Sunday , December 17 2017
Lajmi i fundit

Të enjten në Qendrën për Kulturë: KONCERTI I SHKA “SHOTA” NGA PRISHTINA

Ansambli kombëtarë i këngës dhe valles “Shota” nga Prishtina të enjten në Qendrën kulturore të Ulqinit, me fillim në ora 19, do të mbaj koncert.Hyrja është e lirë. Organizatori i shfaqjes të këtij grupi të njohur kulturo-artistik në Ulqin është NP “Qendra kulturore”, ndërsa njëri nga sponsorët është Organizata turistike. Ansambli “Shota” është institucion kulturor kombëtar në Kosovë, i themeluar ... Read More »

Shkencëtarja amerikane së shpejti në Ulqin: ZEZAKËT ULQINAK OBJEKT I INTERESIT

Arkiv, Arhiva

Nga mesi i muajit të ardhshëm shkencëtarja amerikane Paula Royster do të qëndroj në Ulqin në mënyrë që të njoftohet me jetën e familjeve të Zezakëve të Ulqinit. Specialiteti i saj i ngushtë është, gjenealogjia e Zezakëve afro-amerikanë. Me këtë rast Royster do të mbajë dhe një ligjëratë në Qendrën kulturore. Qëndrimin në Ulqin të kësaj shkencëtareje e realizojnë Organizata ... Read More »

CID: KANUNI I LEKË DUKAGJINIT NË GJUHËN MALAZEZE DHE SHQIPE

Në botimin e CID-it malazez pak kohë më parë nga shtypi doli libri “Kanuni i Lekë Dukagjinit” në gjuhën malazeze dhe shqipe. Kjo vepër, të cilën e përgatiti Shtjefen Gjeçovi, e përktheu nga shqipja në gjuhën malazeze Agron M. Camaj. Kanuni, siç thekson në parathënien historiani Surija Pupovci, është ligji zakonor i pashkruar i krijuar në praktikën e gjatë të ... Read More »

Migjeni dhe Ulqini: BANOI TE VAJZA E AXHËS

Në pasaportën e datës 17 qershor 1932, emri i Migjenit shënohet Milosh Nikolic me l, pastaj në dekretin e emërimit si mësues një vit mbrapa, më 18 maj 1933, nënshkruar nga Ministri i Arsimit Mirash Ivanaj, emri shënohet Millosh Nikolla. Në letërnjoftimin që mban datën 11 tetor 1933, përsëri gjejmë Milosh Nikoliq. Në certifikatën e lindjes, e datës 26 janar ... Read More »

KADRIU: Shasi, qenka një thesar i civilizimit dhe frymëzimit

Përfundoi me sukses aktiviteti i parë i takimeve ,tashmë,tradicionale, DITA E POEZISË SHQIPE SHAS 2013, të organizuar nga Shoqata “Harmonia” edhe të përkrahur nga Fondi për Mbrojen dhe realizimin e të drejtave të pakicave. Kryepersonazhi i veprimtarisë së sivjetme ishte prozatori dhe poeti i njohur nga Kosova,Ibrahim Kadriu, autor i më shumë se 50 veprave të zhanreve të ndryshme të ... Read More »

Në Shas: DITA E POEZISË SHQIPE

Kalaja e Shasit, Stari grad Sas

Të shtunën, me 12 tetor,në ora 14.00, në Ulqin do të mbahet manifestimi tradicional letrar, DITA E POEZISË SHQIPE, SHAS-ULQIN 2013. Në këtë manifestim do të marrin pjesë poetë, shkrimtarë, publicistë dhe artistë nga Shqipëria, Kosova dhe Mali i Zi. I ftuari special është poeti dhe prozatori i mirënjohur kosovar, Ibrahim Kadriu. Projekti është përkrahur nga Fondi për mbrojtjen dhe ... Read More »

Nikolaidis në Zvicër: DO TË LEXOJ TEKSTET E VETA DHE TË MARR PJESË NË DEBAT

Shkrimtari nga Ulqin Andrej Nikolaidis do të marr  pjesë në fund të këtij muaji në festivalin “Culturescapes” në Zvicër. Ky manifestim këtë vit është i dedikuar artit të Ballkanit dhe në të do të mbahen rreth 300 programe artistike me rreth 400 pjesëmarrës. Nikolaidis në Festival do të lexoj tekstet e veta në segmentin e programit ”Krokodil” (“Tubimet letrare që ... Read More »

Librat e rinj: ALI LLUNJI PËR HARAPËT E ULQINIT

Arkiv, Arhiva

Publicisti i njohur Ali Llunji së shpejti do të botoj monografinë për harapët e Ulqinit. Do të jetë kjo vepra më e kompletuar deri tani për këtë grup etnik i cili për gati tre shekuj e bëri Ulqinin qytetin më interesant në bregun lindor të Adriatikut. Ali Llunji ka lindur në vitin 1939 në Ulqin, ndërsa pjesën më të madhe ... Read More »

Punëtoria e artit figurative: TË ENJTEN FILLON ME PUNË SEKSIONI PËR TË RRITUR

Meqë të shtunën, me 28 shtator, filloi me punë Punëtoria e artit figurativ për fëmijë, të enjten fillon punën dhe seksioni për të rritur. Punëtoria e artit figurativ filloj me punë në vitin 2004, ndërsa deri tani punimet e veta, në mes tjerash, i ka ekspozuar në Ulqin, Beograd, Berat dhe Podgoricë. Punëtorinë e udhëheqin Vahida Hasanagiq Nimanbegu piktore e ... Read More »

Vitin e ardhshëm: “TEUTA” NË RISAN

Dhënia e çmimit letrar “Teuta”, të cilin e jep shoqata regjionale me të njëjtin emër, do të organizohet vitin e ardhshëm në Risan. Sipas fjalëve të anëtarit të kësaj shoqatë Mirash Martinoviq, selia e mbretëreshës legjendare ilire është vendi më i mirë për këtë manifestim. Romani më i njohur i Martinoviqit quhet pikërisht “Teuta”. Fituesi i parë i këtij çmim ... Read More »

Scroll To Top