Thursday , August 17 2017
Lajmi i fundit

G.Ibroçi: TRENI I FUNDIT PËR “SHPËTIM”

Gezim Ibroci, Protest

  Rezultati i votimeve parlamentare të 16 tetorit 2016 në Mal të Zi do befasonte në vitet e nëntëdhjeta por për çdo njohës nga afër të realitetit aktual në Mal të Zi është uragan i paralajmëruar nga sinoptikanët, por që sidoqoftë dëmton e lën pasoja. Çfarë realisht bënë politikanët shqiptarë dhe a kanë vërtet përgjegjësi për këtë? Në vitet 90 popullata ... Read More »

Albina Osmani Markasheviq: MENDO PARA SE TË VOTOSH!

Albina Osmani Markashi

  Përvoja e deritanishme dëshmon se në sistemet dhe shoqëritë pa traditë demokratike dhe ku është e pranishme struktura e pavolitshme sociale, jo rrallë herë vota bëhet mjet i manipulimit nga subjekte të ndryshme politike të cilat nuk zgjedhin mjete për ti arritur qëllimet e tyre. Siç duket njerëzit janë të përqëndruar në kënaqësin e çastit dhe dëshirën për të ... Read More »

Q.Osmani: PARTITË POLITIKE SHQIPTARE DHE ZGJEDHJET PARLAMENTARE NË MAL TË ZI

Qani Osmani

  Partitë politike shqiptare si përfaqësues autentik dhe  legjitim të popullatës shqiptare në Mal të Zi, nga viti 1990 prej kur u jetësua pluralizmi politik , para opinionit shqiptarë tentuan të prezentohen si brojtës të interesave sa më të gjera shoqërore, gjegjësisht si mbrojtëse të interesave kombëtare në shoqërinë malazeze. Mirpo sipas rregullave demokratike Partitë politike,brenda afateve të caktuara kohore ... Read More »

Flutur Mustafa: MEDIAT, KËTO MERCENARË TË POLITIKËS

media-manipulation1

Kur hapje portalet, facebook-un, televizorin para dy viteve, Ulqini personifikohej me mjerim, zymtësi dhe shkatërrim. E kështu me artikuj përçmues për X pushtetin në fuqi, çdo ditë për dy vite me radhë. Për çdo gropë në rrugë, një artikull me vete, interpretim dhe aktrim para kamere e tastiere kompjuteri. Pastaj ndodhi  mrekullia apo siç thonë në Ulqin ”u çel havaja”. ... Read More »

G.Ibroçi: A NUK ËSHTË TANI BOLL?!

received_10154507323728991

Duke u munduar të kuptoj aktualitetin politik në Mal të Zi më dalin shumë pyetje. Ne/Ju- Do bashkojmë shqiptarët!!! Kush i përçau, kush i krijoj të gjitha kto paçavure parti??? Ne/Ju- Do faktorizojmë shqiptarët!!! Kush i’u humbi peshën, kush i ç’faktorizoj??? Ne/Ju- do zgjedhim problemet në ndërmarrjet publike!!! Kush i shkaktoj ato??? Ne/Ju- do shuajmë ndasitë krahinore dhe fetare!!! Kush ... Read More »

A.OSMANI-MARKASHEVIQ: HAPIM KAPTINË TË RE

Albina Osmani Markashi

Partia Socialdemokrate në Mal të Zi gjatë veprimit të saj politik ka dëshmuar se të gjithë qytetarët i trajton në mënyrë të barabartë. Kemi treguar se ne ndryshojmë nga të tjerët në gjithëçka. Partia Socialdemokrate ka një rreth eminent të njerëzve të rinj dhe të moshuar, me bindje dhe moral të pastër, me vizion dhe dije të kristalt, me orientim ... Read More »

Mentor Llunji: AGJËRIMI

mentor-llunji

Agjërimi si akt filozofik, shpirtëror dhe fetar, si përgjigje për ngopje të të gjitha llojëve, është një akt reflektimi mbi vehten dhe veset. Mbi të gjitha, është një akt abstenimi dhe pastrimi. Pikërisht kjo i duhet politikës se shqiptarëve në Mal të Zi. Abstenim dhe pastrim. Kjo i duhet në rend të parë votuesit, që tashmë është i ngopur dhe ... Read More »

Z.Lika: PLATFORMAT E NAFTËS JANË DËNIM ME VDEKJE PËR TURIZMIN

Zenepa Lika

Duke u nisur nga fakti që Mali i Zi të martën shënon 25-vjetorin e shpalljes si Shtet ekologjik, e cila është e përcaktuar me Kushtetutë, nënshkrimi i kontratës së Qeverisës së Malit të Zi me kompanitë Eni dhe Novatek është akt i mosrespektimit të një regjioni të tërë dhe të resurseve të tij. Fakti që në afërsi të Plazhit të ... Read More »

Qani Osmani: ZGJEDHJET E LIRA DHE VERDIKTI I QYTETARIT

Glasacka kutija, Izbori, Votimet

Zgjedhjet e lira përcaktojnë thelbin e demokratizimit të shoqërisë dhe shtetit të së drejtës. Me zgjedhjet e lira argumentohen vlerat e shoqërisë, përfshirë këtu mënyrën e të kuptuarit dhe shfrytëzimit të drejtës së votës, sprova e bindjeve politike të liderëve partiakë për të respektuar të drejtën e votës dhe zgjedhjet e lira. Zgjedhjet e lira pasqyrojnë realitetin e pluralizmit në ... Read More »

Elezaga: U ZBULUA DERI NË FUND SERVILIZMI NDAJ GJUKANOVIQIT                                                                                                     

Skender Elezaga, Skender Elezagic

  Vizita e kryeministrit Millo Gjukanoviq është dhurata ma e madhe të cilën kanë mundë ta paramendojnë partitë opozitare në Ulqin, në fillim të finales së fushatës parazgjedhore, për zgjedhjet e tetorit. Jo vetëm deklaratat por edhe vet qëndrimi dhe mimikat e pjesmarrësve, e zbuluan deri në fund nivelin e servilizmit të përfaqsuesve të partive nacionale, partnerëve të PDS në ... Read More »

Scroll To Top