Thursday , August 13 2020
Lajmi i fundit

Qani Osmani: Nacionalizmi i Kishës Ortodokse Serbe karshi pavarësisë së Kosovës

Qani Osmani

Kisha ortodokse Serbe me aktivitetin dhe propagandën e saj politike nxiti popullin serb të bëjë krimet më makabre ndaj popullatës civile dhe të pa mbrojtur shqiptare gjatë viteve 1998-99 në Kosovë me qëllim që të asgjesoj përfundimisht elementin shqiptar nga trojet e veta. Kjo Kishë që vuan nga sëmundja e amnezionit, çmendurisë nacionale, epshit ndaj urrejtjes kundër popujve jo-serb, me ... Read More »

 Qani  Osmani: MËSUESI I SOTËM DHE 7 MARSI

Qani Osmani

Për popullin shqiptar, një ndër datat me rëndësi kombëtare është 7 Marsi – Dita e Mësuesit, e cila shënohet si një ngjarje me shumë rëndësi kulturore dhe kombëtare në të gjitha trojet e banuara me shqiptarë. Kjo datë që e ka zanafillën e hershme, që të kujton themelet e para të shkollës shqipe, në fakt ka filluar të kujtohet që ... Read More »

Qani Osmani: DEMOKRACIA INSTITUCIONALE NË MAL TË ZI

Qani Osmani

Vetëdija kolektive dhe kultura politike janë dy elemente të ndërlidhura, prandaj për të funksionuar mirë vendi, është  e domosdoshme që këto dy komponenta të zhvillohen bashkërisht. Shumë teoricientë nga fusha e administrimit publik, dhe shkencave politike, organizatat administrative i konsiderojnë si tërësi njerëzish, ku si element kryesor i strukturës organizative dhe funksionimit të saj paraqitet sjellja shoqërore e njerëzve. Nisur ... Read More »

Qani Osmani: LIDERËT KARIZMATIK

Qani Osmani

Karizma si art i magnetizmit personal është një term i rëndësishëm në sferën e sociologjisë, psikologjisë, dhe të shkencave konjitive, që ndërlidhet edhe me mbiemrin karizmatik, me shprehjet prijës karizmatik, lider karizmatik i biznesit, yll muzikor karizmatik në skenë, sportist karizmatik etj. Karizma i bën zotëruesit e saj të duhen nga të tjerët, të besohen dhe të kërkohen për të ... Read More »

Prim.Dr. Gani Karamanaga: Qendra rekreativo-shëndetësore në Ulqin

Gani Karamanaga

“Centroprojekat” Beograd-Zagreb së bashku me Komunën e Ulqinit si edhe Shtëpinë e shëndetit në vitin 1986 hartuan projektin studimor për ndërtimin e  Qendrës rekreativo-shëndetësore në Ulqin. Lokacioni i mundshëm ishte zona në Pyllin e pshave ndërmjet hotelit »Galeb« dhe »Albatros«. Në bazë shkëncore  janë marrur  si momente kryesore: Resurset natyror në regjionin e Ulqinit, patologjia e cila mundet të mjekohet ... Read More »

Qani Osmani: BALLKANI NË RROTËN E HISTORISË   

Qani Osmani

Ballkani njihet si vend me histori të trazuar e të kryqëzuar mes popujve që kanë jetuar në këto troje. Shekuj me radhë konfliktet dhe trazirat kanë qenë përditshmëri dhe kanë krijuar marrëdhënien dashuri-urrejtje mes banorëve të rajonit. Historia komplekse e kësaj humnere të vogël të kontinentit Evropian paraqet paradoks dhe mister në vete. Mirpo, gjithmon ka ekzistuar një shkëndijë që ... Read More »

M.CANKA: SHKURT PËR HAFIZ ALI RIZA ULQINAKUN

Hafiz Ali Riza Ulqinaku

Hafiz Ali Riza Ulqinaku, për mendimin tim modest, është filizi apo produkti më i bukur në historinë e qytetit tonë. Pse them produkti? Sepse ky mësues i madh i zemrës, fesë dhe kulturës, është lule e periudhës së mrekullueshme në historinë e Ulqinit, fundit të Perandorisë osmane, ndaj të cilës ne, akoma dhe në dëmin e vet, jemi kaq ashpërsisht ... Read More »

Prim. Dr. Gani Karamanaga: DEVASTIMET NË ULQIN

Gani Karamanaga

Rrëfimi 1 Devastimi i ullishtës Ullini është pemë e shenjtë, së bashku me fikun dhe palmën përmendet edhe në Kur`an. . Ullishta ka qenë gjithmonë njëra prej simboleve të Ulqinit. Janë mbjellur para qindra vjetësh .. Thojnë se i kanë sjellur prej lundrimeve detarët prej vendeve të larta, ullinjtë janë shumuar, janë ndërtuar kilometra murinjësh për të rrethuar dhe mbrojtur ... Read More »

Qani Osmani: URIMI MË I MIRË PËR VITIN E RI!

Qani Osmani

Kam vështërsi dhe dilema që ta gjejë mënyrën e duhur për ta nisur urimin për këtë Vit të Ri. A duhet nisur me “Gëzuar” apo me “Urime”…. teksa i drejtohesh një audience më të gjërë, anonime, me të cilën një kohë të gjatë ke ndarë mendime dhe opinione lidhur me çështje reale dhe të prekshme të jetës shoqërore dhe politike ... Read More »

Qani Osmani: FUNDVIT PA ARSYE!

Qani Osmani

Fundviti është periudha kur duhet rikujtuar vitin që po lëmë pas, ditët dhe të arriturat ose atë që është dashtë të arrihet në dymbëdhjetë muajt e kaluar. Gjithandej në botë, aty ku festohen festat e fundvitit, përkatësisht festa e vitit të ri, ngërthen në vete gëzim e mërzi, nostalëgji e shpresë, botëkuptim e motiv për jetën. Ide të reja për ... Read More »

Scroll To Top