Monday , December 18 2017
Lajmi i fundit

Të enjten: PËRURIMI I VEPRËS SË HAJRO ULQINAKUT

Tetralogjia e Ulqinit

Të enjten, me 26 tetor, me fillim në ora 18, do të bëhet përurimi i librit të autorit Hajro Ulqinaku “Tetralogjia e Ulqinit”. Kjo vepër përbëhet prej katër librave të autorit për Ulqinin. Organizatorë të kësaj mbrëmje janë Qendra për kulturë dhe Bashkimi i krijuesve shqiptarë në Mal të Zi. Read More »

Lugano: I DORËZOHET MIRËNJOHJA GAZMEND ÇITAKUT

Gazi (1)

Botuesi dhe publicisti Gazmend Çitaku u emërua ambasador i “Universum Academy Switzerland” në Mal të Zi. Ai këtë mirënjohje, e cila ndahet për kontribut ndaj paqes në botë përmes kulturës dhe solidaritetit, e pranoi javën e kaluar. “Universum Academy Switzerland” është organizatë joqeveritare me seli në Lugano, në Zvicër. Read More »

Prim.dr.G. Karamanaga, In memoriam: Prof.dr. emeritus Hektor Çoçoli – Mik i madh i Ulqinit

Hektor Cocolli

Një nga doajenët e mjekësisë shqiptare Profesor Emeritus Doktor Hektor Çoçoli ndërroji jetë më 17.tetor 2017 bë Tiranë.lindi në Gjirokastër më 20.6.1939. Ishte mbi gjysmë shekulli mjek e pedagog… . ”Asgjë nuk kushton aq pak dhe nuk çmohet aq shumë sa sjellja e mirë! Mjeku në qoftë se do që të jetë mjek në kuptimin e vërtetë të kësaj fjale, duhet ... Read More »

Në Maqedoni: “TEUTA” NË FESTIVALIN E TEATROVE SHQIPTARE

Teatri Teuta

Në Qendrën e kulturës në Dibër në fillim te nëntorit do te mbahet edicioni i 16-të i Teatrit shqiptar, në të cilin do të marrin pjesë teatro nga Maqedonia, Shqipëria, Kosova dhe Mali i Zi. Në këtë manifestim i cili zgjatë gjashtë ditë, do të marrë pjesë edhe Teatri “Teuta” me shfaqjen “Nana”. Në mbrëmjen e fundit të festivalit do të ... Read More »

Skandal: KONSERVIM APO DEVASTIM I BEDENAVE TË ULQINIT

Bedeni 3

Në shtator filluan punimet në konservimin (pastrimin e sipërfaqeve) në pjesën veriore të bedenave të Ulqinit. Mjetet për këto punime i ndau Ministria e kulturës. Mbas kryerjes së punimeve fillestare ishte e dukshme që trajtimi i bedenave është bërë në mënyrë joadekuate, gjegjësisht joprofesionale, nga ana e kontraktuesit të punimeve. U shfaq nevoja për ndërprerjen e menjëhershme të punimeve, gjë ... Read More »

Ekspozitë: EDIN KAPLLANI ME „PESHQIT“ NË MALËSI

Edin Kapllani

Ekspozita „Peshqit“ e piktorit akademik Edin Kapllani do të hapet nesër në Qendrën kulturo – informative „Malësia“ në Tuz. „Thelbi i mendimit të tij artistik i shprehur në këto punime vërteton përfundimin se akriliku në telajo është mediumi i tij kryesor i të shprehurit, gjersa burim i frymëzimit të tij është tek deti dhe peshqit. Autori aty e gjen bazën ... Read More »

BOTIMET E “ART CLUB-IT” NË BIBLIOTEKËN E “COLUMBIA UNIVERSITY”

Columbia library

Disa nga botimet kryesore të viteve të fundit të Shoqatës së Artistëve dhe Intelektualëve “Art Club” kanë gjetur vend në Bibliotekën e “Columbia University”, njëra ndër bibliotekat më të mëdha dhe më të njohura në botë. Në letrën e falënderimit, drejtoresha për katalogizimin e materialeve origjinale dhe të veçanta të kësaj biblioteke, Kate Harcourt, shprehet se “Columbia University” me bibliotekën ... Read More »

Në Festivalin balkanik në Prishtinë: MIRËNJOHJE PËR SHKA “ANA E MALIT”

SHKA Ana e Malit

  Shoqata kulturo – artistike „Ana e Malit“ uikendin që lam pas morri pjesë në Festivalin ballkanik të folklorit në Prishtinë. Kjo shoqatë është prezantuar me vallet dhe këngët e Shqiptarëve në Mal të Zi dhe është vlerësuar me mirënjohje. Përndryshe, SHKA „Ana e Malit“ së shpejti do të festojë tre vjet të formimit dhe të veprimtarisë së saj. Read More »

Pjesë e stendës së Kosovës: LIBRI “NA DY” I F.MUSTAFES EDHE NË FRANKFURT

Panairi i librit

Në Panairin e librit, i cili këto ditë po mbahet në Frankfurt të Gjermanisë, Kosova merr pjesë me një stendë të përbashkët të shtëpive më të rëndësishme botuese nga vendi, në mes të cilëve është edhe “Buzuku”. Rikujtojmë që kohë më parë pikërisht kjo shtëpi botuese botoi librin “Na dy” të poetes së re nga Ulqini Flutur Mustafa. Kjo vepër ... Read More »

Scroll To Top