Tuesday , November 12 2019
Lajmi i fundit

Të enjten: “ART CLUB” ORGANIZON PËRURIMIN E LIBRIT

Ftesa zyrtare

Shoqata e Artistëve dhe Intelektualëve “Art Club” në bashkëpunim me Organizatën Joqeveritare “Eksodi ‘99” – Mitrovicë dhe Bibliotekën e Qytetit – Ulqin do të bëjnë përurimin e librit “Eksodi ’99 – Dëbimi me dhunë i popullatës shqiptare nga Kosova”. Përurimi do të mbahet të enjten, më 27 qershor 2019, ora 19.00, në Bibliotekën e Qytetit – Ulqin. Read More »

Qendra për Kulturë: PREZANTIMI DHE ADMINISTRIMI BASHKËKOHOR NË LOKALITETIN ARKEOLOGJIK TË SHASIT

Sas, Shas, Svac

Lokaliteti arkeologjik i Shasit është vendosur nën mbrojtje ligjore më Vendim numër 1018 të datës 18. 10. 1950. Gërmimet arkeologjike në Shas kanë filluar në vitin 1958 dhe kanë vazhduar më 1985, 2012, 2015, 2016 dhe do të vazhdojnë në vitin 2019. Në bazë të Planit te rregullimit hapësinor të Ulqinit, Ligjit për mbrojtjen e të mirave kulturore dhe Ligjit ... Read More »

Southern Soul Festival: TË MËRKURËN FILLON EDICIONI I 7-të

SSF (1)

Nga e mërkura, më 26 qershor, deri më 1 korrik në Plazhin e Madh do të mbahet Southern Soul Festival, i 7 me radh. U paralajmëruan katër ditë argëtim në plazh, si dhe disa emra artistësh: Delfonic, Jan Kinčl & Regis Kattie, Giovanni Damico, Nu Guinea, The Mauskovic Dance Band, Art Of Tones, Flora Purim & Airto Moreira, Alex From Tokyo, Josh Milan, EDDY RAMICH, Anders Sicre, Deetron, Nubiyan Twist, Fred P – ... Read More »

Të enjten në Malësi: EKSPOZITA FIGURATIVE E PIKTORIT QAZIM MUJA

Ftesa 1 - zyrtare

Shoqata e Artistëve dhe Intelektualëve “Art Club” në bashkëpunim me Qendrën Kulturore-Informative “Malësia” do të organizojnë ekspozitën figurative “Refleksione” të piktorit Qazim Muja. Ju ftojmë që të merrni pjesë në hapjen e ekspozitës, të enjten, më 20 qershor 2019, ora 20:00, në QKI “Malësia” – Tuz, dhe ta pasqyroni këtë veprimtari kulturore në median Tuaj. Read More »

“Globus Art“: PANAIRE JAVËS SË ARDHSHME NË MOSTAR DHE ULQIN

Mostar

Shoqata e Artisteve dhe Artizaneve “Globus Art”, me qender ne Ulqin, do te jete bashkorganizator i Panairit te 17-te “Dani Trešnje” ne Mostar nga data 19-21 qershor dhe organizator kryesor i Panairit nderkombetare te arteve vizive, artizanatit dhe agrobiznesit me moton GLOBUS ART 2019. me datat 22-23 qershor ne shetitoren ne Rane te Ulqinit. Ne Panairin e Mostarit “Globus Art” do ... Read More »

Qendra për Kulturë: PAMJE E RE E ISH KINO SALLËS

D4FF454E-DB8B-405C-BE93-02C0857210EB

Pas vitesh të pakujdesit të madh dhe lënies tragjike mbas dore, objekti i dikurshem i Kino Salles, në Qendër të Ulqinit, u pastrua dhe u ngjyrosë. Sipas fjalëve të drejtorit të Qendrës për Kulturë, kjo punë është kryer me përkrahjen e disa sipërmarrësve. Ai tha që ky institucion e pret këtë sezon gati dhe se xhiro llogaria e tij nuk ... Read More »

Të shtunën: PREZANTIMI I KRIJUESVE SHQIPTARË NGA ULQINI NË DURRËS

Libra, Knjige

Klubi i Shkrimtarëve Durrës në bashkëpunim me Bashkimin e Krijuesve Shqiptarë në Mal të Zi, ndërsa me përkrahjen e Këshillit Kombëtar të Shqiptarëve, organizojnë manifestimin “Prezantimi i krijuesve shqiptarë nga Ulqini në Durrës”. Manifestimi do të mbahet të shtunën, me 15 qershor. PROGRAMI 1-Hapja e aktivitetit premovues nga Kryetari i Klubit të Shkrimtarëve dhe Artistëve Durrës-Nikolla Spathari . 2-Përshëndet pjesëmarrësit kryetari ... Read More »

Të dielën: “SY N’SY 3” NË ANË TË MALIT

Sy ne Sy

Të dielën, me 9 qershor, në restorantin “Lamiga” në Anë të Malit do të mbahet mbrëmja Natë pranvere komike në Ulqin “Sy n’sy 3”. Në shfaqjen tashmë të njohur luajnë Bashkim Alaj, Edina Mustafiq dhe Jeta Hoxha, ndërsa mbrëmjen me këngë do ta begatojë Edon Ceka. Mbrëmja fillon në ora 21. Read More »

Scroll To Top