Saturday , September 21 2019
Lajmi i fundit

Canka: PËRPARA MASHTRUES

Mustafa Canka

Edhe ato që e dhanë këtë dezinformatë, dinë që kjo gjë absolutisht nuk është e saktë. Unë asnjëherë në jetë nuk kam mashtruar, për dallim nga mashtruesit e dëshmuar. Mirëpo, është e rëndësishme që edhe në këtë rast lënë gjurmë. E dinë ato mirë që çdo faturë, çdo muaj, iu dorëzua personalisht atyre të cilët porositën shërbimet dhe me të ... Read More »

Ismet KARAMANAGA: Gjylije Sadiku-Muharremi (portret)

Gjyla

Pak ka pasur femra në Ulqin, të cilat kanë ditur “me ba dyzen”, të këndojnë, t’i bien dajres, të vallëzojnë, të kërcejnë, ashtu siç ka ditur Gjyla… Në shumë emisione kushtuar muzikës popullore, Jenuzi shpesh e ka shoqëruar me fizarmonikë nënën e tij. Ky duet i rrallë tek ne ka mbetur i shënuar si një mjeshtri artistike, në veçanti këngët ... Read More »

Qani  Osmani: INTELEKTUALI I VËRTET

Qani Osmani

       Që në fillim nuk duhet haruar se fjala intelektual ka prejardhjen nga gjuha latine “Intellectus” dhe kjo nënkupton çdo person nga të dy gjinitë njerëzore, që njohurit dhe dijen e tyre e vejnë në shërbim të shoqërisë njerëzore. Konceptet e intelektualëve duhet të priren nga sendërtimi ku shoqëria të jetoj në paqe, në dashuri, drejtësi, mirësi e respekt. ... Read More »

Ulkiana Tela: NËNTORI ZHGËNJYES NË MALËSI

Tuz, Tuzi, Malesia, Malesija

Edhe pse në prag të ,,Ditës së shenjtë Arbërore,, kësaj date të rëndësishme për kombin tonë, datë kjo e bashkimit dhe fitorës së popullit tonë të shumëvuajtur,ne  këtë nëntor  u zgjuam të zhgënjyer e të hidhëruar nga disfata e thellë e partive shqiptare në zgjedhjet lokale në Malësi. Pritshmëria se këto ditë krenarie do festonim me zemër plot e me ... Read More »

D.Llolla: Në përballje me një proces planifikimi buxhetor që nuk reflekton interesat e qytetarëve

Drita Llolla

Më lejoni të risjell në vëmendjen tuaj shqetësimin që u ngrit para disa ditësh nga kolegët e mi, rreth dëgjesës private, që u realizua në kurriz të të drejtave tona, për t`u informuar dhe për të marrë pjesë në procesin e planifikimit buxhetor për vitin 2018. Praktika e buxhetimit me pjesëmarrje është një mekanizëm që siguron përfshirjen tonë në identifikimin ... Read More »

Sutki Malohoxha: CAFI I HASANAGËS (1857 – 1935)

cAFI

  Qyteti i Ulqinit që nga viti 1393 kur u pushtua për të parën herë nga turqit osmanllinj, apo më drejt, që nga viti 1571 kur përfundimisht ra nën sundimin osmanllinj, hyri në sferën e ndikimit të kulturës dhe civilizimit orientalo-islam. Ky qytet ra nën pushtimin otoman shumë më vonë se disa territore fqinje. Nën ndikimin e kulturës dhe civilizimit ... Read More »

I.Karamanaga: KAPEDAN MUZAVID BILALI

Muzavidi

  Duke folur me të, keni çfarë të dëgjoni dhe mësoni. Nuk flet shumë, por flet me fakte për gjërat që i ka përjetuar në det. Flet për ekuipazhin, portet e mëdha, anijet me të cilat ka lundruar. Në det ka qenë trim dhe i vendosur, një njeri i cili ka pasur autoritet të veçantë. Bile edhe konstruksioni i trupit ... Read More »

Qani Osmani: IDENTITETI FETAR I SHQIPTARËVE

Qani Osmani

Ndjenja fetare është instikt i natyrshëm i njeriut dhe ai u shfaq që nga kohët më të lashta. Ernest Renana në librin e tij “Historia e feve”, thot: “Mund të ndodhë të pakësohet çdo gjë që ne dëshirojmë, të dobësohet mendja, të stagnojë shkenca dhe të menduarit, të zvoglohet entuziazmi i njeriut për përdorimin e lirive të njeriut. Mirëpo është ... Read More »

S.Nikshiqi: Delta e Bunës është perla e fshehur e Adriatikut

Bojana, Buna

  E ndarë midis Shqipërisë dhe Malit të Zi, grykëderdhja e Bunës, me faunën dhe florën e pasur, mbetet një kartolinë e një Mesdheu që nuk ekziston më. Është një nga pjesët më të virgjëra të bregdetit shqiptar. Delta e Bunës njihet nga shkodranët si grykëderdhja e Bunës, aty ku ujërat e këtij lumi bashkohen me Detin Adriatik. Vetëm pesë ... Read More »

Linda Kurt: DHUNA NUK KA ARSYETIM – REFUZO ABUZIMIN!

Linda Kurt

             Fëmijët dhe personaliteti që nisë formimin tek ata e më pas i karakterizon, janë produkt i punës dhe angazhimit jo vetëm i prindërve apo i familjes por edhe i shoqërisë në të cilën veprohet apo funksionojmë. Meqenëse akoma sot, ‘rrahjet konsiderohen mjet pedagogjik – mjet disciplinimi, në këtë mënyrë fëmijët jo rallëherë i ekspozohen dhunës. Ushtruesi më i ... Read More »

Scroll To Top