Sunday , September 23 2018
Lajmi i fundit

Në fillim të gushtit: KALIMERA E 22 POETIKE

Në Ulqin në fillim të gushtit do të mbahet “Kalimera poetike”, e 22 me radhë, deklaruan për Portalin Ul-info nga Shoqata e artistëve dhe intelektualëve “Art klub”, e cila është organizator e këtij manifestimi tradicional. Sipas fjalëve të kryetarit të kësaj shoqatë Ali Salaj, në manifestimin e sivjetmë do të prezantohen tre krijues eminent: shkrimtarët shqiptarë Luljeta Lesharku dhe Beq ... Read More »

Në Tivar të moçëm: KËNDOI KORI NGA AMERIKA

Morgan State Kor - Hor 3

Në kuadër të turneut nëpër Mal të Zi mbrëmë në Skenën verore në Tivarin e moçëm ka performuar kori i “Morgan stejt universitetit” nga Baltimori në Merilend.Kori para publikut të shumtë ka kënduar muzikën e njohur tradicionale, shpirtërore dhe moderne amerikane. Turneun e kësaj shoqate të këndimit e ka organizuar Ambasada e Shteteve të Bashkuara të Amerikës në Podgoricë. Read More »

Qendra për kulturë: GJITHÇKA NË PIKËPYETJE PËR SHKAK TË BLLOKADËS SË LLOGARISË

Nail Draga

Të gjithë aktivitetet e planifikuara të Qendrës për kulturë janë në pikëpyetje për shkak të bllokadës së xhiro llogarisë, është deklaruar Portalit Ul-info nga kjo ndërmarrje. Sipas fjalëve të drejtorit të Qendrës dr Nail Dragës, bllokada është iniciuar me kërkesë të hotelit “Albatros”. Ai tha që paratë i kërkojë edhe anëtarët e këshillave drejtues të cilët ishin në këtë trup ... Read More »

Budva: MILLOK HAP TOP HILL-in

Millok

Sezoni i ri në diskotekën e njohur në Budvë Top Hill do të hapet, të enjten me 3 korrik, me performancën e producentit të njohur nga Ulqini DJ Millo Kekiq, të njohur si Millok. Pasioni i tij për muzikën daton prej moshës së re, kur fillon të merret me produksionin e muzikës. Edicionin e tij të parë e publikon në ... Read More »

SSF: TRI SKENA, 50 DJ, ATMOSFERA E SHKËLQYER

Southern Soul Festival

Southern soul festival, manifestimi i cili Ulqinin e ka sjell në hartën e qyteteve të rëndësishme europiane, me sukses mbahet në plazhin „D’Olcinium“, njoftuan organizatorët për Portalin UL-info. Siç thanë, në këtë spektakël janë vendosur tri bina, nga të cilat njëra është në ujë, marrin pjesë 50 DJ të njohur evropian dhe regjional, ndërsa atmosfera është e shkëlqyer. Festivali fillojë ... Read More »

KD “Qendra për kulturë”: JENUZ ABAZI DHURON PAGEN MUJORE

Jenuz Abazi

Anëtari i Këshillit drejtues të Ndërmarrjes publike “Qendra për kulturë” Jenuz Abazi në mbledhjen e sotme ka thënë që kompensimin e vet mujor për punën në këtë trup do të ja dhurojë Bibliotekës së qytetit dhe Qendrës për kulturë. Paga mujore për anëtarë të këshillave drejtues të ndërmarrjeve publike themeluese e të cilëve është vetëqeverisja lokale është 150 euro. Jenuz ... Read More »

Gjekë Gjonaj: DRAMA “SERVANTES DHE DULÇINEA”

Servantes dhe Dulcinea

Kush e ka parë shfaqjen premierë “Servantesi dhe Dulçinea” të trupës amatore të Ulqinit, në regji të Munib Abazait e cila është shfaqur më 16  maj 2014 në Qendrën Kulturore të këtij qytetij jam i bindur se ka përjetuar mjaft emocione që vetëm arti di t’i dhurojë. Kjo shfaqje erdhi në skenë si një freski për publikun vendas, i cili ... Read More »

Në Festivalin në Bijelo Pole: VENDI I DYTË PËR ULQINAKËT

Shefqet Luca

Shfaqja “Servantes dhe Dulçinea”, në regjinë e Munib Abazit, fitoi vendin e dytë në Festivalin e amatorëve teatral të Malit të Zi, të 44 me radhë, i cili përfundoi mbrëmë. Juria e përbërë prej tre anëtarësh, të cilin e udhëhoqi Ivona Çoviq, ia ndau çmimin për rolin më të mirë mashkull Shefqet Lucës, gjegjësisht Mehmet Begut në dramën “Servantes dhe ... Read More »

Të shtunën: EKSPOZITA E PIKTURAVE TË ARTISTEVE NGA ULQINI

Vera Androvic

Të shtunën, më 7 qershor, me fillim në ora 19:30 në Qendër për kulturë në Ulqin do të hapet ekspozita e pikturave të Punëtorisë artistike për të rritur nga Ulqini. Kjo punëtori ekziston që prej vitit 2007dhe e drejtojnë dy artiste tona të njohura, Renata Mashanoviq Rijavec dhe Vahida Hasanagiq Nimanbegu. Me piktura të veta do të prezantohen: Lilana Glenxha, ... Read More »

Scroll To Top