Saturday , September 21 2019
Lajmi i fundit

Politikë

Feed Subscription

Me ftesë të Nimanbegut: Takimi i përbashkët i partive shqiptare mbi Grupin punues zgjedhor

Takimi

Në kuvendin e Malit të Zi u zhvillua takimi i parë i kryetarëve të partive shqiptare në Mal të Zi që kishte temë bisede reformat në legjislativin zgjedhor, temë kjo që po e preokupon tërë opinionin në Mal të Zi. Në mbledhje morën pjesë Amir Hollaj – kryetar i Lëvizjes Qytetare Perspektiva, Saubih Mehmeti (në emër të kryetarit Mehmet Bardhi) ... Read More »

Bajraktari: BUXHETI NË VITIN 2017 U REALIZUA REALISHT VETËM 50 PËR QIND!

Omer Bajraktari

Kryetari i Këshillit Komunal të URA-së dhe këshilltari i kësaj parti Omer Bajraktari tha se rebalanci i buxhetit për vitin 2017 u miratua me 29 dhjetor, gjegjësisht dy ditë para përfundimit të vitit kalendarik, gjegjësisht fiskal. „Kjo do të thotë se realizimi real nuk është 100 por 50 për qind që flet mjaftueshëm se si është punuar dhe planifikuar në ... Read More »

Takimi UDSH – Kurtezi: KONTAKTET DHE BASHKËPUNIMI TË JENË TË VAZHDUESHME

Image-1 (35)

Ditën e sotme, delegacioni i Unionit Demokratik të Shqiptarëve me në krye nënkryetaren e kësaj parti nacionale shqiptare znj.Hadixha Gjoni priti Ambasadorin e ri të Republikës së Shqipërisë në Mal të Zi, Sh.E.T Ridi Kurtezi. Në një takim tejet miqësor ndër të tjera u diskutua për pozitën e Shqiptarëve në Mal të Zi, marrëdhëniet e shtetit të Malit të Zi me Republikën ... Read More »

KKSH: NIKA PRET AMBASADORIN E RI TË SHQIPËRISË

KKSH Nika

Kryetari i Këshillit Kombëtar të Shqiptarëve në Mal të Zi z.Faik Nika, priti sot në takim ambasadorin e ri të Republikës së Shqipërisë në Malin e Zi,  SH.T. Z. Ridi Kurtezi. Kryetari Nika fillimisht e ka uruar ambasadorin për detyrën dhe angazhimin e ri në Mal të Zi, pastaj e ka njoftuar ate me rrolin e Këshillit Kombëtar, mënyrën e ... Read More »

Partia Demokratike: BISEDË E KËNDSHME ME AMBASADORIN E RI TË SHQIPËRISË

IMG-36a67b417612509350e24021842cb2f5-V

Nga Partia Demokratike u njoftua se të martën në selinë e kësaj partie kombëtare shqiptare ishte mysafirë ambasadori i ri i Republikës së Shqipërisë në Mal të Zi Ridi Kurtezi. Përfaqësuesin e ri diplomatik të Shqipërisë me situatën në Ulqin dhe Mal të Zi, me pozitën dhe statusin e Shqiptarëve, në mënyrë të hollësishme e njoftuan funksionarët e PD-së në ... Read More »

Kuvendi i Komunës: TËRHIQET VENDIMI PËR PAJTIMIN KOMUNAL PËR OBJEKTET ILEGALE

Ljoro Nrekic, Loro Nrekiq, Kuvendi, Skupstina

Nga rendi i ditës së mbledhjes së parlamentit lokal u tërhoq Vendimi për pajtimin komunal të tokës ndërtimore për objektet e ndërtuara ilegalisht në territorin e Komunës së Ulqinit. Në partitë qeverisëse nuk u arrit konsenzusi për çmimin e legalizimit, e kundër propozimit është edhe opozita. Pritet që për këtë pikë të rendit të ditës të diskutohet në mbledhjen e ... Read More »

PD dhe LDSH i shkruajnë Nimanbegut: FALEMINDERIT PËR FTESËN, JU NUK JENI PËRFAQËSUESI YNË

Skupstina Crne Gore, Kuvendi i Malit te Zi

Partia Demokratike dhe Lidhja Demokratike Shqiptare Lënda: Përgjigje në ftesën e Genci Nimanbegut I nderuar deputet Nimanbegu, Ju falenderojmë për ftesën Tuaj, që ditën e martë, në Kuvendin e Malit të Zi, në Podgoricë, të takohemi dhe të bisedojmë rreth setit të ligjeve të reja zgjedhore. Ka pasur shumë raste gjatë dy viteve të fundit që të na ftoni, tuboni, ... Read More »

Harasani: A DO TË LEGALIZOHET EDHE OBJEKTI I SHËMTUAR NË KALA?

Ilir Harasani

Këshilltari i URA-së në Kuvendin e Komunës së Ulqinit Ilir Harasani pyeti pushtetin lokal a dorëzua kërkesa për legalizim për objektin ilegal në Kala i cili filloi të ndërtohet në vitin 2007, e i cili deri më sot mbeti i papërfunduar, si dhe si do të përcaktohet sekretariati kompetent ndaj kësaj kërkese. „A është përfshirë zona në të cilën gjendet ... Read More »

Nrekiq: INVESTIMET KAPITALE TË ULQINIT NË BUXHETIN E QEVERISË

Loro Nrekic

Kryetari i Komunës së Ulqinit Loro Nrekiq deklaroi se investimet tashmë kanë nisur dhe se Qeveria e Malit të Zi dhe shteti i Malit të Zi i ktheu sytë nga Ulqini. Ai tha se pret ndihmën e Qeverisë që t’i bëjë disa investime kapitale, sepse, siç theksoi, ne nuk kemi fond që në këtë mënyrë të realizojmë këto investime. “Investimet ... Read More »

URA: PROPOZUAM AMANDAMENTET PËR TË ULUR ÇMIMIN E KOMPENSIMIT

URA Banner

URA njoftoi se ka propozuar amandamentet në Vendimin për kompensimin për pajtimin komunal të tokës ndërtimore për objektet ilegale në territorin e Komunës së Ulqinit. Duke u nisur nga standardi jetësor i qytetarëve dhe zhvillimi ekonomik i Ulqinit nga ky grupim politik kanë propozuar që kompensimi për shtëpitë private të jetë 30 për qind më i ulët për objektet deri ... Read More »

Scroll To Top