirët nga Turqia dhe Spanja, nga qyteti Alcala de Henares, në të cilin lindi Servantesi, si dhe dr. Ruzhdi Ushaku dhe prof. Ismet Karamanaga. Organizator i këtij simpoziumi, i cili u mbajt në kuadër të ... Read More »

“Art Club” sjell “Katalog-un e botimeve 1991-2015”

Katalogu i Art clubit

Shoqata e Artistëve dhe Intelektualëve “Art Club” ka publikuar së fundmi “Katalog-un e botimeve” të saj, në të cilin prezantohet veprimtaria botuese e kësaj shoqate gjatë periudhës 1991-2015. Në të janë përfshirë 104 botime të 43 autorëve. Katalogu është hartuar duke ndjekur parimin kronologjik të daljes së botimeve. Në të janë paraqitur në mënyrë të përmbledhur të dhënat kryesore dhe ... Read More »

Të mërkurën në Muze: MBRËMJE PËR DETARINË E ULQINIT

Detaria e Ulqinit

Muzeu i Ulqinit me datë 03 maj 2017, në ora 19:30, në kuadër të manifestimit tradicional “Te gjithë për turizëm”, organizon mbrëmjen: Detaria e Ulqinit. Aktiviteti do të jetë i përvitshëm dhe do të trajtojë traditën e madhe të detarisë së Ulqinit. Këtë vit aktiviteti do të vër theksin: në rëndësinë që ka tradita e detarisë për historinë e Ulqinit ... Read More »

Në Lojërat popullore në Shkodër: DY VENDE TË PARA PËR “TRADITËN”

Tradita

Ansambli Tradita- Ulqin mori pjesë në edicionin e 10- të Lojërave popullore që u mbajtën në Shkodër. Në këtë manifestim mbarëkombëtare ku morën pjesë shoqëri kulturore nga të gjithë trojet shqiptare Ansambli Tradita-Ulqin u paraqit më ,, Vallën e Shotēs ” me lojën popullore të ,, Kitrës” si dhe më vallen Premierë ,, Vallja e Rugovës ” ku u vlerësua ... Read More »

Zagarçanin: SHASI NUK U HULUMTUA AS TRE PËR QIND

Kalaja Shasit, Stari grad Sas

Arkeologu Mlladen Zagarçanin deklaroi se qyteti i vjetër i Shasit nuk është hulumtuar në mënyrë arkeologjike as tre për qind. Ky arkeolog i njohur vitet e kaluara ka kryer hulumtimet në këtë lokalitet në kuadër të projektit të Ministrisë së kulturës “Rrugët e kontinentit”. Zagarçanin tha se Shasi është një nga qytetet më interesante në bregdetin lindor të Adriatikut dhe ... Read More »

Në Bibliotekën e qytetit: PREZANTOHET “LIBRI PËR TY”

Knjiga o tebi

Ky libër fton dhe mëson për vetënjohjen. Dëshiron ta bëjë individin më të mirë, më të gëzuar, më natyror, më të relaksuar, më të qetë, lirë, kreativ, të shëndetshëm, të suksesshëm…, thanë autorët e tij Petar Peroviq dhe Nebojsha Vuçkoviq. Ato në përurim i cili të premten u mbajt në Bibliotekën e qytetit kanë fol për vetënjohjen, gjegjësisht për punën ... Read More »

Tryezë e rrumbullakët: TË NDALOHET RËNIA I SHTËPISË SË PASHËS DHE BELEDIES

Suada Ismailaga

Bashkësia islame e Ulqinit, Qendra për kulturë dhe Bashkimi e krijuesve shqiptarë në Mal të Zi kanë organizuar të premten mbrëma tubimin kushtuar rënies së dy monumenteve kulturo-historike me vlerë nga periudha osmane: Beledia (ish Komuna) dhe Shtëpia e Pashës. Për historinë, rëndësinë dhe gjendjen momentale të tyre folën kryeimami i Ulqinit Ali ef. Bardhi, dr. Nail Draga dhe arkitektja ... Read More »

Art Club: KARVANI I SHKRIMTARËVE VENDAS NË PLAVË DHE GUCI

Karvani i Shkrimtareve

Shoqata e Shkrimtarëve dhe Artistëve “Art Club” në bashkëpunim me Shkollën Fillore “Xhafer Nikoçeviq” – Guci dhe Shkollën e Mesme të Përzier “Beqo Bashiq” – Plavë organizoi të hënën, më 24 prill, dhe të martën, më 25 prill, takime letrare në këto dy shkolla, në kuadër të Karvanit të shkrimtarëve vendas. Në takimet letrare kanë marrë pjesë shkrimtarët Ibrahim Berjashi, ... Read More »

Scroll To Top