Tuesday , January 21 2020
Lajmi i fundit

Qani Osmani: SERVILËT

Qani Osmani

Servilizmi është një dukuri që ka ekzistuear në të kaluarën dhe po përhapet gjithnjë e më shumë në shoqërinë tonë. Servilët janë njerëz të cilët për të gjetur një vend në një shoqëri të caktuar janë të gatshëm të ulen deri në pikën e fundit, duke mos pasur respekt as për veten, duke zhdukur çdo lloj mendimi të ndryshëm-nga ai ... Read More »

Qani Osmani: Keqpërdorimi i religjionit për nevoja politike

Qani Osmani

  Keqpërdorimi i religjionit për nevoja politike është realitet në shumë vende të botës pa demokraci apo me demokraci të brishtë. Në këto vende religjioni shërben për të diskredituar kundërshtarin politik dhe njëherit për të mobilizuar masat e gjëra popullore. Vite dhe dekada me radhë  jemi dëshimtar të luftave të shumta në botë në “emër të Zotit tonë e kundër ... Read More »

Qani Osmani: URIMI PËR VITIN E RI!

Qani Osmani

Të dashur miq !  Kam vështërsi dhe dilema që ta gjejë mënyrën e duhur për ta nisur urimin për këtë Vit të Ri. A duhet nisur me “Gëzuar” apo me “Urime”…. teksa i drejtohesh një audience më të gjërë, anonime, me të cilën një kohë të gjatë ke ndarë mendime dhe opinione lidhur me çështje reale dhe të prekshme të ... Read More »

Beqir Sella: BUXHETI PER VITIN 2019

Beqir Sella

Buxheti eshte njeri nder dokumentet me te rendesishem per funksionimin e administrates lokale. Buxheti i vitit 2019 ne shumen prej 10.918.500 euro eshte jo real per arsye se te hyrat kapitale nuk do te realizohen ne nivelin e planifikuar, niveli i te ardhura i planifikuar prej 1,4 mln euro eshte real se mund te realizohet ne nivelin 50%. Per arsye ... Read More »

Hajrullah Hajdari: RRËNJËT ARBANASIT NË DALMACI

Hajrullah Hajdari

Shpërmgulja e shqiptarëve, në kahje të ndryshme, ka qenë një ndër problematikat më kryesore të ruajtjes dhe zhvillimit të qenijes dhe indetitetit kombëtar ndër shekuj. Kjo “ sëmundje” shekullore e paraqitur që në kohrat më të hershme, vazhdon, e vazhdon edhe sot e kësaj dite. Depertimi i osmanëve në Ballkan e veçanarishtë në trojet shqiptare dhe zgjërimi i vrullshëm i ... Read More »

Ismet Karamanaga: HAXHI LAJKA- Mekanik me famë të madhe

Daja

Sot në moshën 80-vjeçare, Haxhiu nuk punon më, por ende për çdo ditë shkon në servisin që quhet sipas mbiemrit të tyre “Lajka”, ku ka një zyrë të vogël, lexon gazetën dhe nganjëherë e hedh syrin dhe veshin në makina që mjeshtrat, si edhe i biri i tij Bajaziti i riparojnë. I biri i tij, Bajaziti ka trashëguar nga Haxhiu ... Read More »

Qani Osmani: Gjergj Kastrioti Skenderbeu

Qani Osmani

(Me rastin e 550 vjetorit të vdekjes) Për popullin shqiptar datat e shënuara të historisë nuk kanë qenë kurrë dhe nuk duhet të jenë vetëm ngjarje të thjeshta, të cilave u detyrohet vetëm një lloj respekti konvencional, në një ditë të caktuar të kalendarit, për t’i lënë pastaj në gjumin e haresës. Porpërkundrazi duhen të trajtohensi ruajtës, vazhdues dhe kurorëzues ... Read More »

S.Salaj: Kuvendi i festave të fundvitit

Sabri Salaj

2018-ta ishte viti që u zhvilluan zgjedhjet lokale në Komunën e Ulqinit. Pas marrëveshjeve politike ndërmjet subjekteve politike për të udhëhequr Ulqinin në katër vitet e ardhshme, u ra dakort që në pushtet shumicën ta përbëjnë 30 këshilltarë nga gjithsej 33 sa ka Kuvendi i Komunës së Ulqinit. Duhet theksuar se për herë të parë në krye të Ulqinit vjen ... Read More »

Hajrullah Hajdari: ASIMILIMI I QETË I SHQIPTARËVE NË MAL TË ZI

Hajrullah Hajdari

Bashkëpunimi i partive politike të shqiptarëve në Mal të Zi me pushtetin qendror të këtij shteti dhe marrëdhënjet e mira me partinë – shtet- DPs-in, mëndohej se, ndoshta, duhet të prodhojë efekte pozitive në aspektin e avansimit të të drejtave dhe lirive të njeriut dhe integritetit kombëtarë të shqiptarëve si parabazë për një zhvillim ekonomik të avansuar e të qëndrueshëm. ... Read More »

Qani Osmani: Dita e alfabetit dhe koha e analfabetëve

Qani Osmani

Një ndër datat me rëndësi kombëtare për ne shqiptarët është edhe Dita e Alfabetit, e cila shënohet si një ngjarje me shumë rëndësi kulturore dhe kombëtare në të gjitha trojet e banuara me shqiptarë. Gëzon fakti që populli shqiptar gjatë historisë ka qenë i lidhur me gjuhën, historin dhe tokat e veta me rrënjë, po sikur lisi shekullor, kështu që ... Read More »

Scroll To Top