Monday , December 18 2017
Lajmi i fundit

Globus art: MUAJ I MBUSHUR ME AKTIVITETE

globus-art

Shoqata e artistëve dhe artizanëve “Globus art” nga Ulqini brenda një muaji ka qenë organizatore dhe bashkorganizatore e panaireve kombëtare dhe mbarëkombëtare në rajonin e Ballkanit. Panairet u mbajtën ne qytetet e Tetovës, Gjirokastrës, Prishtinës, Prizrenit, Gorazhde dhe Uzhice. Shoqata “Globus art” mori pjesë me artizan dhe artist të arteve vizive nga 10 – 30 artizan duke bërë kështu që ... Read More »

Rotari klub: PËRURIMI I RIBOTIMIT TË LIBRIT “ULCINJ I”

Kalaja, Stari Grad

“Rotari klubi – Ulqin” ka njoftuar se këtë javë do të përurohet ribotimi i librit “Ulcinj I”(Ulqin I) të autorëve Gjurgje Boshkoviq, Pavlle Mijoviq dhe Mirko Kovaçeviq. Ky libër për herë të parë u botua në vitin 1981 si edicion i Institutit arkeologjik të Beogradit dhe Muzeut në Ulqin. Përurimi do të mbahet të enjten, me 27 tetor të vitit ... Read More »

“Art Club”: U botua në gjuhën malazeze libri “Ulqini në vitet e Lidhjes Shqiptare të Prizrenit 1878-1881” të autorit Riza Rexha 

riza-rexha

  Shoqata e Artistëve dhe Intelektualëve “Art Club” ka botuar këto ditë në gjuhën malazeze librin e mr. Riza Rexha “Ulqini në vitet e Lidhjes Shqiptare të Prizrenit 1878-1881” (Ulcinj za vrijeme Albanske prizrenske Lige 1878-1881). Libri flet për një nga periudhat më të rëndësishme të historisë së këtij qyteti dhe më të trazuara të historisë sonë kombëtare, duke e ... Read More »

Në Bibliotekën e qytetit në Ulqin të premten u mbajt përurimi i numrit të 15 të revistës “Dija”.

dija

Në Bibliotekën e qytetit në Ulqin të premten u mbajt përurimi i numrit të 15 të revistës “Dija”. Për te folën kryeredaktori i “Dijes” Dr. Gani Karamanaga, Dr. Bahri Brisku, Dr. Nail Draga, Gazmend Çitaku dhe drejtori i Qendrës kulturore në Ulqin Astrit Salaj. Revistën “Dija” e boton Shoqata e krijuesve shqiptarë nga Mali i Zi, ndërsa numri i fundit ... Read More »

Festivali Letrar i Shkodres: Takim me shkrimtarin Haxhi Shabani

haxhi-shabani

Në kuadër të edicionit të 9-të të Festivalit Letrar të Shkodrës, i cili organizohet nga Biblioteka “Marin Barleti” – Shkodër, mbrëmë është mbajtur takimi me shkrimtarin Haxhi Shabani. Ai ka mbajtur ligjëratën me temë “Integrimet e letërsisë shqiptare brenda vetes”. Shabani ka thënë se problemi themelor në këtë rrafsh është se letërsia shqiptare ende nuk ka krijuar mekanizmat e njohjes ... Read More »

Me 21 tetor: PËRURIMI I LIBRAVE TË HAJRO ULQINAKUT

14502822_1765275340379680_2265073724746421786_n

Qendra kulturore Ulqin në bashkëpunim me Bashkimin e krijuesve shqiptarë në Mal të Zi organizojnë përurimin e dy librave të autorit të mirënjohur Hajro Ulqinaku “Merre hisen tënde të diellit” – antologji dhe “Ulqini magjepsës”. Botimin e këtyre veprave e mundësoi Fondi për mbrojtjen e të drejtave të popujve pakicë. Përurimi do të mbahet me 21 tetor, me fillim në ... Read More »

Të premten në Bibliotekë: PËRURIMI I REVISTËS DIJA 15

Revista Dija

Qendra kulturore e Ulqinit në bashkëpunim me Bashkimin e krijuesve shqiptarë nga Mali i Zi organizojnë përurimin e revistës Dija 15. Të pranishmëve në këtë mbrëmje kulturore do ti drejtohen drejtori i Qendrës kulturore Astrit Salaj, kryetari i Bashkimit të krijuesve shqiptarë dr. Gani Karamanaga, dr. Nail Draga, dr. Bahri Brisku dhe Gazmend Çitaku. Përurimi do të mbahet të premten, ... Read More »

Botime të reja: DY LIBRA TË HAJRO ULQINAKUT

14502822_1765275340379680_2265073724746421786_n

  Këto ditë nga shtypi dolën dy libra të shkrimtarit tonë të njohur Hajro Ulqinakut, të cilat i botoi Bashkimi i krijuesve shqiptar në Mal të Zi. Bëhet fjalë për antologji “Merre hisen tënde të diellit” dhe librin “Ulqini magjepsës”. Botimin e librave e mundësoi Fondi për realizimin dhe mbrojtjen e të drejtave të pakicave në Mal të Zi. Read More »

Art Club: DEL NGA SHTYPI LIBRI I AUTORIT ALI BARDHI

varrezat-ne-ane-te-malit

Në edicionin botues të Shoqatës së Artistëve dhe Intelektualëve “Art Club”, këto ditë doli nga shtypi libri “Varrezat në Anë të Malit – Ulqin” i autorit Ali Bardhi. Libri është rezultat i projektit “Hulumtimi dhe studimi i varrezave në trevën e Anës së Malit (Ulqin)”, që filloi në vitin 2012 dhe përfundoi në vitin 2015, i mbështetur nga Fondi për ... Read More »

Globus Art: PJESËMARRJE NË PANAIRET NË SARANDË, PRISHTINË, GJIROKASTËR

ramiz-hajdari

Shoqata e artisteve dhe artizaneve “Globus ART” nga Ulqini ka qenë bashkorganizatore e panaireve të artizanatit ne Sarandë, Prishtinë dhe Gjirokastër. Në këto panaire kanë marr pjesë artizanë nga Mali i Zi, Serbia, Shqipëria, Maqedonia dhe Bosnja. Panairet e radhës janë Gorazhde me datë 13-15.10. 2016 dhe Uzhicë me datë 24-26.10.2016. Panairi në Uzhicë do të jetë i parë ndërkombëtar ... Read More »

Scroll To Top