Sunday , October 20 2019
Lajmi i fundit

Esat Mehmeti: ULQINI KA KRIZË EKONOMIKE, POLITIKE DHE INSTITUCIONALE!

Esat Mehmeti

Ngecja ekonomike, rritja e papunësisë, pa perspektiva e të rinjve dhe  varfëria e madhe, janë disa nga shifrat që dëshmojnë se ekonomia e Ulqinit është në krizë të thellë ekonomike, politike dhe institucionale. Përfaqësuesit kryesor të këtij mjedisi me qëndrimet e veta kryeneçe, dëshmojnë joseriozitetin e duhur. Loja e tyre jo e hijshme, për pasojë, përshkallëzoi edhe më shumë krizën ... Read More »

Gani Karamanaga: ULQINI DHE SHKODRA

Gani Karamanaga

Dashuria Pjesë e rëndësishme e historisë, kulturës dhe traditës së Shkodrës është edhe Pazari i Vjetër  i këtij qyteti, që, për fat të keq, sot nuk ekziston më. Sipas të dhënave gojore fillimet e tij, mendohet se i përkasin Dinastisë së Bushatllinjve, por që lulëzimin më të madh ai e arriti gjatë pushtimit osman, duke u bërë pazari më i ... Read More »

Qani Osmani: IDENTITETI I PËRBASHKËT KOMBËTAR

Qani Osmani

Me 11 mars në Ulqin Instituti i Komunikimit “Medius” nga Tirana në bashkëpunim me Shoqatën e Artistëve dhe Intelektualëve “Art Club” dhe gazetën “Koha javore” organizuan debatin publik me temë “Identiteti shqiptar në procesin e integrimit të Malit të Zi në Bashkimin Evropian”. Fillimisht dëshiroj ti përgëzoj organizatorët e këtij debati të ashtutëquajtur publik, pasi gjatë tërë kohës panelistët debatonin ... Read More »

Llolla: E ARDHMJA DHE PROGRESI I SHOQËRISË NUK DUHET MBAJTUR PENG NGA PATRIARKATI

28783361_10160031315360075_5123196362021117876_n

“Ndihem e privilegjuar që gjendem përpara jush, si përfaqësuese e brezit të ri të aktivisteve, për të rikthyer në vëmendje rëndësinë e fuqizimit të gruas, në familjen dhe në shoqërinë malazeze. Si fillm, le t’i kujtojmë me mirënjohje të thellë gratë dhe vajzat ndër shekuj, të cilat nga luftëtare për barazinë gjinore, janë kthyer në pioniere për ndryshime të rëndësishme ... Read More »

I.Karamanaga: PORTRET – HADIXHA BAKALLI-GJONI

hadixha-gjoni

“E fortë si guri”, por e suksesshme dhe me fat, në politikë si edhe për emancipimin e grave. Gjithmonë kam pasur dëshirë si kalalesh ta shoh edhe më lartë… Zonja Hadixhe Bakalli GJONI është një femër e rrallë në politikën tonë . Them se është e rrallë, pasi që të rralla ishin ata femra, të cilat barabar me meshkuj kanë ... Read More »

Qani Osmani: Çfarë është demokracia?

Qani Osmani

Demokracia sot është një fjalë e njohur për shumicën dërmuese të shoqërisë. Pra, sot termi demokraci botërisht kuptohet që rrjedh nga greqishtja: demos-popull dhe kratia-rend. Demokracia është “sistem i qeverisjes që buron nga populli, funsionon me popullin dhe për popullin” (Abraham Lincoln), ky përkufizim i idealit bazohet në idenë e sovranitetit popullor, i cili siguron qeverisjen e drejtpërdrejt ose nëpërmjet ... Read More »

Medjen Shaptafa: ÇFARË NA THOTË ÇËSHTJA E SERVANTESIT?

Medjen Shaptafi

Ulqini është qytet që ekziston në kohë dhe hapësirë dhe përmban simbole të ndryshme gjeografike, historike, shoqërore dhe kulturore. Nëpër qytet kanë kaluar perandori të ndryshme por qyteti ka mundur t’i bëjë ballë të gjithë presioneve të ndryshme dhe të ruajë trungun e vet dhe identitetin e tij si dhe të pranojë dhe integrojë mjaft elemente origjinale nga qytetërimet botërore. ... Read More »

Mentor Llunji: EDHE SERVANTESI DO ISHTE KUNDËR – KONTRABANDIM I NJË MITI

Llunji

Konkursi i skulpturës Servantesi dhe Dulcinea u bë pa Dulcineen….Femra shqiptare edhe ashtu historikisht e përjashtuar, u përjashtua edhe një herë, kësaj radhe e gurosur në përmendore si një konkubinë në prapavijë. Përmendorja në kuptimin e saj burimor do të thotë te përmendesh… Te ruash nga harresa… Ne rrënxen e Kalasë në mungesë të ideve ne po përmendim një mit… ... Read More »

Ibrahim Berjashi: POLITIZIMET E STËRTEPRUARA

Ibrahim Berjashi

Ulqini është një qytet shumë kontraverz, sikur detyrimisht duhet çdo fonemë e lëre më frazë, të politizohet. Normalisht se mendimi i lirë e profesionist, duhet të përfillet. Nuk e kam ndërmend që të nënshkruaj peticione as vendime, do të apostrofoj dukurinë e  p o l i t i z i m e v e që shfaqen në këtë mjedis, qoftë ... Read More »

Edin Pelinkoviq: HAPAT E JETËS SË SHËNDETSHME

IMG-adf6ead4153e7dd374dcb4ca4cae12d2-V

” Mjeku shpeton jeten, kurse fizioterapeuti i jep jetes vlere” Pervoja dermuese ne punen e rehabilitimit ne hemiplegji (duke bere anamnezen) kam ardhur te perfundimi se pervec predispozitave gjenetike stili jo i shnetshem jetsor rezulton para se gjithash me probleme kardio- vaskulare te cilet i paraprin semundjeve cilat jane ne skalen me te larte te mortalitetit. Kjo me shtyri te ... Read More »

Scroll To Top