Wednesday , June 26 2019
Lajmi i fundit

Q.Osmani: NË CILIN „MULLI” DO TË BLUHEN VOTAT E SHQIPTARËVE?

Zgjedhjet, Izbori, Kutija e votimit, Glasacka kutija

Mali i Zi sërish ndodhet para një teatri zgjedhor,i cili pritet të shfaqet brenda muajit tetor. DPS në krye me Gjukanoviqin mund të jetë sërish i sigurtë në fitoren e radhës,ndërkohë që partitë opozitare malazeze do të mundohen,kush më shumë e kush më pak,të nxjerrin kushtëzime të ati përatyshme,për ta bërë sa ma interesante fushatën dhe debatin parazgjedhor. Legjitimimi i ... Read More »

N.GEGAJ: HAPA TË SIGURTA DREJT KOMUNËS SË MALËSISË

Nikolle Gegaj

Çështja e Komunës me kompetenca të plota është çështje jetike për banorët e Tuzit dhe Malesise, për diasporën e më gjërë. Ajo është multidimensionale. Në të përfshihen problematika lokale, kombëtare, kulturale, etnike, fetare, ekonomike, sociale, qytetare, historike, etnografike, shpirtërore, shëndetësore, ndërkombëtare, organizative, ekologjike, si dhe çështje të zhvillimit të qëndrueshëm. A duhet që të nxitohemi në realizimin e kësaj ideje ... Read More »

Qani Osmani: Turqia mes lindjes dhe perëndimit  

Qani Osmani

Tentativa për grusht shteti nga një pjesë e ushtrisë turke,bëri jehonë të madhe në tër botën nga se Turqia është anëtare e NATO-s dhe roli i saj në bashkësinë ndërkombëtare është bukur i madh. Kjo tentativë u përcoll me vëmendje shumë të madhe edhe në trojet shqiptare si në Shqiperi,Kosovë,Maqedoni,Mal të Zi,në Luginën e Preshevës dhe tek shqiptarët gjithandej botës. ... Read More »

Xhaladin Zeneli: GJASHTË DITË ANKTHI DHE QENDRESE

Pamje nga Sutormani ku u vendosen rezervistët

 Me rastin e 25 vjetorit të një mobilizimi famëkeq  ( Korrik 1991-Korrik 2016) (Si refuzuan të rinjtë shqiptarë në Mal të Zi të shërbejnë në radhët e ushtrisë  jugosllave, në prag të konflikteve të përgjakshme të viteve ’90-të !) Fillimi i muajit korrik i vitit 1991, do të mbetet gjatë në kujtesen e te rinjëve shqiptarë të cilët në at ... Read More »

Romeo Gurakuqi: SHQIPTARËT DHE FJALORI I AKADEMISË MALAZEZE

Romeo Gurakuqi

Sot, Parlamenti i Shqipërisë do të duhet të marrë vendimin për ratifikimin e Protokollit të Marrëveshjes për Anëtarësimin e vendit fqinjë, Shteti i Qytetarëve të Malit të Zi, në Nato. Është një vendim që Shqipëria zyrtare duhet të marrë, për një vend me një pozicion të veçantë karshi botës shqiptare: në atë shtet banojnë 60000 shqiptarë etnikë, të shkëputur nga ... Read More »

QANI OSMANI: ISLAMI DHE KOMBI

Qani Osmani

Çështja e përkufizimit të fesë dhe kombit si nocione shoqërore, në kohën tonë është një temë tejet me rëndësi për arsye se shumë prej njerëzve kanë rezerva të paarsyeshme ndaj përkufizimit të njërit nocion apo tjetrit dhe jo radhëherë edhe i ngatërrojnë të kuptuarit e fesë dhe kombit deri në atë shkallë sa fillojnë të mendojnë se feja dhe kombi ... Read More »

Z.Beqiraj: NATO NË MBROJTJE TË DREJTAVE DHE TË LIRIVE TË SHQIPTARËVE NË MALIN E ZI

zyhni beqiraj

U bënë disa ditë që Sekretari i Përgjithshëm i NATO-s, Jens Stoltenberg dhe ministrat e jashtëm të vendeve anëtare, nënshkuan me Kryministrin e Malit Zi Millo Gjukanoviç, protokollin e antarësimit të Malit Zi në NATO. Padyshim ky është akti formal i nënshkrimit të dokumnetit të zgjerimit të 7-të Aleancës, përbën një ngjarje të shënuar për zhvillimet rajonale, globale dhe stabilitetin ... Read More »

N.Veliqi-Xh.Peroviq: Financimi i OJQ-ve nga buxheti i komunës – shpenzim apo investim?

Xhemal Peroviq, Nazif Veliq

Financimi i projekteve dhe programeve të OJQ-ve nga buxheti i Komunës së Ulqinit është një nga format e bashkëpunimit në mes të Qeverisjes vendore dhe organizatave të shoqërisë civile. Kjo formë e bashkëpunimit praktikisht do të thotë se Komuna e Ulqinit nga buxheti i vetfinancon realizimin e projekteve të OJQ-ve lokale. Shtrohet pyetja: a është Komuna e detyruar për të ... Read More »

Scroll To Top