Monday , September 25 2017
Lajmi i fundit

Art Club: LIBRI I RI I NAIL DRAGËS

Shoqata e Artistëve dhe Intelektualëve “Art Club” ka botuar këto ditë librin “Intelektuali dhe paragjykimet” të autorit Nail Draga.Libri është përmbledhje e artikujve, kumtesave dhe recensioneve, të cilat trajtojnë çështje të ndryshme nga dimensioni shoqëror, politik dhe kulturor që janë preokupuese për autorin. Një pjesë e tyre janë paraqitur në takimet kombëtare dhe ndërkombëtare, si dhe janë botuar në mediat ... Read More »

Libraria ARTI: BOTË INVERSE

(Fjala hyrëse e pronarit të Librarisë Arti Gazmend Çitaku në librin “Botë inverse”, botoi: Diti&Oli – Ulqin, 2014) Të nderuar lexues, Në dorë mbani një produkt final të një eksperimenti virtual perms rrjetit social Facebook. Për çka bëhet fjalë? Në të vërtetë duke pare shumë miq të mi në rrjetin social Facebook që publikojnë poezitë e veta erdha në ide ... Read More »

SHAQIR ISMAILI: ISA BOLETINI

Shaqir Smajli, Sacir Smajlovic

Prej vitit 1980 e deri në vitin 2004 kam qenë i punësuar në kuadrin e Bashkësisë islame duke ushtruar profesionin e kryeimamit në Titograd- 1992 Podgoricë. Popullata muslimane e Titogradit ka qenë e detyruar t’i braktisi varrezat muslimane, të quajtur „Tursko groblje“ ne Pobrezhje qysh në vitin 1973. Duke i u caktuar një parcelë tjetër jashtë qytetit afro 8 km, ... Read More »

Shoqata”Don Gjon Buzuku”: REAGIM

Në bazë të Ligjit për mediume , ju lutemi që këtë reagim ta publikoni në mediumet tuaja pas informatës që e publikuat me titull: “ Gani Karamanaga dha dorëheqjen nga Këshilli i gazetës “. Në e-mail që z. Karamanaga ia dërgoi redaksisë sonë , me datën 7.2.2014 , zotëriut ju dërgua përgjegja. Mirpo reagimi mbeti I pa publikuar edhe në ... Read More »

Art Club: “Zonja nga kryeqyteti” e Asllan Bishës

Shoqata e Artistëve dhe Intelektualëve “Art Club” ka botuar këto ditë librin “Zonja nga kryeqyteti” të autorit Asllan Bisha. Libri përbëhet nga 11 novela, “të pabesueshme… të vërteta”, të cilat trajtojnë tema të ndryshme nga jeta e përditshme. Kryeredaktor i librit është Basri Çapriqi, redaktor Haxhi Shabani, ndërsa lektor Skender Temali. Libri është shtypur në Shtypshkronjën IVPE në Cetinë, kurse ... Read More »

Apel i Bashkësisë islame në Mal të Zi: DHURONI LIBRIN

Duke vlerësuar që dija mbi din-in dhe dynjanë bëhet më e madhe dhe më me vlerë nëse përcillet dhe ruhet në mënyrë të vazhdueshme, Meshihati i Bashkësisë islame në Mal të Zi ka vendosur ti kontribuoj procesit të ruajtjes së pasurisë shkencore dhe trashëgimisë së shkruar, që me ruajtjen e dijes nga harresa, gjeneratat e ardhshme të mësohen për marrëdhënien ... Read More »

Reagim i dr Karamanagës: JAM ME SIMË DOBRECIN

Gani Karamanaga

Para disa ditësh doli nga shtypi revista me emër “Buzuku” me kryeredaktor z. Gjergj Pepgjoni. Në Këshillin konsultues figuron edhe emëri im. Deklaroj që kjo gjë është bërë  pa konsultimin dhe pëlqimin tim. Z.Gjergj Pepgjoni e të tjerët, jeni të detyruar që mos ta përdoroni emërin tim në të ardhmen. Unë  jam në Këshillin dhe bashkëpunëtor në “Buzuku” ku kryeredaktor është prof.dr Simë ... Read More »

Art club: “HARAPET E ULQINIT” TË ALI LLUNJI

Shoqata e Artistëve dhe Intelektualëve “Art Club” ka botuar këto ditë librin “Harapët e Ulqinit” të autorit Ali Llunji. Kjo është monografia e parë për zezakët e Ulqinit, një studim dhe kontribut i rëndësishëm në fushën e antropologjisë kulturore dhe etnokulturës. Autori na tregon për bashkëjetesën e kësaj popullsie, e cila edhe pse kishte ardhur nga një kontinent tjetër, me ... Read More »

Në konkursin e Ministrisë së kulturës: KALOI DHE SERVANTESI

Koreodrama Kalendari

Ministria e kulturës së Malit të Zi ka sjell vendim për bashkë-financimin e programeve dhe projekteve me rëndësi të arritjes së interesit publik në lëmin e krijimtarisë kulturo-artistike në këtë vit. Nga projektet të cilat i ka propozuar Qendra për kulturë e Ulqinit përkrahjen financiare prej gjashtë mijë eurosh do ta fitoi festivali “Skena verore”, ndërsa dy mijë euro më ... Read More »

Shkolla e muzikës: KONCERT I PIANISTEVE NGA TIRANA

Nga Shkolla për arsim fillor të muzikës lajmërojnë opinionin që të shtunën me 1 shkurt, do të mbahet koncerti i pianistes nga Tirana, Vojsave Manaj dhe Lee Kilice Halimi.Ky manifestim do të organizohet në sallën e Shkollës së muzikës, me fillim në ora 13. Hyrja është falas. Read More »

Scroll To Top