Monday , December 18 2017
Lajmi i fundit

Sami Kraja: DISA FJALË PËR LIBRIN “NË DERË TË OBORRIT”

Gani Karamanaga SH

Të nderuar zonja dhe zotërinjë, Në fillim due të shprehur admirimin tim për pjesmarrjen tuaj në këtë tubim për promovimin e librit “ NË DERË TË OBORRIT “ e mikut tim të nderuar Dr Gani Karamanaga. Por krahas kësaj dua të kërkojë ndjesë se pse dua të “dijalogoj “ me Dr Ganon. I dashur doktor, unë jam tip sentimental, ndaj ... Read More »

Libraria “Arti”: HAPET KONKURSI I PESTË I POEZISË

Arti

Libraria “Arti” nga Ulqini ka hapur të mërkurën, me 1 nëntor, konkursin e poezisë. Edicioni i sivjetmë, me temë “Anija”, do të jetë i pesti me radhë. Konkursi do të jetë i hapur deri me 30 nëntor. Secili autor mund të dërgoj deri në 5 punime. Poezitë mund të dërgohen në adresën elektronike ulqini_sot@yahoo.com, ose në INBOX të FB faqes ... Read More »

“Art Club”: Botohet përmbledhjen me novela “Në ‘Safari’” të shkrimtarit Asllan Bisha

Asllan Bisha

Në kuadër të edicionit të botimeve të Shoqatës së Artistëve dhe Intelektualëve “Art Club”, këto ditë ka dalë nga shtypi përmbledhja me novela “Në ‘Safari’” e shkrimtarit Asllan Bisha. Libri përbëhet nga nëntë novela, të cilat trajtojnë në mënyrë letrare-artistike ngjarje të përjetuara nga autori, ku shpeshherë realja dhe jorealja ballafaqohen me njëra-tjetrën. Në disa novela, që janë vulë e ... Read More »

Nesër në Katërkollë: MANIFESTIMI “DITA E SHEGËS”

Shega, Sipak

Biznis Klub Ana e Malit në bashkëpunim me Komunën e Ulqinit dhe Organizatën Turistike –Ulqin organizojnë manifestimin “DITA E SHEGËS”2017. Manifestimi do të mbahet ditën e enjte, me 02 nëntor 2017, në Katërkollë. PROGRAMI Ora 09:00 –Në kuadër të manifestimit ,, Dita e Shegës’’2017 që organizohet për të gjashtin vit më radhë do bëhet mbjellja e bimëve dekorative më qëllim rregullimin ... Read More »

Në Cetinë: TË ENJTEN PËRURIMI I LIBRIT TË DR. KARAMANAGES

Gani Karamanaga SH

Në Sallën multimediale të Ministrisë së kulturës në Cetinë të enjten do të organizohet përurimi i librit të autorit dr. Gani Karamanaga „Në derë të oborrit“ (Kallxime nga Kalaja). Është paralajmëruar që përurimi do të fillojë në ora 18. Kjo vepër e dr. Karamanagës është botuar në dy gjuhë dhe me përkrahjen e Fondit për pakica. Read More »

Sonte në Bibliotekën e qytetit: PËRURIMI I LIBRIT TË ALEKSANDER JANINOVIQIT

Aco Janinovic

Në Bibliotekën e qytetit në Ulqin sonte, me fillim në ora 18, do të përurohet libri „Ulcinjske skice“ (Skicat e Ulqinit) të gazetarit në pension Aleksander -Aco Janinoviq (1942). Në këtë vepër u përmblodhën tekstet më të mira të cilët Janinoviq i botoi në gazetën ditore „Pobjeda“, si korrespondent shumëvjeçar nga Ulqini. Për këtë vepër do të flasin publicistët dhe ... Read More »

Botime të reja: “TREGIME TË ÇUDITSHME” EDHE NË GJUHËN MALAZEZE

Gazi (2)

Libri i publicistit dhe botuesit Gazmend Çitaku “Tregime të çuditshme nga Ulqini” i cili fillimisht u botua në gjuhën shqipe, tani fitoi edicionin e vet edhe në gjuhën malazeze. Librin në gjuhën malazeze e përktheu prof. Zuhra Bajramoviq, ndërsa botues është “Plima” nga Ulqini. Botimin e kësaj vepre e ndihmoi Fondi për mbrojtjen dhe realizimin e popujve pakicë të Malit ... Read More »

Sonte në Qendër për kulturë: EKSPOZITA E PIKTURAVE “MBRETËRESHA TEUTA”

image1

Ekspozite e pikturave me temën: “Mbretëresha Teuta – Te vërtetat dhe legjendat“ do të hapet sot me fillim në ora 18:00, në Galeria e Arteve- Shtëpia e Kulturës Ulqin Stanisllava Krivokapiq eshte e lindur ne vitin 1948, ka kryer studimet prane Akademise Pedagogjike ne Nikshiq, dega gjuhe dhe letersi serbokroate. Ka punuar prane SHF “Velko Drobnjakoviq” ne Risan. Me pikture ... Read More »

I.Karamanaga: KAPEDAN AVDO NIMANBEGU

Avdo

  Kapedan Avdo Nimanbegu është një ndër kapedanët më të njohur në qytetin e Ulqinit. Ende edhe sot në moshën 87 vjeçare, për çdo ditë del deri te bedeni apo shijon dhe shikon detin dhe barkat të cilat lundrojnë në itinearin e tyre deri te portat të caktuara. Në shtëpinë e tij në Kala ka ndërtuar një vend, të cilin ... Read More »

Scroll To Top