Friday , November 15 2019
Lajmi i fundit

Mentor Llunji: AGJËRIMI

mentor-llunji

Agjërimi si akt filozofik, shpirtëror dhe fetar, si përgjigje për ngopje të të gjitha llojëve, është një akt reflektimi mbi vehten dhe veset. Mbi të gjitha, është një akt abstenimi dhe pastrimi. Pikërisht kjo i duhet politikës se shqiptarëve në Mal të Zi. Abstenim dhe pastrim. Kjo i duhet në rend të parë votuesit, që tashmë është i ngopur dhe ... Read More »

Z.Lika: PLATFORMAT E NAFTËS JANË DËNIM ME VDEKJE PËR TURIZMIN

Zenepa Lika

Duke u nisur nga fakti që Mali i Zi të martën shënon 25-vjetorin e shpalljes si Shtet ekologjik, e cila është e përcaktuar me Kushtetutë, nënshkrimi i kontratës së Qeverisës së Malit të Zi me kompanitë Eni dhe Novatek është akt i mosrespektimit të një regjioni të tërë dhe të resurseve të tij. Fakti që në afërsi të Plazhit të ... Read More »

Qani Osmani: ZGJEDHJET E LIRA DHE VERDIKTI I QYTETARIT

Glasacka kutija, Izbori, Votimet

Zgjedhjet e lira përcaktojnë thelbin e demokratizimit të shoqërisë dhe shtetit të së drejtës. Me zgjedhjet e lira argumentohen vlerat e shoqërisë, përfshirë këtu mënyrën e të kuptuarit dhe shfrytëzimit të drejtës së votës, sprova e bindjeve politike të liderëve partiakë për të respektuar të drejtën e votës dhe zgjedhjet e lira. Zgjedhjet e lira pasqyrojnë realitetin e pluralizmit në ... Read More »

Elezaga: U ZBULUA DERI NË FUND SERVILIZMI NDAJ GJUKANOVIQIT                                                                                                     

Skender Elezaga, Skender Elezagic

  Vizita e kryeministrit Millo Gjukanoviq është dhurata ma e madhe të cilën kanë mundë ta paramendojnë partitë opozitare në Ulqin, në fillim të finales së fushatës parazgjedhore, për zgjedhjet e tetorit. Jo vetëm deklaratat por edhe vet qëndrimi dhe mimikat e pjesmarrësve, e zbuluan deri në fund nivelin e servilizmit të përfaqsuesve të partive nacionale, partnerëve të PDS në ... Read More »

Qani  Osmani: ISIS – një përbindësh i shërbimeve antiislame

Qani Osmani

  Që prej ekzistimit të njerëzimit nuk ka të ndalur lufta mes të mirës ndaj të keqes, mes drejtësisë ndaj padrejtësisë dhe mes humanizmit ndaj ligësisë, sepse kjo luftë vlerash është e inkorporuar në vet qenien e njeriut si misherim i së mirës Hyjnore përkundër së keqes djallëzore. Pikërisht falë këtyre vlerave hyjnore, shoqëria muslimane që nga ekzistimi i saj ... Read More »

Valon S.Buzuku: ERA TRADHTI DHE PAPËRGJEGJËSI

Valoni

Kjo thënie, në mënyrë perfekte pasqyron gjendjen aktuale politike ne qytetin tonë?! Populli po dezorientohet dhe po tentohet “demobilizimi” i tij nga çdo rrjedhë shoqërore apo politike, emocionet e tija po keqpërdorohen, shpresat dal ngadalë po shuhen, principet po shkelen çdo ditë e me tepër në favor të interesave personale dhe të grupeve të caktuara. Qyteti po stagnon në çdo ... Read More »

Q.Osmani: NË CILIN „MULLI” DO TË BLUHEN VOTAT E SHQIPTARËVE?

Zgjedhjet, Izbori, Kutija e votimit, Glasacka kutija

Mali i Zi sërish ndodhet para një teatri zgjedhor,i cili pritet të shfaqet brenda muajit tetor. DPS në krye me Gjukanoviqin mund të jetë sërish i sigurtë në fitoren e radhës,ndërkohë që partitë opozitare malazeze do të mundohen,kush më shumë e kush më pak,të nxjerrin kushtëzime të ati përatyshme,për ta bërë sa ma interesante fushatën dhe debatin parazgjedhor. Legjitimimi i ... Read More »

N.GEGAJ: HAPA TË SIGURTA DREJT KOMUNËS SË MALËSISË

Nikolle Gegaj

Çështja e Komunës me kompetenca të plota është çështje jetike për banorët e Tuzit dhe Malesise, për diasporën e më gjërë. Ajo është multidimensionale. Në të përfshihen problematika lokale, kombëtare, kulturale, etnike, fetare, ekonomike, sociale, qytetare, historike, etnografike, shpirtërore, shëndetësore, ndërkombëtare, organizative, ekologjike, si dhe çështje të zhvillimit të qëndrueshëm. A duhet që të nxitohemi në realizimin e kësaj ideje ... Read More »

Qani Osmani: Turqia mes lindjes dhe perëndimit  

Qani Osmani

Tentativa për grusht shteti nga një pjesë e ushtrisë turke,bëri jehonë të madhe në tër botën nga se Turqia është anëtare e NATO-s dhe roli i saj në bashkësinë ndërkombëtare është bukur i madh. Kjo tentativë u përcoll me vëmendje shumë të madhe edhe në trojet shqiptare si në Shqiperi,Kosovë,Maqedoni,Mal të Zi,në Luginën e Preshevës dhe tek shqiptarët gjithandej botës. ... Read More »

Xhaladin Zeneli: GJASHTË DITË ANKTHI DHE QENDRESE

Pamje nga Sutormani ku u vendosen rezervistët

 Me rastin e 25 vjetorit të një mobilizimi famëkeq  ( Korrik 1991-Korrik 2016) (Si refuzuan të rinjtë shqiptarë në Mal të Zi të shërbejnë në radhët e ushtrisë  jugosllave, në prag të konflikteve të përgjakshme të viteve ’90-të !) Fillimi i muajit korrik i vitit 1991, do të mbetet gjatë në kujtesen e te rinjëve shqiptarë të cilët në at ... Read More »

Scroll To Top