Friday , April 19 2019
Lajmi i fundit

Edin Gjoni: SHQIPËRIA KRENARISHT NË SHEKULLIN E RI

Edin Gjoni

Të dielen, në New York, Shoqata Ana e Malit organizoj darkën vjetore me rastin e Ditës së Flamurit. Fjalën e rastit në këtë mbrëmje e mbajti imam Edin Gjoni, fjalimin e të cilit e përcjellim në tërësi: Të nderuar zonja dhe zotërinj, Vëllezër dhe motra, Mirëmbrëma, Më lejoni që në fillim fare ta shprehi mirënjohjen time më të thellë organizatorit të ... Read More »

M. Bardhi: GABOVE, ZOTËRI KRYEMINISTËR GJUKANOVIQ!

Mehmet Bardhi

Incidenti që ndodhi  më 21 nëntor 2013, në Kuvendin e Malit të Zi, kur në debatë e sipër parlamentare, në seancën plenare gjatë ORËS SË PREMIERIT,  kryeministri Millo Gjukanoviq,  deputetit më të ri në Kuvendin e MZ, të partisë “Mali i Zi Pozitiv”, z. Dritan Abazoviq, i tha “bitango” , në gjuhën shqipe: batakçi, horr, kopuk, vagabond, endacak, faqezi (Fjalori ... Read More »

Gani Elezi: FITORE E MADHE E DEMOKRACISË SHQIPTARE

Demonstrimet e këtyre ditëve kundër armëve kimike kanë sjellë në Shqipëri një situatë të re. E re për nga problematike, e re edhe për nga mendësia. Për herë të parë që nga demonstrimet e dhjetorit të vitit 1990 qytetarët janë ngritur për një problem që nuk ka të bëjë me politikën, me interesat e partive politike apo të grupeve ekonomike ... Read More »

Canka, Rikthimi tek bujqësia: NUK JETOHET VETËM NGA TURIZMI

Mustafa Canka

Në situatën kur ka shumë pak tregues që do të filloj ndërtimi i hoteleve të prishur dhe rrënuar, një numër i konsiderueshëm i qytetarëve të Ulqinit ka vendosur ti kthehet punës në “fabrikën nën qiellin e hapur”. Dhe i ecën mire. “Nga turizmi jetohet dy muaj, nga bujqësia gjithë vitin. Sezoni duhet të shfrytëzohet që agrumet të cilët prodhohen këtu ... Read More »

Prim.dr Gani Karamanaga: PELOIDI (BALTA SHËRUESE MINERALE)

Ulqini gjendet në pjesën më juglindore të bregdetit Adriatik. Klima e Ulqinit është detare-subtropike. E karakterizojnë faktorët e shumtë natyrorë shëndetësorë. Në këte tekst do bëhet fjalë për peloidin (balta minerale shëruese). Gjendet në lokalitetin e Zogajve, Shtojit, është shumë e yndyrshme dhe me ngjyrë të zezë, me një strukturë koloide të lehtë. Ph 8,4-8,5 me shije të njelmët, me ... Read More »

Mr. Sabri Salaj: QYTEZA E KATËRKOLLËS

Sabri Salaj

Qyteza e Katerkollës, si pjesë e sistemit administrative të Komunës së Ulqinit, shtrihet në  Rajonin e Anës së Malit me një territor në të cilën gravitojnë mbi 20 fshatra me një popullsi mbi 6 mijë banorë, ku përfshirë migrimin dhe emigrimin kap një shifër mbi 30 mijë banorë. Rajoni i Anës së Malit  shtrihet në një fushë të begat pjellore ... Read More »

Canka, Dështim i koalicionit qeverisës: FUSNOTË NË HISTORI

Mustafa Canka

Vitin e ri 2014 Ulqinakët do ta presin në kulmin e  fushatës parazgjedhore. Disa javë më vonë do të tregohet se për kë ky vit është i mirëseardhur. Për momenti është vetëm e qartë që këtë qytet mbas këtij deklarimi të qytetarëve do ta udhëheq koalicioni, sepse askush nuk mund të fitoj numrin e mjaftueshëm të mandateve për ushtrimin e ... Read More »

S. SHKRELI: MONUMENTET SHQIPTARE NË MAL TË ZI NË RREZIK ZHDUKJE

“Thonë se gurët e mëdhenj atje poshtë në “Shën Mëri”, janë burrat që janë kthyer dhe kanë vdekur në vend. Po të jesh trim dhe zëmërbardhë e po të shkosh andej natën, i dëgjon të tregojnë historitë e tyre.” -M’u kujtua Petro Marko me romanin e tij “Retë dhe gurët” i botuar pas vdekjes së tij nga bashkëshortja dhe e ... Read More »

Enver Robelli: QEVERISJA NUK ËSHTË PERFORMANCË ARTISTIKE

Mbi stilin e ri të qeverisjes nga Edi Rama, i cili mund të zvetënohet shpejt dhe të shndërrohet në lojë qesharake politike Ende nuk kanë kaluar 100 ditë. Ende është herët të bëhet bilanci i parë i qeverisjes së Shqipërisë nga Edi Rama, i cili në politikë hyri si piktor e publicist. Parimisht është mirë që në politikë të ketë ... Read More »

MR. Sabri Salaj: VOX POPULI, VOX DEI

Sabri Salaj

          Deklaratat e fundit të liderëve politik në  Komunën e Ulqinit në lidhje më zgjedhjet e parakohshme, kanë hapur një debat të gjerë në opinionin publik të Komunës së Ulqinit dhe më gjerë . Si do të  jetë e ardhmja e qytetit të Ulqinit, do të  vazhdojmë të ngelim në nivelin e politikës së thashethemeve  apo ... Read More »

Scroll To Top