Saturday , June 6 2020
Lajmi i fundit

Qani Osmani: IDENTITETI I PËRBASHKËT KOMBËTAR

Qani Osmani

Me 11 mars në Ulqin Instituti i Komunikimit “Medius” nga Tirana në bashkëpunim me Shoqatën e Artistëve dhe Intelektualëve “Art Club” dhe gazetën “Koha javore” organizuan debatin publik me temë “Identiteti shqiptar në procesin e integrimit të Malit të Zi në Bashkimin Evropian”. Fillimisht dëshiroj ti përgëzoj organizatorët e këtij debati të ashtutëquajtur publik, pasi gjatë tërë kohës panelistët debatonin ... Read More »

Llolla: E ARDHMJA DHE PROGRESI I SHOQËRISË NUK DUHET MBAJTUR PENG NGA PATRIARKATI

28783361_10160031315360075_5123196362021117876_n

“Ndihem e privilegjuar që gjendem përpara jush, si përfaqësuese e brezit të ri të aktivisteve, për të rikthyer në vëmendje rëndësinë e fuqizimit të gruas, në familjen dhe në shoqërinë malazeze. Si fillm, le t’i kujtojmë me mirënjohje të thellë gratë dhe vajzat ndër shekuj, të cilat nga luftëtare për barazinë gjinore, janë kthyer në pioniere për ndryshime të rëndësishme ... Read More »

I.Karamanaga: PORTRET – HADIXHA BAKALLI-GJONI

hadixha-gjoni

“E fortë si guri”, por e suksesshme dhe me fat, në politikë si edhe për emancipimin e grave. Gjithmonë kam pasur dëshirë si kalalesh ta shoh edhe më lartë… Zonja Hadixhe Bakalli GJONI është një femër e rrallë në politikën tonë . Them se është e rrallë, pasi që të rralla ishin ata femra, të cilat barabar me meshkuj kanë ... Read More »

Qani Osmani: Çfarë është demokracia?

Qani Osmani

Demokracia sot është një fjalë e njohur për shumicën dërmuese të shoqërisë. Pra, sot termi demokraci botërisht kuptohet që rrjedh nga greqishtja: demos-popull dhe kratia-rend. Demokracia është “sistem i qeverisjes që buron nga populli, funsionon me popullin dhe për popullin” (Abraham Lincoln), ky përkufizim i idealit bazohet në idenë e sovranitetit popullor, i cili siguron qeverisjen e drejtpërdrejt ose nëpërmjet ... Read More »

Medjen Shaptafa: ÇFARË NA THOTË ÇËSHTJA E SERVANTESIT?

Medjen Shaptafi

Ulqini është qytet që ekziston në kohë dhe hapësirë dhe përmban simbole të ndryshme gjeografike, historike, shoqërore dhe kulturore. Nëpër qytet kanë kaluar perandori të ndryshme por qyteti ka mundur t’i bëjë ballë të gjithë presioneve të ndryshme dhe të ruajë trungun e vet dhe identitetin e tij si dhe të pranojë dhe integrojë mjaft elemente origjinale nga qytetërimet botërore. ... Read More »

Mentor Llunji: EDHE SERVANTESI DO ISHTE KUNDËR – KONTRABANDIM I NJË MITI

Llunji

Konkursi i skulpturës Servantesi dhe Dulcinea u bë pa Dulcineen….Femra shqiptare edhe ashtu historikisht e përjashtuar, u përjashtua edhe një herë, kësaj radhe e gurosur në përmendore si një konkubinë në prapavijë. Përmendorja në kuptimin e saj burimor do të thotë te përmendesh… Te ruash nga harresa… Ne rrënxen e Kalasë në mungesë të ideve ne po përmendim një mit… ... Read More »

Ibrahim Berjashi: POLITIZIMET E STËRTEPRUARA

Ibrahim Berjashi

Ulqini është një qytet shumë kontraverz, sikur detyrimisht duhet çdo fonemë e lëre më frazë, të politizohet. Normalisht se mendimi i lirë e profesionist, duhet të përfillet. Nuk e kam ndërmend që të nënshkruaj peticione as vendime, do të apostrofoj dukurinë e  p o l i t i z i m e v e që shfaqen në këtë mjedis, qoftë ... Read More »

Edin Pelinkoviq: HAPAT E JETËS SË SHËNDETSHME

IMG-adf6ead4153e7dd374dcb4ca4cae12d2-V

” Mjeku shpeton jeten, kurse fizioterapeuti i jep jetes vlere” Pervoja dermuese ne punen e rehabilitimit ne hemiplegji (duke bere anamnezen) kam ardhur te perfundimi se pervec predispozitave gjenetike stili jo i shnetshem jetsor rezulton para se gjithash me probleme kardio- vaskulare te cilet i paraprin semundjeve cilat jane ne skalen me te larte te mortalitetit. Kjo me shtyri te ... Read More »

Hajrullah Hajdari: “ZGJOHU ULQIN ME ZEMËR PËRPARA TA MBROJMË TË ARDHMEN”

hajro-hajdari

Për disa ditë, në komunën e Ulqinit, do të mbahen zgjedhjet e nënta ( 9 ) lokale me ç’rast qytetarët e kësaj njësije territoriale do të zgjedhin përfaqësuesit e tyre, të cilët mësëmiri do t’i përfaqësojnë interesat e tyre politike dhe ekonomike në katër vitet në vijim. Qytetari është bërthama e demokracisë, ndaj atij i takon që më votën e ... Read More »

Qani  Osmani: KUSH DONË TA GJUNJËZOJ ULQININ?!

Qani Osmani

  “Një popull që voton të korruptuarit, mashtrues, hajdutë dhe tradhëtarë, ai popull nuk është viktimë, por bashkëpuntor i tyre” -GEORGE  ORWEL- Të nderuar lexues e dua pa kufi Ulqinin, e pa mundur është mos ta duash nëse jeton dhe punon aty? Ulqinin e dua nga gjenesa e saj, ja dua gjuhën e pastër shqipe, natyrën e bukur, doket dhe ... Read More »

Scroll To Top