Tuesday , May 21 2019
Lajmi i fundit

Robert Ivezaj: ANATOMIA POLITIKE E MALËSISË PARA GËNJESHTRËS SË RADHËS

Tuz, Tuzi, Malesia, Malesija

Në mbledhjen e fundit të Kuvendit lokal të Komunës urbane të Tuzit, të mbajtur më 10.09.2013, me votat e përfaqësuesve të opozitës (IQ-së, ASh-së, LDMZ-së dhe Listës për Tuz) së bashku me UDSH-në, e cila është pjesë e mazhorancës, u votua propozimi i IQ-së, që të ndërpritet kontrata me kompaninë “Investment and Consulting doo” e cila punojë elaboratin për arsyetshmerinë ... Read More »

Halil Truma: KU MBETI SPORTI I ULQINIT?

Halil Truma

Është për të ardhur keq, duke e ditur se jetojmë në një qytet turistik, që kemi një mos organizim kaq të madhe sa i përket sportit në komunën tonë. Po pyes veten: vallë, me çfarë e kemi merituar ne një gjë të tillë? Ke prezantojmë ne? Përse udhëheqësit tanë nuk mendojnë për ne? Përse klubet tona janë fikur apo dita ... Read More »

CANKA: KU ËSHTË PLANI STRATEGJIK I KOMUNËS???

Vetëm me një klik në internet mund të bindeni që të gjitha komunat në Mal të Zi kanë miratuar planet strategjike të zhvillimit. “Plani strategjik nga njëra anë na definon vizionin, prioritetet strategjike dhe masat të cilat janë shprehje e dëshirave tona dhe mënyrës në cilën dëshirojmë këtë vizion ta arrijmë”, thonë përpunuesit e këtij dokumenti në Tivat. (nënvizoi MC) ... Read More »

N. Spahiu: FUQIA MORALE ËSHTË MË E MADHE

Shqiptarët, si në Kosovë si në Shqipëri, si kudo që janë, respektojnë autoritetin e jo argumentin.  Ky është mekanizmi që më së shumti frenon  shkuarjen tonë përpara si komunitet dhe si shoqëri. Nënvetëdijen e shqiptarëve po e drejton Kanuni i Lekë Dukagjinit dhe jo Bibla e Kurani. Shkrimet e mia, kush më shumë e kush më pak, kanë komente negative ... Read More »

ANALIZA E KATËRT E SEZONIT

SUKOBIN-MURIQAN

Mbas dhjet ditëve të  jashtëzakonshme, Ulqini fillon me shpejtësi të zbrazet nga mysafirët. Radha pafund e makinave është shënuar të dielën duke lëshuar vendin në pikën kufitare Sukubinë dhe kjo fotografi do të vazhdoj deri në fund të javës së ardhshme. Edhe pse mbetet të analizohen rezultatet e këtij sezon, shumë shpejt do të vërtetohet që dhe kjo ishte vetëm ... Read More »

Sabri Salaj: Shasi – Park Arkeologjik

Sabri Salaj

Të nderuar qytetar , ju falënderojmë për pjesëmarrjen në ciklin e parë  ,,Ta njohim tokën amë’’, e cila bëhet në kuadër të Ditës  së  Diasporës  këtu në Kalanë e Qytetit të Vjetër të Anës së Malit në  Shas. Integrimi i trashëgimisë kulturore në planifikimin urban dhe hapësinor nxit diversitetin si dhe mbështet të drejtën e qytetarëve të jenë bashkëpjesëmarrjes në ... Read More »

Jehona Salaj: MALI I ZI – SHTET I RREGULLAVE ABSURDE

Me shume rregulla me te cilat perballemi cdo dite nuk eshte e thene te jemi dakord, por me disa eshte e pamundur qe te jemi, sepse thjesht mungon logjika ne te cilen do te mund te bazoheshin rregulla te tilla. Nje rregull e tille absurde me beri te shkruaj perseri ne blogun tim sot. Para disa muajsh lexova nje artikull ... Read More »

Dr Gani Karamanaga: NUMRI JUBILAR I DIJES

Gani Karamanaga

Këto ditë shënojmë daljen nga shtypi numrit jubilar “Dija” 10. Mbas themelimit të BKSH/MZ, në nëntor vitit 2002, në vitin e ardhshëm u botua numri i parë i revistës. Qëllimet e BKSH/MZ: Kontinuiteti i kulturës të gjuhës shqipe në MZ, ofrimi që të gjithë shqiptarët të jenë në një organizatë. Organizimi i kulturës, shkencës dhe letërsisë. Të përcillen ngjarjet lidhur ... Read More »

“Kalimera Poetike” , emblemë kulturore e Ulqinit

“Kalimera Poetike” nisi si një veprimtari kulturore, e shtyrë nga kërshëria  intelektuale për ta gjallëruar artin dhe letërsinë  në një provincë të bukur bregdetare, por shumë anemike në aspektin kulturor. Ajo nisi si një Orë letrare për tu transformuar ngadalë, por sigurt, në një manifestim kulturor kombëtar dhe vazhdon të marrë  fizionominë e një ngjarjeje kulturore ndërkombëtare. “Kalimera Poetike” nisi ... Read More »

MUAJI I RAMAZANIT DHE POLITIKA LOKALE

Carshia, Carsija

Muaji i Ramazanit në vend që të jetë muaji i dialogut, mirëkuptimit, bashkëpunimit në skenën politike të Ulqinit u shndërrua në muajin e etiketimeve, fërkimeve, përplasjeve, shkarkimeve, licitimeve, fajësimeve. Interesant është se diskursi fetar përdoret për të nënvizuar pikëqëndrimet e veta: nga shefja klubit të UDSH-së dëgjuam se Zoti është i Madhë dhe koalicioni do zhbëhet për shkak të formimit ... Read More »

Scroll To Top