Sunday , February 17 2019
Lajmi i fundit

Enver Robelli: QEVERISJA NUK ËSHTË PERFORMANCË ARTISTIKE

Mbi stilin e ri të qeverisjes nga Edi Rama, i cili mund të zvetënohet shpejt dhe të shndërrohet në lojë qesharake politike Ende nuk kanë kaluar 100 ditë. Ende është herët të bëhet bilanci i parë i qeverisjes së Shqipërisë nga Edi Rama, i cili në politikë hyri si piktor e publicist. Parimisht është mirë që në politikë të ketë ... Read More »

MR. Sabri Salaj: VOX POPULI, VOX DEI

Sabri Salaj

          Deklaratat e fundit të liderëve politik në  Komunën e Ulqinit në lidhje më zgjedhjet e parakohshme, kanë hapur një debat të gjerë në opinionin publik të Komunës së Ulqinit dhe më gjerë . Si do të  jetë e ardhmja e qytetit të Ulqinit, do të  vazhdojmë të ngelim në nivelin e politikës së thashethemeve  apo ... Read More »

SHKODRANË TË LLASTUAR

Gilman Bakalli Për shkodranët meritokracia në rangje të larta të drejtimit të shtetit është një stomak që njeh dhe bluan vetëm një ushqim lokal tradicional me tre përbërës kryesorë: “shkodran”, “antikomunist” dhe “familje e madhe”. Përbërësit e tjerë si, profesionalizmi dhe arritjet individuale pavarësisht origjinës biologjike apo sociale, trupi i shkodranit i jashtëqet vrullshëm. Natyra qibare e këtij stomaku shpaloset ... Read More »

I.KARAMANAGA: SI E PËRJETOVA „KURSIN“ NË STAMBOLL

Ftesa për vizitë ka qenë e drejtuar Bashkësisë Islame të Ulqinit, dhe ato, edhe i kanë propozuar personat, të cilët kanë marrë pjesë në këtë vizitë. Edhe unë, me kënaqësi e kam marrë ftesën. Në këtë formë dëshiroj të shpreh një falënderim të posaçëm të gjithëve, duke filluar nga ato të cilët më kanë propozuar, deri ke ato të cilët ... Read More »

M. CANKA: SHQIPJA NË ULQININ TONË

Janë vërtetë të thella rrënjët e shqiptarëve në Ulqin dhe ato padyshim datojnë që nga themelimi i këtij qyteti të mrekullueshëm në shekullin e pestë para epokës së re. Që nga ato kohëra nëpër këtë rajon kaluan nëntë qytetërime të mëdha (dhe po aq pushtues), kurse shqiptarët gjatë gjithë atyre 2500 viteve ruajtën jo vetëm veçantinë e vet nacionale, por ... Read More »

I.H.: ULQINI SI MONAKO – PSE JO?

Duke u nisur nga ajo që nga ideja deri tek realiteti është rrugë e gjatë por jo e pa arritshme , dhe që realja në një mënyrë rrjedhë nga idealja, kuptojmë që këto dy koncepte janë të ndërlidhura. Si rezultat i kësaj, mund që çdo kush nga ne të ketë ide të caktuara për çështje të caktuara në shpresë realizimit ... Read More »

Canka për „Monitor“: “NXËNËSIT E MIRË” NË RIPROVIM

Mustafa Canka

Më kot drejtori politik i Partisë demokratike socialiste Tarzan Millosheviq në fund të javës së kaluar gati gjashtë orë ka tentuar të bind liderin e Partisë demokratike (PD) Fatmir Gjeken që deri në zgjedhje të rregullta lokale vitin e ardhshëm edhe partiaE  tij të rrijë në pushtet me Forcën e re demokratike të Nazif Cungut, të cilës do ju bashkëngjitej ... Read More »

Xhemal M. Peroviq në TV Teuta: NË ULQIN KEMI TË PAPREKSHËM

Xhemal Peroviq, Dzemal Perovic

Diku në fillim të sezonit turistik, Monitoring grupi i Ulqinit – MOGUL, organizoj performansin rrugorë me moton “Lironi rrugën”, me qëllim që të tërheqim vëmendjen e opinionit dhe institucioneve përkatëse për një veprim të paligjshëm të Ndërmarrjes hoteliero-turistike, e kjo është pagesa për hyrje në ishullin Ada.Sipas rezultateve të monitorimit kemi dokumentuar se ky nuk është vetëm veprim i paligjshëm ... Read More »

CANO LAZOJA: NË ULQIN ASGJË TË RE

Cano Lazoja

Natyra ime është direkte. Qe të jem sa më i afërt me lexuesit do ta thjeshtoj, konkretizoj. Edhe pse temën nuk dua ta orientoj që të ketë manifestim personal por që të kuptohet esenca, më duhet të kaloj pak në mënyrë sipërfaqësore mbi biografin time. 1. Në vitet 90 si gjimnazist me disa shokë dhe shoqe nga klasa kërkuam një ... Read More »

Robert Ivezaj: ANATOMIA POLITIKE E MALËSISË PARA GËNJESHTRËS SË RADHËS

Tuz, Tuzi, Malesia, Malesija

Në mbledhjen e fundit të Kuvendit lokal të Komunës urbane të Tuzit, të mbajtur më 10.09.2013, me votat e përfaqësuesve të opozitës (IQ-së, ASh-së, LDMZ-së dhe Listës për Tuz) së bashku me UDSH-në, e cila është pjesë e mazhorancës, u votua propozimi i IQ-së, që të ndërpritet kontrata me kompaninë “Investment and Consulting doo” e cila punojë elaboratin për arsyetshmerinë ... Read More »

Scroll To Top