Tuesday , September 17 2019
Lajmi i fundit

H.Hajdari: DEPOLITIZIMI I KKSH-SË DO T’I NDIHMOJË POLITIKËS SHQIPTARE

hajro-hajdari

Këto ditë Këshilli Kombëtar i Shqiptarëve bëri thirrje publike për aplikimin për elektor të Këshillit Kombëtar të Shqiptarëve (besoj në Mal të Zi), për pjesëmarrjen në Kuvendin e  elektorëve të Këshillit dhe në bazë të saj, natyrisht, edhe zgjedhjes së anëtarëve të KKSH-së në Mal të Zi. Kjo thirrje, edhe pse pak në afat e vonuar, s’ka asgjë të keqe, ... Read More »

SHF “Marshall Tito”: Me sukses të shkëlqyeshëm përfundon gjysmëvjetorin për vitin shkollor 2017/2018

Shkolla

Shkolla e jonë këtë vitë poashtu konkuroi për së pari herë për çmimi prestigjoz “OKTOIH” dhe u rendit ndër të pestat shkolla më të mira ne Mal Të Zi që garuan për këtë çmim. Edhe pse nuk e morëm çmimin e merituar, vetë fakti se u perzgjodhëm në krye të listës si kandidat për këtë çmim për neve ishte sukses ... Read More »

Qani Osmani: TË JESH APO TË MOS JESH

Qani Osmani

Duke qenë se jemi në prag të zgjedhjeve lokale në Ulqin dhe se tani ma jemi zhytur në fushatën parazgjedhore, si çdo round zgjedhor propaganda politike mundohet për të identifikuar paraprakisht fituesit dhe humbësit. Paraprakisht, bëhen analiza të sipërfaqshme, të njëanshme, apo dhe tendecioze në funksion të retorikës për të fituar sa më shumë pikë në elektorat. Fillimisht duhet konstatuar ... Read More »

Ismet KARAMANAGA: KAPO NAZIF SHABANI

Nazif Shabani

  Aty, në zemrën e barkës ka qenë dhe është “Kapoja” Nazif Shabani, sot me mend dhe me shpirt. Kurdoherë kur ka naviguar në shumë anije tejoqeanike, gjithmonë ka qenë oficeri i parë, komandant i vërtetë i makinës. Mbi gjashtë herë ka lundruar përgjatë tërë rruzullit tokësor. Pak ka vende ku nuk ka shkelur këmba e tij. Të shkruash për ... Read More »

Qani Osmani: SHQIPTARËT MES ZGJIMIT DHE NËNSHTRIMIT

Qani Osmani

Në zgjedhjet e fundit parlamentare dhe lokale në Mal të Zi, nuk i ka humbur zgjedhjet populli shqiptar me vetëdije kombëtare dhe ideal të pastër që jeton në këto treva, por kanë humbur partitë politike shqiptare dhe ka fituar DPS-i që proklamon një koncept qytetar manipulues dhe të dështuar, ku vota shitet për një thes me miell dhe ku paga ... Read More »

Esat Mehmeti: VITI I RI, ULQININ E GJEN ME SHUMË TË RINJ TË PAPUNË, PA PERSPEKTIVË!

Esat Mehmeti

Punësimi është një nga problemet më të mëdha që po përcjellë shoqërinë tonë. Sipas të dhënave zyrtare, niveli i papunësisë është i lartë. Të shtyrë nga papunësia, rinia e sotme preferon të largohet nga ky vend, sepse, nuk iu  shkon fjala, s’iu dëgjohet mendimi, nuk kanë të ardhme të qëndrueshme, me një fjalë s’shohin perspektivë. Qeverisja lokale me një politikë ... Read More »

Albina Osmani Markasheviq: Femra në politikë, jo për dekor dhe statistikë!

Albina Osmani Markashi

Barazia gjinore në pjesëmarrjen politike është aspekt fondamental i qeverisjes demokratike moderne. Sipas standardeve ndërkombëtare, meshkujt dhe femrat duhet të kenë të drejta dhe mundësi të barabarta për pjesëmarrje të plotë në të gjitha aspektet dhe nivelet e proceseve politike. Megjithatë, në praktikën tonë është shumë sfiduese për femrat që t’i gëzojnë dhe t’i ushtrojnë këto të drejta. Shkalla e ... Read More »

Scroll To Top