Tuesday , August 14 2018
Lajmi i fundit

Reagim i dr Karamanagës: JAM ME SIMË DOBRECIN

Gani Karamanaga

Para disa ditësh doli nga shtypi revista me emër “Buzuku” me kryeredaktor z. Gjergj Pepgjoni. Në Këshillin konsultues figuron edhe emëri im. Deklaroj që kjo gjë është bërë  pa konsultimin dhe pëlqimin tim. Z.Gjergj Pepgjoni e të tjerët, jeni të detyruar që mos ta përdoroni emërin tim në të ardhmen. Unë  jam në Këshillin dhe bashkëpunëtor në “Buzuku” ku kryeredaktor është prof.dr Simë ... Read More »

Art club: “HARAPET E ULQINIT” TË ALI LLUNJI

Shoqata e Artistëve dhe Intelektualëve “Art Club” ka botuar këto ditë librin “Harapët e Ulqinit” të autorit Ali Llunji. Kjo është monografia e parë për zezakët e Ulqinit, një studim dhe kontribut i rëndësishëm në fushën e antropologjisë kulturore dhe etnokulturës. Autori na tregon për bashkëjetesën e kësaj popullsie, e cila edhe pse kishte ardhur nga një kontinent tjetër, me ... Read More »

Në konkursin e Ministrisë së kulturës: KALOI DHE SERVANTESI

Koreodrama Kalendari

Ministria e kulturës së Malit të Zi ka sjell vendim për bashkë-financimin e programeve dhe projekteve me rëndësi të arritjes së interesit publik në lëmin e krijimtarisë kulturo-artistike në këtë vit. Nga projektet të cilat i ka propozuar Qendra për kulturë e Ulqinit përkrahjen financiare prej gjashtë mijë eurosh do ta fitoi festivali “Skena verore”, ndërsa dy mijë euro më ... Read More »

Shkolla e muzikës: KONCERT I PIANISTEVE NGA TIRANA

Nga Shkolla për arsim fillor të muzikës lajmërojnë opinionin që të shtunën me 1 shkurt, do të mbahet koncerti i pianistes nga Tirana, Vojsave Manaj dhe Lee Kilice Halimi.Ky manifestim do të organizohet në sallën e Shkollës së muzikës, me fillim në ora 13. Hyrja është falas. Read More »

Muzafer Çaushi: VJESHTA E MILIONERËVE

Hommage Qiro Zyberi, Emro Abazi, Rizo Shurlla, Caf Ishmaku, Stevo Mashanoviq, Shyqo Ustabeqiri, Fillip Batriqeviq, Musa Kahari… – Kët vit unë kam m’i ba grupën! Ti, Ape, eja, se pa ty nuk munemi! Ti shika, urdhna, na kemi me t’nigju, – e bindte Buroja babën. – A e di unë, se ti dhe ata bastardhat e tu, qi ke m’i ... Read More »

BI Ulqin: PROGRAMI FESTIV NË QËNDËR PËR KULTURË

Bashkësia islame Ulqin ka lajmëruar që të premtën, me 17 janar, në Sallën e madhe të Qendrës për kulturë do të organizoj manifestimin me rastin e ditëlindjes së profetit Muhamed paqja qoftë mbi të. Ky kremtim mbahet me emrin „Mirë se erdhe ej Ndriçim i syve tonë ja Resulallah“. Për jetën e profetit të fundit do të flasë profesori i ... Read More »

Çmimi për Munib Abazoviqin: PERSONAZHI I VITIT NË KULTURËN E QYTETIT PËR 2013

Shoqata sportive – rekreative “Belvi”ja dorëzoj Munib Abazoviqit çmimin për rezultatet e arritura në skenën kulturore të Ulqinit në vitin e kaluar. Është theksuar që Abazoviq me aktivitetet e veta ka dhënë kontribut të veçantë që Ulqini të njihet si destinacion kulturor. Kohën e fundit ai ka realizuar dy arritje të mëdha: koreodramën “Kalendari” dhe festimin e “Ditës së flamurit”, ... Read More »

CEI: ULQINI ËSHTË SHUMË QYTET INTERESANT

Kalaja Shasit, Stari grad Sas

Iniciativa qendrore-evropiane (CEI) ka iniciuar projektin për identifikimin e monumenteve të kulturës dhe kyçjen e tyre në ofertën kulturore regjionale turistike. Këshilluesja e këtij program Darja Radiq ka thënë se Ballkani është i pasur me trashëgimi kulturore, por edhe që për këtë jashtë vendit shumë pak dihet. “Kjo është mundësia që Evropianëve ti tregojmë që ky territor është shumë interesant, ... Read More »

Në festival në Tiranë: VENDI I DYTË PËR SHKA “ZANA”

Kabili Mehmeti 2

Shoqata kulturo-artistike “Zana” nga Ulqini ka fituar vendin e dytë në festivalin Gjimnastrada & Kupa “Rinia” të mbajtur pak kohë më parë në Tiranë. Në këtë maratonë kulturore, në të cilën kanë marrë pjesë 52 ansamble nga Shqipëria, Kosova dhe Mali i Zi, të rinjtë e kësaj shoqate më të njohur kulturo-artistike në Ulqini nën udhëheqjen e koreografit Kabil Mehmeti, ... Read More »

Hajredin Kovaçi: PËRRALË JEMI BËRË

Jemi bërë përrallë kërkojmë qimen në vezë e trau mbi shpinë po na zë frymën. Ne legen po mbytemi e kemi gjithë atë det shajmë njëri tjetrin e s’rrahim vendin ku ulemi. Përrallë jemi bërë e boll pak jemi s’ngihemi asnjëherë thua se jeta është njëmijë vjet. Fajin kërkojmë tjetërkund e fajet tona nuk kanë fund. Të tjeret qeshin me ... Read More »

Scroll To Top