Friday , August 23 2019
Lajmi i fundit

Gjenerali Grahovac: DO TË MARRIM FTESËN PËR NATO

Blagoje Grahovac, Nail Draga

Libri “Zërat nga dhoma e shurdhër” (Glasovi iz gluve sobe) e gjeneralit dhe analistit gjeopolitik Bllagoje Grahovac është prezantuar të enjten mbrëma në Qendrën kulturore të Ulqinit. Për autorin e këtij libri jashtëzakonisht interesant foli drejtori i Qendrës dr Nail Draga, i cili pastaj i shtroi pyetje gjeneralit Grahovac si për veprën e tij, ashtu edhe për një sërë temash ... Read More »

Panairi i 15 i librit: MANIFESTIM NË NIVEL TË LARTË

Panairi i librit, Sajam knjiga

Panairi i sivjetëm ndërkombëtar i librit në Ulqin, i 15 me radhë, duhet të mbahet nga fundi i korrikut dhe fillimi i gushtit. Siç mëson Portali Ul-info, pritet që ky manifestim të grumbullojë më shumë botues nga regjioni se vitet e kaluara. Panairin e librit në Ranë duhet ta hapin solemnisht zyrtarët e lartë shtetëror të Malit të Zi dhe ... Read More »

Biblioteka e qytetit: TË ENJTEN PROMOVIMI I LIBRIT TË GJENERALIT GRAHOVAC

Bllagoje Grahovac

Libri “Zërat nga dhoma e shurdhër”(Glasovi iz gluve sobe) i gjeneralit Bllagoje Grahovac do të prezantohet të enjten, më 25 qershor me fillim në ora 19, para publikut të Ulqinit në Bibliotekën e qytetit. Ky libër është përbërje e pazakontë e dokumentëve, pjesëve autobiografike, opservimeve, analizave gjeopolitike dhe deklaratave të dëshmitarëve dhe ka shkaktuar interesim të madh në tërë regjionin. ... Read More »

Dr Gani Karamanaga: Me Zuvdi Hoxhiqin në Podgoricë

Gani Karamanaga

Për herë të parë u takuam pas themelimit të Bashkimit të Krijuesëve Shqiptarë në Mal të Zi. Ndër aktivitetet e para ishte ekspozita e piktorëve shqiptarë nga Mali i Zi. Pjesëmarrësit e ekspozitës ishin: Bilal Nikeziqi, Gjelosh Gjokaj, Gjergj Noc Martini, Musa Prelvukaj, Naser Hasa, Rexhep Feri, Rudi Goga, Seida Belegoviq, Zake Prelvukaj, Ivanka Gjonoviq, Mehmet Aloja, Qazim Muja, Vahida ... Read More »

Të enjten: FILLON FESTIVALI SOUTHERN SOUL

Southern Soul Festival

Në fund të kësaj jave në Ulqin, për të tretën herë me radhë, do të mbahet Festivali Southern Soul, një nga manifestimet më të mëdhenj në këtë pjesë të Europës. SSF bënë pjesë në të ashtuquajturit boutique festivalet të cilët karakterizohen me atmosferën intime, kështu që dashamirësit e muzikës në plazhin “D’Olcinium” tanimë kanë zbuluar parajsën e vërtet verore. Tri ... Read More »

Nga shtatori: ABETARJA UNIKE NË GJUHËN SHQIPE

Abetarja e perbashket

Prej vitit të ardhshëm shkollor në shkollat në gjuhën shqipe në Mal të Zi do të përdoret abetarja unike, njoftohet nga Ministria e arsimit. Siç thuhet, Enti për tekste shkollore dhe mjete arsimore duhet ti dërgojë propozim Këshillit nacional për arsim që Abetarja e përmenduar, e cila përdoret në shkollat e Shqipërisë dhe Kosovës, të përdoret si mjet arsimor edhe ... Read More »

Përfundoi spektakli: MILIONA SHIKUES PËRCOLLËN GARËN NGA ULQIN

Neki Emra

Disa miliona shikues kanë vështruar të premten transmetimin e drejtpërdrejtë të garës së 14 finale të manifestimit “Netët e klipit shqiptar”. Kjo garë është mbajtur në Qendër për kulturë të Ulqinit dhe është përcjell nga televizionet shtetërore të Shqipërisë, Kosovës dhe Maqedonisë. Në garë ishin 48 këngë, ndërsa juria shpalli fitues Neki Emrën. Ai fitoi edhe çmimin e parë të ... Read More »

Ngjarje intelektuale e shkallës së parë: LIGJËRATË PËR SABATAJ SEVIN

Rusmir Mahmutcehajic

Një nga intelektualët më të njohur të Europës, akademiku Rusmir Mahmutqehajiq nga Sarajeva, mbajti mbrëmë në “Pallatin Venecia” në Kala ligjëratë me temën “Mesianizmi në trashëgimin intelektuale të botës: Sabbatai Zevi dhe Ulqini”. Ishte kjo një kënaqësi e madhe shpirtërore, ngjarje intelektuale e vitit për komunitetin e Ulqinit. Sepse, akademiku Mahmutqehajiq është dijetar, shkencëtar dhe njeri i cili në mënyrë ... Read More »

Sonte në Kala: MAHMUTQEHAJIQ BISEDON PËR SABATAJ ZEVIN

poster uzduzni

Shoqata Almanah, Komuna e Ulqinit, Komuniteti i hebrenjve në Mal të Zi dhe OJQ “Kalaja” organizojnë sonte, me fillim në ora 19, ligjëratën për mesian e fundit të rrejshëm Sabataj Zevi, i cili vdiq në vitin 1676 në Ulqin. Për këtë personalitet të jashtëzakonshëm në “Pallatin Venecia” do të flas një nga intelektualët më të njohur në Europë, akademiku Rusmir ... Read More »

Scroll To Top