Wednesday , June 26 2019
Lajmi i fundit

Dr Gani Karamanaga: XHAMIA E METERIZIT

Kisha ortodokse Ulqin

  Menjëherë në hyrje të Kalasë së Ulqinit bie në sy kisha ortodokse. Ajo është ndërtuar në fillim të shekullit XX në vendin ku deri atëherë ka qenë Xhamia e Meterizit. Është e vërtetë se kjo kishë është ndërtuar me gurët të cilët i kanë marrë prej bedenit të Kalasë. Gjithashtu me këto gur është ndërtuar edhe shtëpia e Simo ... Read More »

G.Ibroçi: KUR LAJMI BËN LAMSH

Gezim Ibroci

  Vërtet fuqia e fjalës është e madhe, andaj si gazetar duhet kujdes se si e transmetoni lajmin tek publiku, ishte kjo porosia që shpesh na e përsëriste profesionisti në këtë fushë, gazetari Dushko Vukoviq, gjatë trajnimeve në Institutin e medias të Malit të Zi, e që si thënie çdo ditë e më shumë po e vërtetoj. Të bësh lajm ... Read More »

G.Ibroçi: PËR HAJR JU QOFT MIQËSIA

Gezim Ibroci

Tashmë e paralajmëruar dhe stërlajmeruar u nënshkrua aneks marrveshja me të fortin, si duket gara kush i pari mbrrin në Podgoricë vazhdon. Për aq sa e njoh realitetin e politikës shqiptare në Mal të Zi aspak befasuese edhe pse shtrohet pyetja përse dhe deri kur kështu? Forca, partia që përveç përfaqësimit me deputet udhëheq edhe me KKSH-në ka zgjedhur kështu ... Read More »

M. Gorana: PORT MILENA

Arkiv, Arhiva, Port Milena

Fusha e Ulqinit për rreth Liqenit të Zogajve ka paraqitur sipërfaqe të rëndësishme të bujqësisë për Mal të Zi. Duke marrë parasysh se niveli i ujit në liqe ka osiluar në amplituda të mëdha, këtu prodhimet bujqësore në këtë hapësirë i ka bërë të pasigurta. Problem tjetër të madh paraqet fakti se ky rajon moçalor ka qenë përplot me mushkonja ... Read More »

Jaho Kollari: JETA ULQINAKE

Ulqini

(Me rastin e vizitës që ia bëra Ulqinit në fund të muajit maj të këtij viti)              Ishte një kënaqësi e veçantë t’i bëja vizitë qytetin tim, sidomos para sezonit turistik, ku të duket se njerëzit kanë më tepër kohë, janë më të hapur e të zhdërvjellët dhe komunikojnë më lirë, meqë jetojnë in spe! Pasi që shpresa, sipas një ... Read More »

M. CANKA: ULLINI ËSHTË SI NANA

Mustafa Canka

Një nga thëniet e vjetra thotë se ulliri është si nëna: të jep pa rezervë madje edhe atëherë kur vite me radhë është e lënë pas dore. Ndryshe nga hardhia, e cila krahasohet me femrën: ndëshkon menjëherë çdo mungesë vëmendjeje. Ullishtat e Ulqinit janë lënë pas dore në vitet e shtatëdhjeta dhe tetëdhjeta të fundshekullit të kaluar. Asohere ulqinakët më ... Read More »

G.Ibroçi: TI ZOTËRI NUK MË PËRFAQËSON!!!

Gezim Ibroci

Derisa dëgjoj politikanët të deklarohen ” unë jam përfaqësues i shqiptarëve, i votuesve, i elektoratit etj..” pyes veten dhe kërkoj pergjigje cili je ti që më përfaqëson mua?! Ti zotëri që po bën politik që nga fillimi i pluralizmit duke më peshkuar në fushatë me të drejtat që duhet ti kemi e që na mohohen si pakicë autoktone ndërsa këto ... Read More »

Dr Gani Karamanaga: Takimi me dr Ibrahim Divanoviqin në Ranë

gani_karamanaga

Për Ibrahim Divanoviqin kam shkruar një tekst në librin “Udhëtimi i një mjeku” (2015). Ai vjen si mjekë në Spitalin e Tivarit në fillim ti viteve të gjashtëdhjetës në shekullin e kaluar. Si specialist për sëmundje të brendshme (mjekësia interne) ka sjell një dituri të madhe, angazhim të veçantë për të sëmurit. Në ato kohëra pjesëtarët e kombit Shqiptarë si ... Read More »

AUTOSTRADA ADRIATIKO-JONIANE: Investimi më strategjik në Ballkanin Perëndimor

Geri Selanica

Nga Geri Selanica- Para disa muajsh Bashkimi Europian morri një vendim shumë të rëndësishëm dhe historik për Ballkanin Perëndimor, që 9 Korridoreve Europiane, t’i shtohet edhe Korridori Adriatiko–Jonian. Programi i Rrjeteve të Korridoreve Europiane TEN-T ka qëllim ndërtimin e infrastrukturës për të forcuar dhe integruar ekonominë e Europës. Ato janë arteriet e vërteta ekonomike të Europës dhe përcaktohen mbi bazën e ... Read More »

KRISTJAN DUKAJ: Arsimohuni, jo me diploma, por me libra

kristjan 20145 (1)

Vlerat e shekullit 21-një (pjesa e tretë) Po thonë që rruga e vetme për një të ardhme të mirë, është pikërisht shkollimi, si një ndër vlerat më të rëndësishme të shekullit 21-një. Para një shekulli studimet në SHBA, sot një ndër qendrat më të mëdha për studime, ishin shumë të lira, por sot, në shekullin e 21-një, ku teknologjia ka ... Read More »

Scroll To Top