Tuesday , August 20 2019
Lajmi i fundit

S.Shkreli: ULQINI, 28 VITE TË HUMBURA! A VETËM DPS-I KA FAJ?

Simoni

Lexova ditët e fundit reagime të ndryshme rreth marrëveshjes për zgjedhjen e drejtuesve të “rinjë” në Komunen e Ulqinit! Nuk u çudita aspak, edhe pse kam kaq shumë vite që shoh se si luhet në kurrizë të Ulqinit, banorëve të kësaj njësie administrative sa sot asnjë nuk më çuditë. Nuk dua të bëjë histori, e as të sjell ne kujtesën ... Read More »

Xh.Zeneli: PËRFAQËSUESIT E SHQIPTARËVE NË MAL TË ZI – NGA LOJALIZMI DERI TE SERVILIZMI I TEPRUAR NDAJ PUSHTETIT

Xheladin Zeneli

Sikur disa parti shqiptare të ishin lojal ndaj çështjes shqiptare aq sa janë lojal ndaj Malit të Zi dhe Millo Gjukanoviqit, pozita e shqiptarëve në këtë shtet do të ishte shumë më e mirë! Në zgjedhjet presidenciale që u mbajtën me 15 prill 2018, përballë 6 kandidatëve të tjerë opozitarë, me 53,8% fitoi kandidati i PDS-së, Millo Gjukanoviq, njeriu që ... Read More »

M.Shaptafa: FORMIMI I INDIVIDIT ME IDENË E BESIMIT NË ZOT

Medjeni

Dëshiroj të spjegoj nje hadith/thenje të profetit Muhammed a.s. por së pari dua të bëj një hyrje. Historia është si një organizëm i gjallë. Çdo periudhe nxjerr një tjetër. Çdo ide/ologji nxjerr një tjetër e kështu me rradhë. Prandaj Zoti në Kur’an thot: “Shetitni nëpër tokë dhe shihni si kanë vajtur ata para jush..”, duke dashur të na tregojë se ... Read More »

Esat Mehmeti: ULQINI KA KRIZË EKONOMIKE, POLITIKE DHE INSTITUCIONALE!

Esat Mehmeti

Ngecja ekonomike, rritja e papunësisë, pa perspektiva e të rinjve dhe  varfëria e madhe, janë disa nga shifrat që dëshmojnë se ekonomia e Ulqinit është në krizë të thellë ekonomike, politike dhe institucionale. Përfaqësuesit kryesor të këtij mjedisi me qëndrimet e veta kryeneçe, dëshmojnë joseriozitetin e duhur. Loja e tyre jo e hijshme, për pasojë, përshkallëzoi edhe më shumë krizën ... Read More »

Gani Karamanaga: ULQINI DHE SHKODRA

Gani Karamanaga

Dashuria Pjesë e rëndësishme e historisë, kulturës dhe traditës së Shkodrës është edhe Pazari i Vjetër  i këtij qyteti, që, për fat të keq, sot nuk ekziston më. Sipas të dhënave gojore fillimet e tij, mendohet se i përkasin Dinastisë së Bushatllinjve, por që lulëzimin më të madh ai e arriti gjatë pushtimit osman, duke u bërë pazari më i ... Read More »

Qani Osmani: IDENTITETI I PËRBASHKËT KOMBËTAR

Qani Osmani

Me 11 mars në Ulqin Instituti i Komunikimit “Medius” nga Tirana në bashkëpunim me Shoqatën e Artistëve dhe Intelektualëve “Art Club” dhe gazetën “Koha javore” organizuan debatin publik me temë “Identiteti shqiptar në procesin e integrimit të Malit të Zi në Bashkimin Evropian”. Fillimisht dëshiroj ti përgëzoj organizatorët e këtij debati të ashtutëquajtur publik, pasi gjatë tërë kohës panelistët debatonin ... Read More »

Llolla: E ARDHMJA DHE PROGRESI I SHOQËRISË NUK DUHET MBAJTUR PENG NGA PATRIARKATI

28783361_10160031315360075_5123196362021117876_n

“Ndihem e privilegjuar që gjendem përpara jush, si përfaqësuese e brezit të ri të aktivisteve, për të rikthyer në vëmendje rëndësinë e fuqizimit të gruas, në familjen dhe në shoqërinë malazeze. Si fillm, le t’i kujtojmë me mirënjohje të thellë gratë dhe vajzat ndër shekuj, të cilat nga luftëtare për barazinë gjinore, janë kthyer në pioniere për ndryshime të rëndësishme ... Read More »

I.Karamanaga: PORTRET – HADIXHA BAKALLI-GJONI

hadixha-gjoni

“E fortë si guri”, por e suksesshme dhe me fat, në politikë si edhe për emancipimin e grave. Gjithmonë kam pasur dëshirë si kalalesh ta shoh edhe më lartë… Zonja Hadixhe Bakalli GJONI është një femër e rrallë në politikën tonë . Them se është e rrallë, pasi që të rralla ishin ata femra, të cilat barabar me meshkuj kanë ... Read More »

Qani Osmani: Çfarë është demokracia?

Qani Osmani

Demokracia sot është një fjalë e njohur për shumicën dërmuese të shoqërisë. Pra, sot termi demokraci botërisht kuptohet që rrjedh nga greqishtja: demos-popull dhe kratia-rend. Demokracia është “sistem i qeverisjes që buron nga populli, funsionon me popullin dhe për popullin” (Abraham Lincoln), ky përkufizim i idealit bazohet në idenë e sovranitetit popullor, i cili siguron qeverisjen e drejtpërdrejt ose nëpërmjet ... Read More »

Medjen Shaptafa: ÇFARË NA THOTË ÇËSHTJA E SERVANTESIT?

Medjen Shaptafi

Ulqini është qytet që ekziston në kohë dhe hapësirë dhe përmban simbole të ndryshme gjeografike, historike, shoqërore dhe kulturore. Nëpër qytet kanë kaluar perandori të ndryshme por qyteti ka mundur t’i bëjë ballë të gjithë presioneve të ndryshme dhe të ruajë trungun e vet dhe identitetin e tij si dhe të pranojë dhe integrojë mjaft elemente origjinale nga qytetërimet botërore. ... Read More »

Scroll To Top