Sunday , September 23 2018
Lajmi i fundit

Sabri Salaj: ANËTARËSIMI NË NATO GARANTON PAVARËSINË E MALIT TË ZI

Sabri Salaj

Integrimi i Malit të Zi në NATO përfaqëson një nga fushat kryesore të interesit publik në vend, por njëkohësisht është sfidë për njohjen dhe përgatitjen e opinionit publik rreth misionit , plotësimin e kushteve si dhe  për kapacitetet e Aleancës Atlantike përballë sfidave të reja të shekullit 21. Në vazhdën e kësaj axhenda, Aleanca e NATO-së dhe Mali i Zi i ... Read More »

Halil-Dali Truma: SPORTI I ULQINIT NË GJENDJEN E “VDEKJES KLINIKE”

Të bëhesh sportist i suksesshëm është një nga ëndrrat më të bukura të çdo fëmije. Mirëpo, duke ditur se sporti, përveç që është një nga lëmit më të bukura, është edhe një nga aktivitetet më të vështira fizike, atëherë ta realizosh këtë ëndërr vërtet duhet shumë mund e sakrificë. Kjo ëndërr të ndanë nga çdo qejf fëmijëror dhe rinor. Pavarësisht ... Read More »

Xhavid Ustabeqiri: CUNAMI NË BUNË

Xhavid Ustabeqiri, Dzavid Ustabeciri, Blini, Keciga

Në Bunë siç është e ditur “me sukses” është bërë aksioni i rrënimit të barakave të cilën e ka bërë NP të mirat detare. Si dëm kolateral, një barakë është rrëzuar, por objektivi është goditur. Peshkatarët e Bunës të cilët nuk e kanë nënshkruar kontratën me NP të mirat detare, kanë qenë të detyruar ta nënshkruajnë, që të mos i ... Read More »

Dr Karamanaga: KOHËRA TË VËSHTIRA‏

Gani Karamanaga

Demonstratat në Prishtinë Të pakënaqur me gjendjen e popullit tyre studentët shqiptarë  organizuan demonstratat me parullën “Kosova republikë”   Trazimettë mëdha kanë qenë në Universitetin e Prishtinës. Këto filluan    me 11.mars 1981. Në kantinën e konviktit të studentëve, si shkak ka qenë ushqimi i dobët. Më vonë  lajmërohen parulat ku  kërkohet pozita e Kosovës më e mirë në shtetin e Jugosllavisë ... Read More »

Dr. Sabina Osmanoviq: TA RIKTHESH LIRINË ME PENDË

Sabina Osmanoviq, Sabina Osmanovic

(Recension për romanin e ri të shkrimtarit Besnik Mustafaj “Autoportret me teleskop”) Të shkruarit është një proces i mundimshëm, i cili kërkon sforcim të çdo qelize të trurit, kërkon kohë e mbi të gjitha sakrificë. Duke qenë se të shkruarit është një proces në vazhdimësi, t‘i rikthehesh atij pas një kohe të gjatë duhet të jetë akoma më sfilitëse. Të ... Read More »

Rexhep Lleshi: DITA E MËSUESIT PA MËSUES

Rexhep Lleshi

Nga Kronika e arsimit të Shtetit Amë, Shqipërisë, u shkëput 7 Marsi, data e hapjes së shkollës parë shqipe, për tu shenuar si Dita e Mësuesit. Me vurjen e pluralizmit, ajo ditë filloi të shenohet edhe në trevat tjera shqipfolëse, po edhe në Mal të Zi, në vendet ku jetojnë shqiptarët. Në fillim pati vështirësi organizimi për shkak polarizimi të ... Read More »

Canka (Monitor): KTHESË E FATMIR GJEKES

Mustafa Canka

Askush nuk ka mundur të supozojë që mbas 26 janarit Ulqini do të fitojë garniturë të tillë në pushtet. Dukej se është shtruar pyetja se cilin grupim më të madh politik, së bashku me partnerët e vjetër Unionin demokratik të Shqiptarëve dhe Partinë socialdemokrate, do të zgjedh Partia demokratike socialiste, e cila fitoi nëntë mandate të mëdha në përbërjen e ... Read More »

Shuqo Ustabeqir: LOJA E LASHTË POLITIKE

Shuqo Ustabeqiri, Suco Ustabecir

Në qytetin antik Oulkinion, thonë që Ulqini i tanishëm ashtu është quajtur, është luajtur partia spektakulare e shahut, e cila në thëniet popullore ende transferohet nga brezi në brez. Kjo lojë e lashtë i ka mbledhë qytetarët e Oulkinionit çdo të katërtin vit, por ndonjëherë edhe më herët. Loja është luajtur  me figura të gjalla, kështu që ne kishim mbretër dhe ... Read More »

Canka: GJUKANOVIQIT ASKUSH SI KA FAJ

Mustafa Canka

Marrëveshja për formimin e koalicionit paszgjedhor në Ulqin është padyshim goditje e rëndë për Partinë demokratike të socialistëve. Para së gjithash, sepse kjo bëhet në prag të përgatitjeve për “nënën e të gjitha betejave”, e këto janë zgjedhjet e prillit në Podgoricë. Lideri i PDS-së Millo Gjukanoviq e dinë shumë mirë që nga rezultati i tyre do të varen të ... Read More »

Ali Cenaj: ULQINI NUK RA, KANË RËNË NUSET

Vetëm për ata me mungesë të informacionit elementar për të bëmat e të pabëmat gjatë gjithë këtyre viteve pluralizëm në skenën politike te shqiptarët në Mal të Zi, zgjedhjet e fundit dhe “rënia” e Ulqinit është befasi. Rezultati që partinë e kryeministrit Gjukanoviq në këtë komunë, për herë të parë pas 24 vitesh e solli në krye të listës së ... Read More »

Scroll To Top