Monday , May 21 2018
Lajmi i fundit

Prim.dr G. Karamanaga: PLAZHAT E ULQINIT ME RËRË (RANË)

Gani Karamanaga

Të gjitha plazhat në bregdetin e Malit të Zi përbëjnë 32,7 km. Prej tyre 50% gjinden në bregdetin e Ulqinit. Plazhi i madh – gjatësia 12,5 km, kurse gjërësi mesatare 100m. Ka qenë e quajtur edhe ”Bostan” sipas bostanit i cili prodhohet në afërsi (fusha e Shtojit), ose »Kopakabana e Ulqinit«. Peshkatarët e vjetër kanë thaën: ”pa shkom me gjujt ... Read More »

Canka: MAJI – MUAJI I KULTURËS NË ULQIN

Mustafa Canka

Ekziston thënia e vjetër: gjithçka është më bukur me kulturë. Është vërtetuar kjo këtë muaj në Ulqin: qyteti vërtet ishte qendër kulturore e përmasave më të gjëra se territori i tij administrativ. Çdo gjë ka filluar gjatë festave të 1 majit, fillimisht në plazhin “Kopakabana”, me koncertin e grupit “Colonia”, e pastaj, një ditë më vonë, është vazhduar me organizimin ... Read More »

I.Karamanaga për “Servantesin dhe Dulcineen”: RISI PËR ULQIN

Ismet Karmanaga

Lehtë është të kritikosh. Pas kësaj shfaqjeje më siguri ka vend edhe për kritika, pasi që ne të cilët e kemi përcjellë nga ana tjetër, e kemi më lehtë. Thuhet se “pas beteje të gjithë gjeneralët janë të urtë”. Posaçërisht skena e martesës e “Servetit ” me “Dulçinejën”, një vajzë nga Kalaja, një begesh, më një sklav, “rob”. Natyrisht, dashuria nuk ... Read More »

M.Canka: 40 DITË KRITIKE

Mustafa Canka

Për të gjithë ato që jetojnë nga turizmi tani vjen gjendja e jashtëzakonshme. Hotelet e mëdhenj në rivierën e Ulqinit janë hapur, plazhet po ashtu, rregullohen tarracat dhe objektet afariste, njerëzit shpresojnë që sezoni do të jetë më i gjatë se vitet e kaluara. Në 40 ditët e ardhshme vetëqeverisja e re lokale dhe organet shtetërore duhet të punojnë natë ... Read More »

Z. Beqiraj: U KNAQA PA MASË NË ULQIN

zyhni beqiraj

Për tre ditë isha në Ulqin pasi ishin festimet e çeljes se sezonit turistik nën okelion “Të gjithë për turizëm” U kënaqa pa masë! Siç më thonin ulqinakët e shumtë e të thjeshtë me të cilët isha në kontakt, organizimet ishin shumë te bukur, dhe se kishte vite që nuk ishin organizuar ashtu. Rrugët dhe sheshet plot, po ashtu edhe ... Read More »

Canka: EKSKLUZIVË E RREJSHME

Miss Shqiperia, Miss Albanija, Novosti

“Vecernje novosti” i Beogradit mbrëmë vonë ka publikuar shkrimin që në Ulqin do të mbahet konkursi për mis Shqipëria. Por, kishin edhe një “ekskluzivë”. Ja dhe citati: “Të mërkurën në Ulqin, ndonëse jo zyrtarisht, kishim mundësi të dëgjonim që në këtë spektakël do të vijnë shumë emra të njohur nga bota e politikës. Flitet që do të vijë kryetarja e ... Read More »

Sabri Salaj: ANËTARËSIMI NË NATO GARANTON PAVARËSINË E MALIT TË ZI

Sabri Salaj

Integrimi i Malit të Zi në NATO përfaqëson një nga fushat kryesore të interesit publik në vend, por njëkohësisht është sfidë për njohjen dhe përgatitjen e opinionit publik rreth misionit , plotësimin e kushteve si dhe  për kapacitetet e Aleancës Atlantike përballë sfidave të reja të shekullit 21. Në vazhdën e kësaj axhenda, Aleanca e NATO-së dhe Mali i Zi i ... Read More »

Halil-Dali Truma: SPORTI I ULQINIT NË GJENDJEN E “VDEKJES KLINIKE”

Të bëhesh sportist i suksesshëm është një nga ëndrrat më të bukura të çdo fëmije. Mirëpo, duke ditur se sporti, përveç që është një nga lëmit më të bukura, është edhe një nga aktivitetet më të vështira fizike, atëherë ta realizosh këtë ëndërr vërtet duhet shumë mund e sakrificë. Kjo ëndërr të ndanë nga çdo qejf fëmijëror dhe rinor. Pavarësisht ... Read More »

Xhavid Ustabeqiri: CUNAMI NË BUNË

Xhavid Ustabeqiri, Dzavid Ustabeciri, Blini, Keciga

Në Bunë siç është e ditur “me sukses” është bërë aksioni i rrënimit të barakave të cilën e ka bërë NP të mirat detare. Si dëm kolateral, një barakë është rrëzuar, por objektivi është goditur. Peshkatarët e Bunës të cilët nuk e kanë nënshkruar kontratën me NP të mirat detare, kanë qenë të detyruar ta nënshkruajnë, që të mos i ... Read More »

Dr Karamanaga: KOHËRA TË VËSHTIRA‏

Gani Karamanaga

Demonstratat në Prishtinë Të pakënaqur me gjendjen e popullit tyre studentët shqiptarë  organizuan demonstratat me parullën “Kosova republikë”   Trazimettë mëdha kanë qenë në Universitetin e Prishtinës. Këto filluan    me 11.mars 1981. Në kantinën e konviktit të studentëve, si shkak ka qenë ushqimi i dobët. Më vonë  lajmërohen parulat ku  kërkohet pozita e Kosovës më e mirë në shtetin e Jugosllavisë ... Read More »

Scroll To Top