Wednesday , January 16 2019
Lajmi i fundit

SABRI SALAJ: Rusia dhe dominimi në Ballkan – ÇËSHTJA E ULQINIT (3)

Sabri Salaj

Ky rivalitet ndërmjet Fuqive të Mëdha të cilët investonin për kohën pas largimit të Perandorisë Osmane nga pjesa evropiane, ndikoj që edhe shqiptarët t’u përshtatën rrethanave ndërkombëtare për përcaktimin e statusit të ardhmërisë së tyre politike. Lidhja Shqiptare duke parë rrethanat politike dhe konfrontimet diplomatike të shteteve të mëdha kërkonte të shfrytëzonte çdo mundësi të vogël për realizimin e autonomisë ... Read More »

Arh. Naser Çobaj: VËREJTJE NË PHU TË ULQINIT

Naser Cobaj

Aspekti ligjore: Nisur nga nenet 47 dhe 48 të Ligjit për Rregullimin e Hapsirës dhe Ndërtimin e Objekteve (Fl.Zyrtare e MZ 51/08) të cilët thonë: “Neni 47 – Planin hapsinor të Malit të Zi dhe planin hapsinor të hapsirës me dedikim të veçantë e bjenë Kuvendi i Malit të Zi -Planin hapsinor detal dhe studimin e lokacionit shtetëror e bjenë ... Read More »

Ibroçi Nimanbegut: PO BËN FUSHATË ME MUA?

Gezim Ibroci

I nderuar kryetari i Këshillit Kombëtar të Shqiptarëve në Malin e Zi, Genci Nimanbegu, të falënderoj që gjete kohën dhe u përgjigje në letrën time e hallin e të gjithëve besoj. Stara Varosh, lokaliteti i postimit tuaj tregon se ishe në udhëtim dhe u përgjigje, të faleminderit e çmoj efikasitetin.! Deklaroni që përgjigja nuk ka qëllim polemika, edhe unë po ... Read More »

G. Nimanbegu: PËRGJIGJE PRINDËRIT G.IBROÇI!

Genci Nimanbegu

Problemet e arsimit në gjuhën shqipe në Mal të zi nga pyetja e prindit Gëzim Ibroçi! Me shumë vend Gëzim, keni treguar për disa nga problemet e arsimit shqip në Malin e Zi! Kjo përgjegje nuk ka qëllim polemike por vetëm informim tuajin dhe njerëzve (prindërve ) mbi aktivitetin e Këshillit kombëtar! Ju nuk keni obligim për të përcjellni të ... Read More »

SABRI SALAJ: Ulqini si arenë diplomatike – ÇËSHTJA E ULQINIT (2)

Sabri Salaj

Vendimi i Fuqive të Mëdha për shtypjen e Lidhjes Shqiptare nga Porta e Lartë më qëllim dorëzimin e Ulqinit, kishte bërë jehonë të mëdha në korrespodencën evropiane ku gazeta “Obzor” vinte në dukje se Evropa, duke mos pasur mundësi të luftojë kundër shqiptarëve në brendinë kontinentale e detyroi Turqinë që ajo më të gjitha forcat ta luftonte Lidhjen Shqiptare dhe ... Read More »

Gëzim Ibroçi: I LINDUR FAJTOR

Gezim Ibroci

Në pa mundësi të bëj më shumë për momentin të kërkoj falje biri im, bile po të kërkoj falje publike. Ti linde dhe u rrite, fillove shkollën por jo i barabarte me moshatarët e tu, linde me faj si duket, edhe pse autokton ne tokën tënde, ti linde me fajin që linde shqiptar. Ti nuk konsiderohej i barabarte me moshatarët ... Read More »

SABRI SALAJ: Diplomacia e Fuqive të Mëdha – ÇËSHTJA E ULQINIT(1)

Sabri Salaj

Mosrealizimi i dispozitave të Traktatit të Berlinit konkretisht nenit 28, si dhe protokolli i posaçëm i 18 prillit 1880, përcaktimi i vijës kufitare ndërmjet Malit të Zi dhe Perandorisë Osmane mori një dimension tjetër dhe në skenën ndërkombëtare, diplomacitë e Fuqive të Mëdha nxorën çështjen e Ulqinit. Përplasjet diplomatike ndërmjet Fuqive të Mëdha për çështjen e Ulqinit nxorën në dritë ... Read More »

Frank Shkreli: EDHE NJË PRESION TJETËR KUNDËR SHQIPTARËVE NËN MALIN E ZI

Frank Shkreli

Problemet e shqiptarëve nën Mal të Zi njihen tanimë mirë nga të gjithë, brenda dhe jashtë trojeve shqiptare. Madje edhe ndërkombëtarët janë në dijeni të shkeljeve të të drejtave të njeriut të atyre pak shqiptarëve që jetojnë gjithnjë në trojet e veta nën Malin e Zi, përfshirë të drejtat politike, ekonomike, kulturore dhe gjuhësore, në mospërfillje me konventat ndërkombëtare. Çështja e pronave është një ndër problemet më të ... Read More »

Ilir Harasani: MONOPOL DEMOKRATIK

Ilir Harasani

Të jeshë shtet demokratik nuk mjafton veçse të keshë një sistetm demokratik, por ai duhet të jetësohet dhe në praktikë. Sot shumë shtete kanë sisteme demokratike por ka pak shtete demokratike.  Një sistem i tillë në Botën bashkohore veçanarisht në shtetet e zhvilluara është treguar si bazament dhe parakusht  për një shoqeri të barabart e të drejtë. Pikërisht për këtë ... Read More »

A.Salaj: ÇËSHTJA E GAZETËS “KOHA JAVORE”

Si pasojë e falimentimit të Shtëpisë Botuese “Pobjeda” SH.A., gazeta e vetme në gjuhën shqipe në Mal të Zi “Koha javore” u gjet në një pozitë delikate dhe kritike për të ardhmen e saj. “Koha javore” nuk duhet të përfshihet në procesin e falimentimit të “Pobjedës”, as në kuadrin e privatizimit të mundshëm të saj, pasi mediat e pakicave duhet ... Read More »

Scroll To Top