Wednesday , April 14 2021
Lajmi i fundit

SOS TELEFONI NË ULQIN SË SHPEJTI ME DOKUMENTAR TË RI PËR ZANATET E VJETRA

IMG_3651

Sos telefoni për femra dhe fëmijë viktima të dhunës në Ulqin filloi realizimin e  dokumentarit „Ti rikthejmë Artizanatet- Ta ruajmë traditën „ të përkrahur nga Fondi për Mbrojtjen dhe Realizimin e të Drejtave të Pakicave .Në këtë dokumentarë do të përfshihen disa zanate të vjetra të cilat janë drejtë zhdukjes në Komunën e Ulqinit. „Projekti do të ketë një ndikim ... Read More »

“HIENAT E PINJESHIT”: ROMAN I RI I IBRAHIM BERJASHIT

Ibrahim Berjashi

Në kuadër të edicionit botues të Shoqatës së Artistëve dhe Intelektualëve “Art Club”, shkrimtari dhe gazetari Ibrahim Berjashi botoi këto ditë romanin e ri, me një titull simbolik, “Hienat e Pinjeshit”. Një kompleks i tërë personazhesh krijojnë një tërësi sublime të të rrëfyerit në prozë. Brenda kopertinave ndodhet një botë e tërë e ngjarjeve si pasojë e veprimeve të “njerëzve ... Read More »

Të shtunën në Kala: MUZEU ORGANIZON DITËT E TRASHËGIMISË EUROPIANE

Dani Evropske Bastine

Muzeu i Ulqinit më date 03. 10. 2020 në kompleksin e muzeut – Sheshi qëndror i Qytetit të Vjetër në ora 18:00h, shënon Ditët europiane të trashëgimisë. Tema e caktuar për vitin 2020 është “Trashëgimia dhe edukimi”. Ideja e temës së zgjudhur për këtë vit është që të krijohet lidhje me traditën ose aftësitë që përcaktojnë mjedisin, vendin, qytetin dhe ... Read More »

Art Club: Shqiptarët dhe pluralizmi në Mal të Zi (1990-2015)

Nail Draga

Ditëve të fundit doli nga shtypi libri „Shqiptarët dhe pluralizmi në Mal të Zi (1990-2015)“, i redaktuar dhe përgatitur për botim nga dr. Nail Draga. Libri është përmbledhje e materialeve nga tryeza e rrumbullakët, e mbajtur në Ulqin, më 9 dhjetor 2015, organizuar nga Shoqata e Artistëve dhe Intelektualëve „Art Club“ dhe Qendra e Kulturës – Ulqin me rastin e ... Read More »

BUBRRECI TV: Platforma e parë shqiptare në rajon dedikuar fëmijëve!

Foto Bubrreci

Duke zënë vendin si një prej burimeve kryesore të informacionit, mediat sociale tanimë po luajnë rol kyç në shpërndarjen e shpejtë dhe të lehtë të informatave e përmbajtjeve të ndryshme brenda dhe jashtë vendit. POR…kur flasim për përmbajtje në gjuhën shqipe, e sidomos ato edukative dedikuar fëmijëve, shpeshherë e shohim që ka shumë mangësi. Pikërisht për këtë qëllim, në vitin ... Read More »

Sherbo Rastoder: MONUMENTET e Dr. Gani Karamanagës 

Serbo Rastoder

Kurdo që ndeshem me veprën e re të dr. Gani Karamanagës, kam vështirësi që t’isqaroj vetes dhe të tjerëve përkushtimin e këtij humanisti të veçantë lidhur me vendlindjen e tij. Edhe pse toponimi “Olcinum”, që moti i vulosur në hartat e botës si një vend i njohur detar në brigjet e detit Adriatik, kam ndjesinë se ngulitja e këtij vendi ... Read More »

„Duart tona punëtore“: Libër edukativ për fëmijët e moshës parashkollore

Duart tona punëtore

Edukatorja Lumnije Rexha – Bisha ka botuar këto ditë librin „Duart tona punëtore“, i cili iu dedikohet fëmijëve të moshës parashkollore 3-6 vjeç. Libri është hartuar sipas fushave kurrikulare: zhvillimi gjuhësor, matematikor, shkencor, artistik, social dhe shëndetësor. Sipas autores, me këtë libër fëmijët mund të punojnë lirshëm, të argëtohen, të zhvillojnë intuitën, aftësinë për të vrojtuar. Redaktore e librit është ... Read More »

Skena Verore: SONTE PËRURIMI I LIBRIT TË ISMET KARAMANAGES DHE EKSPOZITA E PIKTURAVE TË E.KAPLLANIT

Ismeti (5)

Në kohën e pandemisë së koronavirusit vazhdon edicioni i shkurtuar i manifestimit tradicional “Skena Verore”. Në Kalanë e Ulqinit, të enjten me fillim në ora 20, do të përurohet libri “Ulqini florini – Portrete, In memoriame” i autorit prof. Ismet Karamanaga. Para kësaj dashamirët e artit do të kenë mundësi të shohin ekspozitën e piktorit akademik Edin Kapllanit. Read More »

Libri i ri: “MONUMENTET” E DR. KARAMANAGES

Monumentet

Këto ditë nga shtypi doli libri i ri “Monumentet” e autorit Dr. Gani Karamanaga, në dy gjuhë. Botues i këtij libri është Shoqata e Krijuesve Shqiptarë në Malin e Zi, ku Karamanaga është kryetar. Përurimi i këtij libri do të bëhet të shtunën, me 19 shtator në Kala, në kuadër të festivalit Skena Verore. Read More »

Scroll To Top