Friday , October 18 2019
Lajmi i fundit

I.Karamanaga: KAPEDAN MUZAVID BILALI

Muzavidi

  Duke folur me të, keni çfarë të dëgjoni dhe mësoni. Nuk flet shumë, por flet me fakte për gjërat që i ka përjetuar në det. Flet për ekuipazhin, portet e mëdha, anijet me të cilat ka lundruar. Në det ka qenë trim dhe i vendosur, një njeri i cili ka pasur autoritet të veçantë. Bile edhe konstruksioni i trupit ... Read More »

Qani Osmani: IDENTITETI FETAR I SHQIPTARËVE

Qani Osmani

Ndjenja fetare është instikt i natyrshëm i njeriut dhe ai u shfaq që nga kohët më të lashta. Ernest Renana në librin e tij “Historia e feve”, thot: “Mund të ndodhë të pakësohet çdo gjë që ne dëshirojmë, të dobësohet mendja, të stagnojë shkenca dhe të menduarit, të zvoglohet entuziazmi i njeriut për përdorimin e lirive të njeriut. Mirëpo është ... Read More »

S.Nikshiqi: Delta e Bunës është perla e fshehur e Adriatikut

Bojana, Buna

  E ndarë midis Shqipërisë dhe Malit të Zi, grykëderdhja e Bunës, me faunën dhe florën e pasur, mbetet një kartolinë e një Mesdheu që nuk ekziston më. Është një nga pjesët më të virgjëra të bregdetit shqiptar. Delta e Bunës njihet nga shkodranët si grykëderdhja e Bunës, aty ku ujërat e këtij lumi bashkohen me Detin Adriatik. Vetëm pesë ... Read More »

Linda Kurt: DHUNA NUK KA ARSYETIM – REFUZO ABUZIMIN!

Linda Kurt

             Fëmijët dhe personaliteti që nisë formimin tek ata e më pas i karakterizon, janë produkt i punës dhe angazhimit jo vetëm i prindërve apo i familjes por edhe i shoqërisë në të cilën veprohet apo funksionojmë. Meqenëse akoma sot, ‘rrahjet konsiderohen mjet pedagogjik – mjet disciplinimi, në këtë mënyrë fëmijët jo rallëherë i ekspozohen dhunës. Ushtruesi më i ... Read More »

Qani Osmani: PSEUDOINTELEKTUALËT

Qani Osmani

  Në çdo shoqëri vlen të përmendet fakti se përveç intelektualëve të mirë dhe të vërtet ekzistojnë edhe intelektualët e këqij. Këto intelektual e tillë (të këqij) operojnë me një interes vetjak, me një injorancë karshi shoqërisë dhe shpesh ata janë të manipuluar. Këto intelektual janë të korruptuar dhe urrejnë dialogun dhe nuk tolerojnë kundërshtinë. Për të tillët pasuria materiale ... Read More »

Albina Osmani Markasheviq: BOTA FEMËRORE

Albina Osmani Markashi

Gjinia femërore është një botë ne vete, prandaj shumë femra (me përjashtime) kanë tendencë për t’u krahasuar me njëra tjetrën, qoftë me vetëdije apo pa vetëdije. Në veçanti, ky krahasim vjen në shprehje, ose bëhet tepër i dukshëm dhe më i përfolshëm. Kur një femër gjysmë e formuar, ose me plot mungesa në karakter dhe profesion, ndjehet e rrezikuar nga ... Read More »

I.Karamanaga: MUSTAFA CANKA – INTELEKTUAL GUXIMTAR I VËRTETË

Mustafa Canka

  Vështirë të shkruash për te pasi që ai shkruan më tepër dhe më shumë se shumë nga ne të tjerët, për çdo ditë, kështu që pa dyshim në shkrimin tim ka me pasur edhe ndonjë mungesë nga aktivitetet e tija. Mirëpo, shkrimet, në veçanti për njerëz publikë të cilët merren më gjëra të përditshme, siç është edhe Mustafa Canka, ... Read More »

Qani  Osmani: PARTITË  POLITIKE  DHE  DEMOKRACIA  INTERNE

Qani Osmani

  Marrëdhënjet brendapartiake, në parim paraqesin fshehtësi për njerëzit jashtë partive, por nganjëherë edhe për vetë anëtarët e rëndomtë të partive politike. Është e zakonshme që partitë para opinionit të plasojnë informata mjaft tërheqëse për strukturën e anëtarësisë partiake, funksionimin e organeve partiake, pjesëmarrjen e barabartë në diskutim të anëtarëve të partisë pa marrë parasysh pozitën e tyre në hierarkinë ... Read More »

Në Prishtinë: Promovohet libri “Krijime popullore shestanase”

Sima

  Këto ditë në Prishtinë është promovuar libri “Krijime popullore shestanase”, nga autori Simë Gjon Dobreci. Ky libër, u tha në promovim, është dëshmi e kujdesit dhe e seriozitetit shkencor për mbijetesën e fakteve kulturore shqiptare. Sipas librit shestanas e quajnë vetën banorët e krishterë të Shestanit, Pinçit, Ljares, Briskut dhe Thjanit ose ata që janë me rrënjë prej këtyre ... Read More »

Qani Osmani: PARTITË POLITIKE DHE FRAKSIONET

Qani Osmani

Fraksionet janë rezultat i veprimit praktik të partive politike dhe pasojë e interesave të caktuara të individëve dhe grupacioneve që formohen rreth tyre. Qysh në fillim duhet të përmendet se është tepër vështirë që me përpikshmëri të zbulohen shkaqet, motivet dhe faktorët që ndikojnë që të vijë deri te paraqitja e fraksioneve brenda një partie politike. Shpeshherë bartësit e tendencave ... Read More »

Scroll To Top